A ieșit de numa' numa'. Cok guzel!
Carnea este suculenta și se desface firișoare firișoare. Nu sta in furculița de frageda ce este.
Însă,in seara asta, suntem plini deja. Am înfulecat pepene cu telemea de oaie.
Cărnița de vițel o vom servi mâine.
In zeama rămasă în vasul de lut om prepara niste cartofi noi. Tot la cuptor. Garnitura pentru carne.
~~~~~~~
Carne de vițel la oala de lut, pe pat de ceapă.
După o rețetă orientală.
Rețetă originală este cu rondele din coadă de vițel. Eu am pus mușchi și rasol.
Se pune un pat de ceapă in vasul de lut. 3 cepe galbene mari și 4 cepe roșii. Se așează peste ceapa carnea tăiată in cuburi mari (sau rondelele din coada de vițel).
Se adaugă câțiva căței de usturoi, puțin rozmarin, câteva boabe de piper + chilli sau poprikă/boia. Se sigilează totul cu hârtie de copt. Se pune capacul oalei de lut și se sigilează din nou cu folie de aluminiu.
Se da la cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Se lasă așa vreo două ore.
Rețetă inițială se prepara la groapa cu foc deschis, in curte/camp.
Afiet Olsun!


