28 feb. 2011

Stiu , sunt un mic comunist .

:))))))

Spuneam deunazi ca, in Ploiesti, am gasit o oaza a mancarurilor nealterate de catre conservantii cancerigeni si total lipsiti de gust ai capitalismului. Este un loc unde vin cativa moldoveni pentru a comercializa produse moldovenesti .
Locatia este una destul de respingatoare, unde intalnesti fel de fel de coloraturi si personaje dubioase. Insa , eu consider ca se merita a sacrifica 30 minute pentru a-mi satisface aceste ciudate pofte culinare.

De aceasta data mi-am cumparat HALVA COMUNISTA si VESTITELE CONSERVE DE PESTE . Garantez ca toate acestea au acelasi gust precum al produselor de pana in anul 1990 .
Voi nu ati observat ce gust sec si nisipos are halvaua din comert ?! Zici ca este facuta din praf de creta amestecat cu ulei de masina.  Halvaua moldoveneasca/ruseasca este nemaipomenit de gustoasa.
La inceput m-am cam codit a cumpara. Era expusa in niste cutii mari de carton, intr-un mod total neigienic. Dar mi-am zis ca sunt nenumarate sanse sa mor din atatea cauze mult mai des intalnite zi de zi... nu o sa mor doar dintr-atat. Am cumparat cateva sute de grame . Cand am mancat-o am zis ca nu este adevarat . Este incredibil de buna , frageda si aromata. Ieri, am cumparat 2 kg de halva. :D

Conservele cu peste costa 4 LEI / buc. , iar halvaua costa 8-9 LEI / kg .







Post Scriptum:
La magazinul PLUS am gasit "Batonul copilariei" .  Are acelasi gust cu cele care se comercializau candva la vechile chioscuri de inghetata.


ROBERTA ALMA ANASTASE ISI CONTINUA CAMPANIA ELECTORALA DEMARATA PREMATUR SI ILEGAL .

    Roberta Alma Anastase isi continua campania electorala demarata prematur si ilegal, cu ajutorul presedintilor/administratorilor asociatiilor de bloc
Ieri , intorcandu-ma de la cumparaturi, am gasit un plic alb in cutia MEA postala. Am observat ca si cutiile postale ale vecinilor mei aveau indesat cate un astfel de plic. Ieri a fost Duminica. M-am mirat ! Facturi?!?! Duminica?!?! Corespondenta prin Posta Romana ... nu obisnuiesc (si oricum era Duminica).
Ajuns in casa, in timp ce ma relaxam pe tronul pe care m-am asezat foarte grabit (deoarece cred ca mancasem cam mult in urma cu o zi), am deschis plicul ce nu avea inscrise niciun fel de date pentru identificarea adrisantului (imi place sa citesc cand ma relaxez pe tron) .
Ce se afla in plic puteti vedea singurei in fotografiile de mai jos :





As fi folosit coala la imediata necesitate igienica ce apare dupa abdicarea de la tronul ceramic ... insa , chiar si pentru mine, hartia era mult prea groasa.

27 feb. 2011

Despre iasomie si alte flori urat mirositoare ...


         

Cine a studiat obiectiv fenomenele politice din ultimii 20 - 30 ani nu va putea nega asemanarea izbitoare intre "revolutiile" anului 1989 din Europa de Est si ceea ce se petrece astazi in tari precum Egipt, Algeria, Liban, Libia, Tunisia (+ vreo doua incercari esuate in Iran) s.a.m.d.  

 Asa cum , in opinia mea, in 1989 nu a fost nicio revolutie , acelasi lucru se intampla si astazi.
Nicolae Ceausescu castigase foarte mult capital (extern) de imagine si refuza sa faca jocurile celor care incercau sa se impuna pe plan international . Romania terminase de platit toate datoriile externe. Romania avea industrie, agricultura, cercetare, armament periculos... Romania incepea sa infloreasca . Poporul ar fi uitat de anii in care s-au platit datoriile externe si au dus-o putin mai greu. De aceea politica lui Ceausescu devenise una  periculoasa pentru fratii si verii mai mari. Nimeni nu are voie sa se inalte mai sus decat canibalii acestei planete. Urmarea o stiti cu totii...
 


Ce se intampla astazi? Pai ce sa se intample ?! Cam ceea ce s-a tot intamplat in ultimii 20 ani. Uncle Sam & Rabbi Itzic incearca din rasputeri sa lupte impotriva adevarului (adevar care incet incet a inceput sa iasa la suprafata). Dolarul agonizeaza de foarte multa vreme. Singurele surse reale de venit pentru murikani au ramas conflictele armate, industria de armament , jaful, coruptia, influentarea politicilor interne ale altor state, dezbinarea si genocidul.
Israelul se agita si face spume deoarece, daca murikanii se duc pe copca, s-ar putea ca si perciunii lor sa cada in adancurile intunecate ale istoriei viitoare.

Iranul nu vrea sa cedeze. S-a incercat, de cateva ori in ultimii doi ani, insamantarea unor conflicte interne. Au fost desconspirate si stinse la timp. Le-au asasinat oamenii de stiinta si profesorii universitari de valoare.... Iranienii sunt incapatanati si inteligenti. De aceea nu prea le ies cartile serviciilor secrete ale celor interesati in a descompune Iranul.



Ce se intampla astazi este doar o noua incercare de "divide et impera" Atacul direct si lupta barbateasca ar fi defavorizat cu siguranta pe Sam & Itizic , deoarece s-au cam dus vremurile cand isi puteau incorda muschii in fata oricui.  Adevarata lupta nu se da in strada. Este un razboi informational. Se folosesc toate tehnicile existente de manipulare si influentare a maselor .  Internetul si trusturile media au devenit cea mai puternica arma a acestui inceput de secol... Propaganda, demonizarea inamicului si intoxicarea maselor, functioneaza perfect !!!

