Dupa unele surse, de la Adem (Adam) (a.s.) si pana la
Profetul nostru, au venit 124 de mii de profeti, iar dupa alte surse, 224 de mii de profeti. Dintre acestia numai 28 sunt mentionati în Coran.
Numele profetilor care sunt trecute in Coran si trebuie neaparat stiute sunt:
1) Adem (Adam)
2) Idris (Idris)
3) Nuh (Noe)
4) Hud (Hud)
5) Salih (Salih)
6) Ibrahim (Avraam)
7) Lut (Lot)
8) Ismail (Ismail)
9) Ishak (‹saac)
10) Yakub (lacob)
11) Yusuf (Iosif)
12) Eyyüb (Iov)
13) Fiuayb (fiu’ayb)
14) Musa (Moise)
15) Harun (Aaron)
16) Davud (David)
17) Suleyman (Solomon)
18) Yunus (Iona)
19) Ilias (Ilie)
20) Elyesa (Eliseu)
21) Zülkifl (Zulkifil)
22) Zekeriyya (Zaharia)
23) Yahya (Ioan)
24) Isa (Isus)
25) Uzeyr (Uzair)*
26) Lokman (Luqman)*
27) Zulkarneyn *
28) Hazret-i Muhammed (aleyhimusselam)
* Despre cei trei dintre Iisus (a.s.) si Muhammed(saws) , parerile sunt impartite si majoritatea sustin ca acestia au fost doar buni credinciosi, intelepti, deosebiti doar prin faptul ca au fost pe placul lui Allah , dar ca nu au fost profeti adevarati.
PROFETUL NOSTRU
Stramosii Profetului nostru (Ejdad-î Alisi)
Incepand de la el si pana la Adnan din neamul lui Ismail, genealogia paterna a Profetului nostru este:
Hz. Muhammed, Abdullah, Abdulmuttalib, Haflim,
Abdimenaf, Kusayy, Kilab, Murre, Kaab, Luey, Gaalib,
Fihr, Malik, Nadr, Kinane, Huzeyme, Mudrike, Ilyas,
Mudar, Nizar, Meaad, Adnan.
Genealogia materna este:
Hz. Muhammed, Amine, Vehb, Abdimenaf, Zuhre,
Kilab.
Majoritatea celorlalti profeti trimisi inaintea lui Muhammed erau destinati doar unei comunitati, unui oras sau unui sat; pe cand Profetul nostru a fost trimis ca ocrotitor pentru toata omenirea, pentru toate fapturile, adica pentru cele 18 mii de lumi.
Pentru a intelege ce mare protector pentru omenire este Muhammed (s.a.v.), va trebui sa vedem starea lumii
inainte de venirea lui pe pamânt.
Dupa cum se stie, inainte de venirea lui Muhammed (s.a.v.),in lume a existat o perioada dominata din toate
punctele de vedere de fapte rele si neoranduiala. Oamenii acelor vremuri de obicei traiau în anormalitate si faradelegi.
Omenirea era departe de dreptate, justitie si civilizatie; ingropata in vartejul unei cruzimi de groaza. Erau in floare jaful la drumul mare, prostitutia, tirania si uzurparea.
Astfel ca, cine era mai puternic, acela atenta la averea, viata, onoarea celorlalti, le lua tot ce aveau. Unii oameni, conducandu-se dupa credinte mincinoase si neadevarate, isi ingropau de vii copiii de sex feminin si-i omorau. Erau asa de ingropati in salbaticie si necinste, incat o femeie era impartita de mai multi barbati. Femeia nu avea nici o valoare, pretuire in comunitate. Ea era considerata o simpla marfa care putea fi cumparata sau vanduta pe bani. Oamenii erau impartiti in grupuri de triburi dusmane intre ele, deseori avand loc razbunari de sange intre diferitele triburi.
Mehmed Akif zugraveste asa de bine aceasta stare de lucruri a omenirii in versurile de mai jos:
“In sfasiere intrecuse omul pe hiena
Cel far-de dinti mancat de frati era”
Intr-o astfel de perioada Profetul nostru (s.a.v.) a fericit lumea prin nasterea sa in zorii zilei de 12 a lunii Rebiyyulevvel a anului 571 d.Ch., în orasul Mecca (Mekke-i Mukerrem).
Profetul nostru, ultima veriga in lantul profetilor, la varsta de 40de ani, chiar si inainte de a capata darul profetiei si legislatia (fleriat), a facut multe minuni. Pentru ca s-a calauzit dupa porunca “Fii drept asa cum ti s-a poruncit”, in toata perioada vietii a fost exemplul viu al devotamentului si al dreptatii. Era
departe de orice ipocrizie si minciuna. Intr-o vreme in care oamenii nu se bizuiau unii pe altii, nu aveau incredere unul in celalalt, toti pe el il credeau, pe el se bizuiau, erau de acord cu judecata si hotararea lui in orice neintelegere ivita intre oameni. Chiar si dusmanii care-l dezaprobau, recunosteau devotamentul si dreptatea lui, recunosteau ca el este departe de minciuna si prefacatorie; ii pretuiau conduita (morala) ireprosabila, caracterul integru si-i ziceau “Muhammed cel demn de incredere” (Muhammedu’l-Emin). (...) """
~va urma~
0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:
Trimiteți un comentariu