7 feb. 2011

Olimpiada Nationala de Chimie 2011 .

  Olimpiada Nationala de Chimie 2011 s-a tinut la Timisoara.
 Timisoara a avut o organizare extraordinara. Dincolo de chestiunile specifice unei olimpiade, le-au oferit copiilor o mini vacanta superba. Majoritatea nici macar nu au simtit ca au fost la olimpiada. Au avut program de vizite pe la diferite muzee si alte obiective. Au avut nenumarate activitati de relaxare si distractie. Timisorenii au oferit cazare gratuita in campusuri curate si ingrijite. In plus, copiii au avut transport gratuit in toata Timisoara (pe baza unor ecusoane speciale).
Felicitari organizatorilor timisoreni !

...Insa, au existat si momente "traditional" rromanesti . Astfel de chestiuni aflandu-se la baza motivelor pentru care creierele luminate ale acestei tari, atunci cand isi termina studiile(sau chiar mai devreme), parasesc Romania si fug cat mai departe de aici .
Sa luam ca exemplu copiii din Calarasi si experienta neplacuta pe care au avut-o dansii cu organizarea defectuoasa a Inspectoratului Scolar Judetean Calarasi
Au fost opt participanti din Calarasi (castigatorii etapei judetene a Olimpiadei de Chimie). Trei dintre acestia au fost copii de clasa a 8-a (MINORI) .
Prima neregula este aceea ca la plecare li s-a asigurat transportul doar pana la Gara de Nord din Bucuresti (cu un microbuz infect). De acolo au fost OBLIGATI sa isi suporte singuri cheltuielile de transport . Si credeti-ma ca pentru unii copii chiar nu au fost mici . Asadar, copiii saraci din Calarasi nu au ce cauta la olimpiade !
A doua neregula a fost aceea ca profesoara care a avut de castigat de pe urma muncii si participarii la Olimpiada Nationala de Chimie a copiilor din Calarasi si care era raspunzatoare de soarta acestor copii , a uitat toate promisiunile pe care le facea copiilor atunci cand incerca sa ii pacaleasca convinga a merge la Olimpiada Nationala de Chimie si nu la alte materii (la care aveau rezultate la fel de bune) ... si a plecat la ski in Austria, lasandu-i balta chiar inainte cu o zi de olimpiada . Da , ma refer chiar la doamna inspector de chimie-fizica Chesaru Dorina .
A treia neregula (sinonima cu nesimtirea) a fost aceea ca in ultima zi a acestei deplasari , copiilor li s-a spus sa isi sune parintii  pentru a veni sa ii ia din Gara de Nord Bucuresti , deoarece de acolo nu are cine sa ii mai transporte inapoi la Calarasi. Adica , cel putin cinci minori urmau sa fie lasati noaptea in infernul Garii de Nord din Bucuresti, in frig.  
Inspectoratul Scolar Judetean Calarasi, dupa ce s-a vazut cu boii in caruta  si-a batut joc de copii , intorcandu-le spatele, neinteresand pe nimeni ca poate printre acesti copii minori exista si copii ai caror parinti nu au posibilitatea de a se deplasa la Bucuresti .
Cine este vinovat?
Vi se pare normal sa se intample asa ceva?
Oare organizatorii calaraseni nu stiau ca pot raspunde penal in cazul in care se intampla ceva acelor copii?
Romania ... Rromania... Rusine !
Rusine organizatorilor calaraseni !
Rusine doamna inspector Chesaru Dorina !
Rusine domnilor si doamnelor de la Inspectoratul Scolar Judetean Calarasi !

1 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:

Brutacu Hector said...

Am considerat ca este corect a anunta ca ISC a returnat banii de transport cheltuiti de catre copii.

Insa... tot nu am aflat daca a fost sanctionata profesoara-inspector care si-a abandonat copiii pentru o vacanta in Austria si profesoara care le-a spus copiilor ca din Gara de Nord ii intereseaza cum ajung acasa !?!?