Se urmareste destabilizarea tarilor din jurul Israelului. Asta i-ar tine ocupati pe potentialii dusmani ai Israelului si ar da timp perciunatilor sa isi teasa linistiti panzele otravite. Astfel se inlatura pericolul imediat si amenintarea reala ce se contureaza de cativa ani in jurul lui Itzic.
Dupa ce Itzic a pierdut enorm de mult la capitolul imagine si politica externa, acum incearca sa distraga atentia de la sangele pe care il are pe maini si pe buze.




In urma cu doua zile, pe site-ul ProTV, exista un reportaj cu interviuri luate primilor romani reintorsi din Libia. Stiti ce spuneau ? Spuneau ca nu este bine deloc ce se urmareste . Ca situatia nu este chiar asa cum o prezinta presa.
Spuneau (mai ales cei care se aflau acolo de peste 7 - 8 ani) ca cei de pe strazi nu sunt libieni si ca se urmareste distrugerea Libiei. Aceeasi romani mai spuneau ca in ultimii ani Libia a cunoscut un boom economic si ca inflorise precum un paradis intr-un desert pustiu.
Reporterul intreba "Ati vazut morti pe strazi?" . Romanul raspundea (putin  mirat) "Nu, n-am vazut. Se tragea doar noaptea, iar ziua strazile erau curate " . Reporterul intreba "Se spargeau magazine , vitrine , case...?" , iar romanul (nu ii facea jocul) raspundea "Nu. Nu se spargea nimic. Ziua magazinele erau deschise cateva ore, pentru cei care doreau sa isi faca cumparaturi." .............................................  Alt roman spunea ca li s-a "recomandat" sa ceara reintoarcerea in Romania si ca el nu ar fi venit daca nu i s-ar fi spus asta. Romanul respectiv era stabilit in Libia de peste 10 ani. Spunea ca viata in Libia era de vis si ca nici nu se compara cu mizeria din Romania.
Reportajul??? In cateva ore a disparut de pe site.L-au inlocuit cu cateva secvente (bine preparate) de la STIRILE PROTV - secvente in care se vorbeste despre zeci de mii de morti libieni (oare in 1989 nu se vorbea tot de vreo  60 000 de morti ?!?) si despre cat de tragica este situatia acolo .
Oare cat ne va mai rabda acest PAMANT ?
Trist, nu ?



Adevarul? Cine are ochi de vazut ... SA VADA !




