""" (...) Iata ca, spre fericirea omenirii, Profetul nostru (s.a.v.) a aparut intr-o perioada in care lumea zacea in intuneric si obscuritate. El a dat deoparte credintele neadevarate(idolatria), a scapat lumea de intuneric cu ajutorul luminei credintei adevarate si a Islamului si a daruit omenirii cheia fericirii vietii pe pamant si in Lumea de Apoi, a aratat drumul adevarat spre civilizatie.
Astazi, chiar si numerosi orientalisti ne-muslumani care cerceteaza neutru istoria Islamului, au fost nevoiti sa recunoasca superioritatea lui Muhammed(s.a.v.), neasemuita sa conduita morala si faptul ca el este pentru omenire cel mai mare ocrotitor si salvator; intr-adevar, acesti orientalisti nu s-au putut abtine sa nu-l admire.
Intr-o lucrare tradusa de Muhammed Esad, renumitul filosof englez, T. Karlayl spune urmatoarele: “Il iubesc pe Maretul Muhammed (s.a.v.) tocmai pentru ca este departe de ipocrizie. In umanitate nu exista un cantar care sa-l cantareasca pe Maretul Muhammed. Este atat de greu si mare, incat nu poate fi cantarit”.
Daca alti ne-musulmani de omenie au atata admiratie pentru Profetul nostru (s.a.v.), daca arata atata interes si atasament, trebuie sa ne gandim cum sa facem ca noi, credinciosii lui, sa ne legam de el cu dragoste si respect.
(...) Numele Profetului nostru este Muhammed (s.a.v.) , numele tatalui sau este Abdullah, iar numele mamei sale, Amine. Pe cand Profetul inca nu era nascut (fatul avea 7 luni) si-a pierdut tatal. S-a nascut la Mecca in anul 571, in zorii zilei de 12 (luni) a lunii Rebiyyulevvel, care corespunde cu 20 aprilie. La nastere nu semana cu nici un alt copil. Lumina divina a profetiei care se ivea din el orbea ochii celor care-l priveau.
Pana la 4 ani ramane langa mama lui de lapte, Halime, dupa care este redat familiei sale. Cand avea sase ani i-a murit mama, Amine, si a fost luat de bunicul sau, Abdul-Mutallib; dupa doi ani, i-a murit si bunicul, astfel profetul ramane in grija unchiului sau, Ebu Talib.
Perioadele de copilarie si de tinerete, de celibat si casatorie, toata viata lui, a trait în virtute si maturitate asa cum n-a mai avut parte niciun om. La vârsta de 25 de ani s-a casatorit cu maica noastra Hatice(Hadicetu’l-Kübra).
Niciodata nu s-a inchinat la idoli. Nici în copilarie nu agreea idolii. Ca pe timpul religiei profetului Ibrahim (Avraam) (a.s.), el se ruga lui Allah. Din cand in cand se ducea la muntele Hira de langa Mecca pentru a cugeta la puterea si maretia lui Allah, venind in intampinarea marii iubiri si afectiuni cu care l-a favorizat Allah pana la eternitate; credea in unicitatea lui Allah din toata inima-i plina de lumina.
Intr-o zi, cand statea în pestera Hira cufundat in meditatie divina, ingerul Gebrail (Gabriel) a venit din porunca lui Allah sa-i vesteasca ca a fost ales profet, si acesta ii spuse lui Muhammed (s.a.v.), salvatorul omenirii, cel iubit de Allah:
“-Citeste!” Profetul nostru(s.a.v.) il intreaba:
“-Ce sa citesc?” Gabriel zise din nou:
“-Citeste!” si de data aceasta Maretul Muhammed (s.a.v.) puse aceeasi intrebare, dupa care Gabriel il apuca de pieptul sfânt si-l strange de trei ori. Astfel, Profetului nostru (s.a.v.) i se dadu harul prin interventie spirituala. Printr-un mare miracol Profetul (s.a.v.) incepu deodata sa citeasca.Ingerul dadu a
treia porunca si Muhammed (s.a.v.) citi primul verset revelat. Marea semnificatie a versetului era:
“Citeste in numele Stapanului tau care a creat totul din
nimic! A crescut omul putin cate putin si l-a desavarsit. A creat
omul dintr-un cheag de sange. Citeste pentru numele Stapanului
tau Maret, El l-a invatat cu Kalem*-ul, l-a invatat pe om ceea
ce nu stia!”
* L-a invatat sa scrie; L-a invatat prin scris.
Astfel, Maretului Muhammed (s.a.v.) i s-a dat profetia iar Coranul cel Sfant (Kur’an-î Kerim) a fost completat in 23 de ani. Timp de 13 ani Muhammed (s.a.v.) a chemat oamenii din Mecca pe drumul dreptatii. El a suferit multe chinuri si a trecut prin multe greutati. Indurand orice chinuri s-a luptat sa propovaduiasca existenta si unicitatea lui Allah. Apoi s-a mutat la Medina cea Luminoasa (Medine-i Munevuer).(...) """
~va urma~
0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:
Trimiteți un comentariu