Doua cu ovrei



Cutia milei

Se întâlnesc trei slujitori ai credinţei: un muftiu, un preot ortodox şi un rabin. Muftiul zice. „La noi după serviciu religios, se trage o linie cu creta, în faţa credincioşilor, şi se aruncă banii strânşi, în sus. Ce cade în partea lor, este dat de Dumnezeu. Ce cade în partea mea este „luat” de Dumnezeu. Popa zice: „La noi, după liturghie, se face un cerc cu creta şi se aruncă banii. Ce cade în faţa cercului e al creştinului. Ce cade în interiorul lui e de la Dumnezeu, pentru mine”. Rabinul zice: „Ce atâta risipă de cretă? Dai în sus! Ce pică, pică. Ce nu, a luat deja Dumnezeu!”

~~~



Moise a fost surd
- De la surzenia lui Moise ni se trag toate nenorocirile, spune Moişe.
- De ce?
- Pentru că Dumnezeu i-a poruncit pe Muntele Sinai: „Ia poporul meu şi du-l în Transilvania”, dar Moise, surd, a auzit Transiordania.




*sursa*

26 feb. 2011

ROMANII AU TALENT - " FINALA "

ROMANII AU TALENT  - " FINALA "





Parerea mea?
Show-ul este un mare PÂRŢ .  Este prost regizat si imi pare fals . 

25 feb. 2011

REZOLVAREA PROBLEMEI MAIDANEZILOR.

Se pregateste ceva destul interesant pentru cainii fara stapan .
Intr-o dezbatere publica, duduia Elena Udrea a afirmat ca se urmareste implementarea modelului occidental in ceea ce priveste rezolvarea apasatoarei probleme a maidanezilor :  " eutanasierea maidanezilor, dacă aceştia nu sunt adoptaţi într-o perioadă determinată (2 săptămâni) de la momentul prinderii lor precum şi stimularea adopţiei câinilor fără stăpân prin oferirea gratuită de servicii medicale în clinici veterinare de specialitate. "

In cazul in care aceste masuri ar fi respectate intocmai ...sunt de acord sa se procedeze astfel !




 
Stiu ca pentru unii "iubitori" de animale este greu de acceptat , dar problema animalelor fara stapan este din ce in ce mai apasatoare si trebuie rezolvata urgent . Stiu, nu sunt vinovate bietele animale . Suntem vinovati tot noi , oamenii......
Masura cu sterilizarea in masa a dat gres.  La noi nu va avea succes vreodata. Romanul este mult prea prost si mult prea hot ca sa poata sa reuseasca implementarea unei astfel de masuri. In plus, numarul patrupedelor sterilizate (chiar daca ar exista fonduri disponibile) nu va depasi un procent de maxim 60% din totalul animalelor fara stapan. Este imposibil sa acoperi un procent de 100% .  Parerea mea !


 Este vorba doar de RATIUNE. Este mult prea riscant sa mai lasam sufletul a judeca astfel de probleme. 
Acolo unde sufletul depaseste anumite limite deja se ajunge la nebunie.   
Cei care au suflet sa puna mana sa adopte, sa rupa de la gura propriilor lor copii si sa investeasca in adaposturi private . Sa renunte la mancarea din farfuria lor si sa doneze pentru salvarea acestor fiinte. 

Noi nu suntem in stare sa rezolvam problema sistemul medical romanesc sau cea a invatamantului... Asadar, ne permitem oare, in aceasta situatie, a avea curajul de a cere implementarea unei alte masuri decat cea propusa mai sus ? 

 De asemenea sustin ideea inaspririi sanctiunilor si crearea de norme legislative mai dure in ceea ce priveste protectia animalelor. Tocmai aici este diferenta intre noi(romanii) si restul lumii ! Ceilalti aplica metoda "adopti sau il eutanasiem in X zile" , insa ei deja au rezolvat problema legislatiei si a aplicarii ei (in ceea ce priveste protectia animalelor). 

Pana la urma tot la moartea cainilor fara stapan se va ajunge, indiferent cat isi vor rupe unii/unele parul din cap. Problema este daca vor constientiza(ma refer la cei care se zbat in aceasta problema) pana la urma si daca vor avea taria de a alege intre a lasa patrupedele sa moara otravite in masa de catre cei care urasc aceste animale sau a le lasa sa aiba parte de o sansa la adoptie/o moarte nedureroasa (eutanasie) ... 
  Am avut o vecina care in loc sa isi trateze boala chinuitoare de care suferea, a ales sa tina in apartament 6 caini maidanezi si 2 pisici. A murit intr-o mizerie de nedescris. Dupa moartea ei , maidanezii tot in strada au ajuns.
 Pentru cateva astfel de suflete eu voi face in continuare atat cat imi permite plapuma si buzunarul, intre limitele unor principii mult mai apropiate logicii rationale decat celei afective. Voi faceti cum credeti ca este mai bine !

Deoarece sunt curios in legatura cu opiniile celor din jur, am facut un nou sondaj (mai sus) si am oferit cateva variante de raspuns. 
Pe cei care voteaza cu "NU", ii rog sa imi explice de ce au votat asa  si sa propuna ei o masura mai buna (intr-un comentariu la acest articol) !
Astept !





23 feb. 2011

TEMERARII AU REUSIT ! FII SI TU UN TEMERAR !

    De ceva vreme am afisat pe blog un banner cu oameni care nu s-au dat batuti in lupta cu cancerul .
Studiind cazurile expuse de catre dansii am ramas profund impresionat de curajul si puterea pe care o au acesti adolescenti.
Cancerul este oribil. 
Cancerul este hidos si crud .
Cancerul nu iarta pe nimeni.
Cancerul este extrem de dureros si sfasietor, atat pentru cei care-l poarta in trupurile lor cat si pentru apropiatii acestora.


Daca doresti sa arati ca iti pasa , CUMPARA BRATARA TEMERARILOR !
Eu am comandat doua astfel de bratari .





Post Scriptum:
 Din pacate am incheieturile mainilor mult prea groase si de aceea folosesc bratarile pe post de breloc . :)



REPET, PENTRU CEI CARE CITESC CRUCIS :

Bre, stiu ca sunt prost, dar atunci cand ridicati degetul sa ma aratati pe mine, ma bucura faptul ca nu sunt singurul prost de pe acest pamant.  [oaaaaaaiiillleeu, aici l-am parafrazat pe unul Creanga ]


In rest ... numai de bine despre prostii cu care am avut de-a face astazi:


"Arata-i prostului ca greseste si te va lua drept dusman." [proverb asiatic]

" Un prost învăţat e mai prost decât un prost neînvăţat." [Moliere] 

" Un prost găseşte intotdeauna unul mai prost care să-l admire." [Boileau]

~

21 feb. 2011

Noi probleme existentiale in asociatia de proprietari .

        Precum un barbat vre'nic ce sunt, din cand in cand imi mai spal si praful de pe hainute. :D
Precum un barbat vre'nic ce sunt, atunci cand intind rufe nu folosesc carlige pentru a le prinde, ci pur si simplu le atarn pe sarma. De ce? Din comoditate . :)))

Eu locuiesc la ultimul etaj al unui imobil normal. Tot la ultimul etaj se afla si uscatoria pentru rufe.
Fiind un bloc destul de bine protejat , nu imi fac probleme ca as putea ramane in fundul gol si folosesc destul de frecvent respectiva uscatorie.
Spre nefericirea vecinelor care o freaca aiurea toata ziua ... in aceasta dimineata am umplut uscatoria cu rufe spalate.
In aceasta seara ce credeti ca gasesc afisat pe usa uscatoriei ? :))))))
Priviti imaginea de mai jos  !



Fituica scoasa la imprimanta este opera unei vecine in varsta de aprox.  40 ani (ce nu a avut curajul de a-si asuma cele scrise). Duduia a fost, este si (probabil) va fi casnica toata viata. Are doi copii. Sotul duduii este mariner . Probabil ca isi permite si prefera sa o tina acasa (mare greseala face) . Nu ma intereseaza , dar ma gandeam ca poate va intereseaza pe voi. :D
Cu toate ca este casnica si o freaca toata ziua la barfe, cafele si tutun, cu alte vecine de teapa ei (iar in casa are jegul asternut de trei degete), o gaseste spalatul rufe dupa-amiaza, iar apoi tot ea este oparita ca au fost altii mai vre'nici ...
Probabil va intrebati ce am facut cand am vazut fituica?
Nimic.
Deoarece astazi am avut un tonus pozitiv , am pus carlige la rufe.


P.S.:
Care sunt greselile in fraza scrisa de iubita mea vecina ?
Identificati-le voi !

Filosofie mioritica.

"Viata-i ca paru` din cur, scurta si plina de cacat!"

18 feb. 2011

~ PROMISIUNI SI FAPTE ~





Chiar daca filmul este unul anti-PDL (facut, probabil, de opozitie) se potriveste la fel de bine pe tiparul tuturor partidelor politice ce s-au perindat pe la conducerea tarii din 1990 pana astazi.

17 feb. 2011

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

AMERICANII S-AU APUCAT DE SCRIS CARTI CU POVESTI DE ADORMIT PRUNCII BOLNAVI DE SINDROMUL DOWN ...
=))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Deci, nu ma pot opri din ras.

A fost gasit cel care poarta principala vina pentru invazia americana in Irak si pentru genocidul/ holocaustul/exterminarea in masa  a poporului irakian. (link)

16 feb. 2011

LUKOIL CONDAMNA PLOIESTENII LA MOARTE SIGURA !

 In urma cu aproape o luna atrageam atentia asupra acestui fapt (link).
Acum se pare ca toata presa locala a tras acelasi semnal de alarma...
Garda de Mediu a constatat ca Lukoil otraveste ploiestenii , dar (paradoxal) se pare ca inca nu a gasit vinovatul... Curat murdar fraticule !




  • """ Aţi simţit, în această dimineaţă, un miros puternic de gaze în Ploieşti? Vi s-a părut! V-au usturat ochii din cauza poluării? Vi s-a părut!(...) """ [link 1]

  • """ Ploieştiul este gazat fără pauză începând de duminică """ [link 2]

  • """ Am fost otrăviţi cu vapori de azot! """ [link 3]

SA CANTARIM CU ACEEASI MASURA SI SA NU UITAM ! ~ " STOP ! "




Finalitatea protestului de la directia TAXE SI IMPOZITE - FAIL.

  Am protestat in graba ...
Am discutat discutii (pe un ton ridicat) plecand de la refuzul initial de a incasa monezi ...
Nu am putut face fotografii ...
Nu am mai vazut pe nimeni altcineva protestand in aceasta forma ...
ROMANI ...




P.S.(offtopic) :
Inca mai sunt agitat/nervos in legatura cu intamplarea de aseara.
Asta-s eu. Nu imi plac chestiunile ramase nerezolvate...
Oare se merita sa ma duc astazi si sa-mi intreb vecinul de sanatate, de una...de alta ?! Nu de alta, dar de cand cu discutia din trafic(petrecuta in urma cu un an) am ramas cu o frustrare/pofta nebuna(nesatisfacuta) de a rupe niste maini si de a scoate ceva dinti. Mai ales ca nu am avut niciodata un conflict cu un tigan interlop . Imi plac senzatiile noi.  ;)
...Oricum, in Romania, legea & legiuitorii  favorizeaza infractorii .

15 feb. 2011

Salevat-i serife

La rugamintea doamnei Mihaela (din Moinesti) o sa transpun aici aceasta ruga de slavire si iertare a pacatelor, care se spune la anumite ocazii din viata spirituala a unui musulman sau la rugaciunea (namaz; salaat) numita Hateem (o ruga mai deosebita) .
Aceasta rugaciune intensa se face pentru iertarea unor pacate.  Se spune ca atunci cand repeti de mai multe ori aceasta rugaciune, ti se iarta o parte din pacate.
Poate intr-o zi voi dezvolta mai pe larg acest subiect care necesita o abordare mult mai complexa.





Pronuntia:


" ALLAHUMME SALLI ALA SEYYIDINA MUHAMMEDIN 
VE ALA ALI SEYYIDINA MUHAMMED (saws) . "

Traducere aproximativa a sensului:

" Allah ! Iarta-ne pe noi, asa cum l-ai iertat si pe maritul nostru Profet Muhammed si familia lui. "

Aceasta rugaciune este putin mai lunga in original, insa este indeajuns sa cunosti aceasta forma si sa o faci din tot sufletul pentru a te putea ruga .

Fragmente din minunatele aventuri ale vietii la bloc...

     Imi place linistea. Ador sa ascult tacerea peretilor, citind o carte sau vizionand un film bun . Am depasit de multi ani varsta la care asculti muzica cu volumul putin mai tare decat este normal. Insa intotdeauna i-am inteles pe cei care o fac (intre niste anumite limite).
De vreo trei ani, vis a vis de apartamentul in care locuiesc (la scara vecina , perete in perete) , s-a mutat un cetatean mai bronzat (dar aparent spalat si curatel) care este "prestidigitator" (face scamatorii cu buzunarele altora) prin Hanglia , SpHania si el mai stie pe unde (vorbeste lumea).
La doua-trei luni mai trece si pe acasa... De unde stiu eu asta? Pentru ca de fiecare data cand vine se apuca de dat gauri in pereti, de petrecut cu "tovarasii" si alte tacamuri din acelasi meniu. Asculta muzica non-stop de imi zornaie oglinzile si usile din apartament. Ii place cetateanului de etnie rroma sa asculte house (fericitul de mine ! macar nu asculta manele) .
Din cand in cand, atunci cand individul este "la munca" in Hanglia, prin respectivul apartament  se mai perinda si ceva fete dubioase. Nimic important... Probabil ceva transportatori de droguri.
Nu am zis niciodata nimic. Nu am intrebat de ce darama peretii pana la h 24:00 (atunci cand s-a mutat aici) si de ce a durat tot acest santier timp de aproape un an. Nu l-am intrebat daca il dor urechile atunci cand asculta muzica (cu bass-ul la maxim) pana la ore tarzii in noapte. Nu am intrebat nici macar ce trag pe nas la suetele si ceaiurile pe care le organizeaza  S.A.M.D.
In seara aceasta am facut olecuta de galagie (timp de vreo 10 minute). Era aproximativ ora 18:00. Cine credeti ca imi bate in perete(trei batai scurte, dar destul de puternice) ?! Iubitul meu vecin... Probabil dorea sa inteleg ca el are un coi in plus si este singurul care are dreptul de a-i deranja pe altii. HuH?! Sau poate o fi fost doar unul/una dintre sagetile care se invart din cand in cand pe la el prin apartament cu diferite chestiuni dubioase ?!

Oare am gresit atunci cand i-am batut inapoi , dezbracandu-ma de caracter, bun-simt si alte cele ... urandu-i  
"Sa-mi sugi p..a, tu si cu tot neamul tau, daca mai bati o singura data! " 
Oare , daca nu a mai batut dupa aceea, o fi inteles mesajul? M-am exprimat oare corect (pe limba dansului) ? 

.....................................................................................................................................................................

Uite de aceea mi-am facut candva blog...
Cateodata ma enervez foarte repede si sunt iute la manie, neputandu-ma controla. Sunt constient de propriile-mi defecte/parti negative si imi este frica. Imi este frica de mine !
Traiesc de foarte multi ani cu aceasta teama .
Oare ar trebui sa ma mut in varf de munte? Sau la ospiciu? :)

14 feb. 2011

SECRETE MICI EFECTE MARI (6)

OUA

  • Dupa ce ati scos ouale din racitor sau frigider, lasati-le vreme de cel putin un sfert de ora sa se adapteze caldurii din bucatarie. Daca le introduceti imediat in apa care fierbe, riscati sa crape de indata cochilia si implicit sa se raspandeasca in apa o parte din continutul oului. Daca totusi timpul va preseaza, ungeti coaja cu otet concentrat; chiar daca va crapa cochilia, in contact cu otetul, albusul se va coagula in acele zone fisurate.
  • Ouale inghetate pot fi pe deplin recuperate daca le lasam sa stea o ora-doua intr-un vas plin cu apa rece(de la robinet) in care am introdus trei-patru linguri de sare. Ele trebuiesc consumate imediat.

    • Ouale ce se pun la fiert nu crapa daca asezati o farfurioara rasturnata pe fundul vasului in care le fierbeti.
    • Ouale se cojesc mult mai lesne, daca, dupa ce le-ati fiert, le introduceti intr-un vas cu apa rece.
    • Pentru ca omleta sa iasa infoiata, spumoasa, introduceti in recipientul in care bateti ouale cateva bucatele de drojdie de bere.
    • Un praf de sare, presarat deasupra galbenusului inainte de a-l bate, ii intareste culoarea.
    • Nu pastrati mai mult de 24 ore albusul de ou, chiar daca-l conservati in frigider. Dupa acest termen , albusul devine toxic. Il puteti valorifica rapid preparand un sufleu sau bezele.
    • Albusul de ou se bate spuma daca folositi oua proaspete si nu prea reci. Atentie deci, aveti grija sa scoateti ouale din frigider sau camara cel putin cu o jumatate de ora inainte. Pentru a realiza mai repede spuma, adaugati un pic zahar pudra - cat luati cu trei degete - si cateva picaturi de zeama de lamaie . Sau un varf de cutit de sare fina.
    • Ca sa nu va alunece recipientul in timp ce bateti spuma, asezati-l pe carpa de bucatarie impaturita in patru. Veti lucra mai cu spor.

    8 feb. 2011

    Coran 98:6-8 ~ Surat Al-Bayyina

    """ (...) Cei care nu cred dintre oamenii Cartii [n.e. - iudei si crestini] , ca si idolatrii, in veci vor petrece in focul Gheenei. Acestia sunt cei mai rai dintre toate fapturile.
    Aceia care cred si implinesc fapte bune, aceia sunt cei mai buni dintre toate fapturile.
    Rasplata lor de la Domnul lor sunt Gradinile Edenului, pe sub care curg paraie, si in ele vor petrece vesnic, caci Allah este multumit de ei, iar ei sunt multumiti de El. (...) """

    SE OFERA 300 Euro RECOMPENSA !!!

    """
    CAINE DECAPITAT CU SADISM IN FAGARAS! SE CAUTA UN CRIMINAL!

    VIER PFOTEN ofera o recompensa de 300 de Euro pentru gasirea persoanei care a decapitat cu sadism un caine fara stapan

    Cu numai cateva zile in urma, un cetatean al orasului Fagaras a facut o descoperire macabra: un cap de caine. Dupa cate se pare, cainele a fost decapitat cu un topor iar corpul i-a fost aruncat in alta parte, capul fiind lasat sa zaca chiar pe trotuar! Profund socata, persoana respectiva a contactat imediat fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN, aducand la cunostinta reprezentantilor acesteia din urma actul de o cruzime inimaginabila care se pare ca nu este unul singular in Fagaras.
    In urma informatiilor primite si a imaginilor ce aduc mai degraba cu un film horror, fundatia VIER PFOTEN se simte datoare sa condamne faptele sadice ce au dus la moartea unui caine care, din spusele martorilor, era chiar bland si un „cunoscut” al cartierului Galati din Fagaras.
    Masacrarea acestui patruped da dovada de un comportament inuman si incalca normele legale in vigoare: Legea nr 9/2008 privind protectia animalelor. In cadrul acestei legi, aplicarea de rele tratamente impotriva animalelor sau omorarea animalelor cu intentie sunt stipulate in capitolului I - dispozitii generale, articolul 6, punctul 2, paragraful a. Pentru aceste fapte, legea prevede sanctiunea cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda penala de la 1000 ron la 10.000 ron.
    De aceea, VIER PFOTEN face apel la Politia Fagaras pentru o investigare atenta a acestei situatii, gasirea vinovatului si aplicarea pedepsei maxime prevazute de lege pentru a preveni repetarea acestui tip de actiuni. De asemenea, fundatia VIER PFOTEN ofera o recompensa de 300 de euro persoanei care stie si poate depune marturie in ceea ce priveste identitatea celui sau celor ce au savarsit acest fapt de o gravitate extrema. Cei ce au date concludente in acest sens sunt rugati sa sune la 0268211320 (Politia Fagaras) sau  0213112598 (Vier Pfoten).
    """



    Sursa ~ Vier Pfoten

    7 feb. 2011

    Olimpiada Nationala de Chimie 2011 .

      Olimpiada Nationala de Chimie 2011 s-a tinut la Timisoara.
     Timisoara a avut o organizare extraordinara. Dincolo de chestiunile specifice unei olimpiade, le-au oferit copiilor o mini vacanta superba. Majoritatea nici macar nu au simtit ca au fost la olimpiada. Au avut program de vizite pe la diferite muzee si alte obiective. Au avut nenumarate activitati de relaxare si distractie. Timisorenii au oferit cazare gratuita in campusuri curate si ingrijite. In plus, copiii au avut transport gratuit in toata Timisoara (pe baza unor ecusoane speciale).
    Felicitari organizatorilor timisoreni !

    ...Insa, au existat si momente "traditional" rromanesti . Astfel de chestiuni aflandu-se la baza motivelor pentru care creierele luminate ale acestei tari, atunci cand isi termina studiile(sau chiar mai devreme), parasesc Romania si fug cat mai departe de aici .
    Sa luam ca exemplu copiii din Calarasi si experienta neplacuta pe care au avut-o dansii cu organizarea defectuoasa a Inspectoratului Scolar Judetean Calarasi
    Au fost opt participanti din Calarasi (castigatorii etapei judetene a Olimpiadei de Chimie). Trei dintre acestia au fost copii de clasa a 8-a (MINORI) .
    Prima neregula este aceea ca la plecare li s-a asigurat transportul doar pana la Gara de Nord din Bucuresti (cu un microbuz infect). De acolo au fost OBLIGATI sa isi suporte singuri cheltuielile de transport . Si credeti-ma ca pentru unii copii chiar nu au fost mici . Asadar, copiii saraci din Calarasi nu au ce cauta la olimpiade !
    A doua neregula a fost aceea ca profesoara care a avut de castigat de pe urma muncii si participarii la Olimpiada Nationala de Chimie a copiilor din Calarasi si care era raspunzatoare de soarta acestor copii , a uitat toate promisiunile pe care le facea copiilor atunci cand incerca sa ii pacaleasca convinga a merge la Olimpiada Nationala de Chimie si nu la alte materii (la care aveau rezultate la fel de bune) ... si a plecat la ski in Austria, lasandu-i balta chiar inainte cu o zi de olimpiada . Da , ma refer chiar la doamna inspector de chimie-fizica Chesaru Dorina .
    A treia neregula (sinonima cu nesimtirea) a fost aceea ca in ultima zi a acestei deplasari , copiilor li s-a spus sa isi sune parintii  pentru a veni sa ii ia din Gara de Nord Bucuresti , deoarece de acolo nu are cine sa ii mai transporte inapoi la Calarasi. Adica , cel putin cinci minori urmau sa fie lasati noaptea in infernul Garii de Nord din Bucuresti, in frig.  
    Inspectoratul Scolar Judetean Calarasi, dupa ce s-a vazut cu boii in caruta  si-a batut joc de copii , intorcandu-le spatele, neinteresand pe nimeni ca poate printre acesti copii minori exista si copii ai caror parinti nu au posibilitatea de a se deplasa la Bucuresti .
    Cine este vinovat?
    Vi se pare normal sa se intample asa ceva?
    Oare organizatorii calaraseni nu stiau ca pot raspunde penal in cazul in care se intampla ceva acelor copii?
    Romania ... Rromania... Rusine !
    Rusine organizatorilor calaraseni !
    Rusine doamna inspector Chesaru Dorina !
    Rusine domnilor si doamnelor de la Inspectoratul Scolar Judetean Calarasi !

    5 feb. 2011

    " Moira Isabel este o printesa. "

    """" Moira Isabel este o printesa. Are patru ani si cinci luni,iar viata ei este un basm.
    Mi-ar fi placut sa pot sa scriu asta. Mi-ar fi placut sa fie adevarat. Insa…

    A aparut pe lume cu un strigat de luptatoare. Era august 2006, parintii ei erau incantati, iar ea gangurea fericita. Si ca orice copil, a crescut, a facut primii pasi, a inceput sa manance singura, sa se joace,sa vorbeasca. Avea prieteni de joaca, radea mult si ii placea la mare. Era o printesa, iar viata ei era un basm.
    Ceva s-a intamplat in mai 2008, ceva ce avea sa schimbe totul. Moira Isabel a inceput sa uite. A uitat, incet, incet, sa mai mearga singura. Apoi, picioarele i-au cedat de tot. Mai intai cel drept, urmat in scurt timp si de cel stang. La un an si opt luni, Moira Isabel mai statea doar sprijinita de perne. Iar medicii nu gaseau raspunsul. Diagnosticul intarzia sa apara si parintii micutei simteau deja gustul disperarii. Pe 10 august 2008, de ziua ei, Moira Isabel isi privea prietenii ce alergau si se bucurau in jurul ei. Inca ceva ii fusese taiat de pe rabojul vietii: dreptul de a rade. Micuta printesa a uitat cum sa se bucure , cum sa rada.
    Povestea ei a ajuns la urechile unui medic de la spitalul Budimex. Acesta a intuit diagnosticul, dar nu il putea confirma.Tehnologia necesara pentru aceasta diagnosticare nu primise viza de Romania. Solutia si adevarul se aflau undeva intr-o clinica din Suedia. Acolo au aflat, in urma analizelor si a confirmarii acestora, ca adevarul Moirei poarta un nume urat.

    Maladia KRABBE!!! Suna inspaimantator? Atunci aflati ca este si infioratoare. Aceasta maladie impiedica organismul copilului sa secrete enzima ce are drept rol formarea invelisului de mielina. Iar mielina impiedica degradarea creierului. Cazul Moirei este unul atipic, deoarece, in general, aceasta boala se instaleaza in timpul primelor sase luni de existenta. Tragedia a capat proportii de nebanuit atunci cand Natacha, mama micutei, a aflat ca boala era depistabila inca din timpul sarcinii si ca un transplant de celule Stem din cordonul ombilical, facut inainte de declansarea bolii, i-ar fi daruit micutei printese sanse mari de supravietuire (conform studiilor existente pana in acel moment).


    Este mama. Natacha este din punctul meu de vedere un spirit elevat. Daca o intrebi, iti va spune ca ea este mama. Moira Isabel este copilul si ratiunea ei, este definitia verbelor a fi si a iubi. Iar din secunda in care a plecat din Suedia, a inteles ca trebuie sa devina si ingerul pazitor al fetitei. Iar asta din cauza faptului ca s-a intors de acolo cu un diagnostic crud, o boala fara leac si un singur an de viata pentru Moira Isabel. Iar micuta printesa a mai uitat ceva din basmul ei…a uitat sa manance si sa vorbeasca.
    La cei doi ani ai ei, Moira Isabel era o printesa care uitase tot, mai putin doua lucruri…sa fie constienta de tot ce se petrece in jurul ei si sa planga. Obrajorii ei, altadata strabatuti de zambet, erau de acum brazdati de lacrimi. Basmul ei incetase sa mai fie basm.
    Ce credeti voi ca trebuie sa simta un om care nu mai poate manca si care este hranit printr-un tub? Moira stie! Pentru ca burtica ei este “gazda” unui furtun prin care este introdus, in stomac, un lapte special.


    V-am spus ca Moirei i se mai daduse doar un an de viata? Din acel moment au mai trecut doi ani si jumatate. Printesa se incapataneaza sa traiasca. Ea stie ca, intr-o buna zi, cineva o sa reuseasca sa descopere leacul ce ii va darui basmul inapoi.
    Eu cred ca Moira Isabel are dreptate. Dar pentru ca ea sa poata merge mai departe, are nevoie de ajutor. Are nevoie de bani pentru lapticul ei, are nevoie de scutece nr.6(cele pana in 25 kg.),ulei de corp, unguente contra iritatiilor provocate de scutece si va avea nevoie si de fonduri suplimentare in cazul in care va fi acceptata de una din institutiile in care se fac cercetari pentru descoperirea tratamentului. In acest moment, Moira Isabel este crescuta doar de mama. Tatal ei a ales sa plece de langa ele, a abandonat lupta. Resursele materiale s-au diminuat dramatic. Doar 1000 de lei pe luna, suma in cadrul careia regasim alocatia Moirei, indemnizatia pentru cresterea copilului cu nevoi speciale si indemnizatia de insotitor a mamei. Iar mancarea speciala costa intr-o luna, putin pesta 1000 de lei. Si daca nu era suficient, exista si riscul sa ramana si fara casa .


    Imi doresc sa gasesc, printre voi, oameni ce isi vor si pot sa ii ofere micutei printese sansa de a mai trai o zi… si inca una… si inca una…pana cand isi va recupera basmul si ne va putea zambi fericita.


    (http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00787865?term=Krabbe&rank=1 ; http://www.ulf.org ; http://www.huntershope.org ; http://www.myelin.org ;http://www.rarediseases.org ) clinici care au inceput experimentele in vederea descoperirii unui tratament pentru aceasta maladie.

    Beneficiar : Natacha Concha Gutierrez
    Bank : BCR Bucuresti
    IBAN RON: RO86RNCB0318082139550001 sucursala Mall Plaza Romania

    Beneficiar : Natacha Concha Gutierrez
    Bank : BCR – sucursala b-dul Timisoara, Sector 6, Bucuresti
    IBAN EUR : RO98RNCB0077082139550001
    COD SWIFT: RNCB ROBU

    004/0723. 888. 459- telefonul mamei Moirei- Natacha Concha Gutierrez

    http://www.mithos.ro/Moira/facturamoira.jpg -atasez si o factura care atesta cat costa laptele special pentru o luna.

    Monica Liche

    monica.liche@gmail.com """""" 

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


    Articolul l-am preluat integral de aici : http://libersaspun.3netmedia.ro/campanii-initiative/moira-isabel-o-printesa-fara-basm/ ,  via Cabral Ibacka .

    4 feb. 2011

    1 AN .

    In urma cu un an , in jurul orei 20:00 , a plecat ... A luat cu ea o mare parte din intreaga mea fiinta.
    Au ramas atat de multe cuvinte nespuse ... Au ramas atat de multe clipe netraite... Au ramas atat de multe greseli nereparate...
    Inca mai cred/sper ca acesta este doar un vis urat si ca in curand se va face dimineata, trezindu-ma pentru a incepe o noua zi.



    3 feb. 2011

    D'ale gurii mele . Ce credeti ca avem noi aici ?



    A. Un purice cu vata-n urechi.

    B. Mancarea pisicii.

    C. Nushtuuuuuu...

    D. Vopsea lavabila .

    E. Resturi de la tomberonul din colt.

    F. Baaaaa, tu esti nebun? Deja imi lacrimeaza limba si cerul gurii.



       In plan secund , sus, se afla recipiente cu tutun pentru narghilea (nu, nu m-am reapucat de fumat). Jos , se afla un borcan cu Tahina (pasta de susan), un borcan cu zacusca si alte chestii d'ale gurii .  :D
    Nu imi cereti reteta ca nu am nici chef si nici timp sa o scriu.

    ILMIHAL -8-



    """ (...) PROBLEMA HRANEI

    Rîzîk, -hrana pe care Allah a dat-o fiintelor pentru a manca si a se hrani si pe care ei o mananca.
    Dar omul, din vointa proprie alege ceea ce este permis sau nepermis. De aceea cei care mananca ceea ce este nepermis, fara a face diferenta cu ceea ce este permis, sunt ei insisi raspunzatori pentru folosirea vointei si consimtamantului lor in scopuri rele.
    Trebuie sa fim atasati nu de alimente, ci de Allah, Ar Rezzaq (Inzestratorul). Cel care da hrana pentru fiecare fiinta este Allah. Trebuie sa credem in El, de la El sa cerem. Deoarece tezaurul Lui este mare, este fara de sfarsit. Cei care se leaga de El cu o credinta adevarata nu vor cunoaste lipsuri. Dar cei care, uitandu-l pe Allah Inzestratorul, vor ramane legati de hrana, vor avea mari necazuri, neputand scapa de ele.


    TEVEKKUL

    Tevekkul -pentru a atinge un scop, dupa indeplinirea tuturor obligatiilor materiale si spirituale, trebuie sa astepti rezultatul de la Allah. Daca nu-si atinge scopul, omul nu ar trebui sa se intristeze. Zicand “poate acest lucru este mai potrivit pentru mine”, sa fie de acord cu ceea ce i s-a harazit. Pentru ca Allah, in Coranul cel Sfant, zice:
    “Poate ca va place ceva si pentru acel ceva munciti si doriti sa-l aveti, dar nu stiti ca la capat va asteapta raul.
    Poate fi ceva ce nu va place, nu va incanta si nu-l vreti, dar nu stiti ca la capat va asteapta binele”.
    Poem:
    Va surade si destinul nostru odata, doar nu va fi mereu
    inchis
    Halik (Creatorul) va crea pricini, doar nu ne va inchide
    usa bunastarii
    Ruga mea catre Cel Drept nu este pentru hrana! Iertare!
    El este Inzestratorul Mare,doar nu va crea un om fara
    sa-i dea cele necesare !
    Erzurumlu Ibrahim Hakk


    CONDITIILE CONTINUITATII CREDINTEI

    Pe pamant omul, in primul rand, are nevoie de credinta.
    Fiecare om este raspunzator sa fie credincios si sa-si duca credinta pana-n Ziua de Apoi. De aceea, toti credinciosii trebuie sa acorde atentie conditiilor de mai jos:
    1. Sa crezi in imperceptibil (gayb). Gayb inseamna notiuni pe care nu le poti percepe cu cele cinci simturi: Allah, Ingerii, Raiul, Iadul si Duhurile;
    2. Sa crezi ca ceea ce este permis, este permis. Adica sa nu spui lucrurilor premise ca sunt nepermise;
    3. Sa crezi ca ceea ce nu este permis, nu este permis. Adica sa nu spui lucrurilor nepermise ca sunt permise. De ex. Sa nu spui ca sunt premise bauturile precum berea sau alte bauturi alcoolice sau sa spui ca este permisa dobanda si alte lucruri nepermise;
    4. Totdeauna sa ai teama fata de Allah;
    5. Sa arati respect pentru ceea ce Islamul considera ca este sfant si sa te feresti de a le trata cu usurinta;
    6. Sa nu-ti pierzi speranta in mila lui Allah;
    7. Pe necredincios sa-l stii de necredincios, iar pe credincios sa-l stii de credincios. De ex. Daca cineva denumeste musulman pe cineva care dinadins arata dusmanie fata de credinta islamica, acel cineva se autoexclude din islam. Pe de alta parte, cine denumeste necredincios pe cineva care slujeste credinta si se straduieste sa propovaduiasca credinta, fiind adeptul credintei, acel cineva se autoexclude.
    8. Nu trebuie sa-L localizezi pe Allah. De ex. Daca cineva spune ca Allah se afla in ceruri, acea persoana se autoexclude;
    9. Sa crezi in Coran fara clipire. De ex. Daca cineva afirma ca in Coran exista lipsuri sau adaosuri sau ca Gebrail (Gabriel) a gresit, acel cineva se autoexclude. (...) """



    ~va urma~

    Vezi si ep.1(link) ; ep.2(link)* ; ep.3(link) ; ep.4(link)

    1 feb. 2011

    Uite ca si-au mai pus si altii intrebarea "cui bono?"

    Am gasit in Adevarul un articol foarte interesant, scris de Ramona Ursu . 
    In sfarsit ! Un jurnalist curajos si inteligent.



    """  Trei știri, aparent fără legătură, mi s-au încurcat în memorie săptămâna trecută. Prima a fost despre criza alimentară. Prețurile cresc, tot cresc. Și suntem în pragul unei foamete globale. Explicațiile, atât de stupide, sunt înghițite imediat. Fenomenele meteorologice extreme, deprecierea dolarului și alte cauze prezentate cu atâta emfază de marii specialiști în economie. Niciun cuvânt despre faptul că, în acest moment, peste 50% din cerealele comercializate în întreaga lume sunt folosite pentru hrana animalelor sau biocombustibili. Că numai Statele Unite produc atâtea cereale că ar putea hrăni 2 miliarde de oameni. Cam tot pe-atât se scoate şi din pământurile Braziliei, Chinei sau ale Australiei.
    A doua știre a venit de la Constanța. Acolo, americanii de la gigantul CHS au dat 45 de milioane de euro pe un terminal de cereale. (...) """  [ click aici pentru restul articolului ]


    *fotografia o aveam in arhiva personala si spre rusinea mea nu mai cunosc sursa.

    1 Februarie 1852

     Astazi ar fi fost ziua de nastere a marelui scriitor roman(dramaturg, pamfletar, ziarist adevarat, etc.) Ion Luca Caragiale.
    Se pare ca majoritatea romanilor l-au uitat . Astazi , parasutele, asistentele tatoase si buzate (dar cu creier lipsa) , tigancile vrajitoare si alte personaje ale circului hidos in care traim , au defilat pe toate posturile de televiziune . Acelasi lucru se intampla zi de zi. NIMENI ... DAR CHIAR NIMENI NU A POMENIT DE ION LUCA CARAGIALE . 
    Cand eu va spuneam ca se urmareste indobitocirea tuturor si transformarea in sclavi si mase de manevra cat mai usor de folosit...
    RUSINE ROMANIA ! RUSINE !