10 oct. 2019

10 ANI .



       Luna aceasta imi expira permisul auto .
10 ani .
10 ani fără contraventii , fără avertismente , fără amenzi , fără accidente , fără puncte de penalizare .

***
  • Nu conduc dacă am consumat alcool.
  • Nu conduc dacă sunt obosit .
  • Nu conduc in afara regulilor , doar pentru că ... " las-o , bă, că merge și așa " .
  • Sunt enervant de plictisitor la volan . :)


P.S.:
Ce-i drept , vara aceasta am fost cam puturos intr-ale condusului (de la palincă mi se trage) ... Da' nu-i bai .

9 oct. 2019

Câinii " prietenilor " .



   Unii nu sunt in stare ani de zile să scoată macar un câine pe zi la plimbare , însă își iau cate 4-5 câini de talie mică și îi țin izolați/închiși în apartamente ca pe niște hamsteri de laborator.
Când vor sa ii scoată la aer , ii scot in balcon ... Tot acolo își fac si necesitățile .


Bă , nu contează talia câinelui !
Cainele are nevoie de mișcare , are nevoie de plimbare , are nevoie de ore întregi de joaca afara , la aer și verdeață .

Și își iau ...Și își tot iau ... Unul după altul ... Își fac salată de "hamsteri" lătrători de laborator. Iar apoi ii condamna la o viață nefericita de izolare , in apartament . Nu vad "afara" decât atunci când merg la veterinar in stare grava sau când mor.

Nu va mai luați câini , daca nu aveți timp să le oferiți ceea ce au ei nevoie !

Rușine ! Oameni ipocriti, egoiști și sadici .

Crimă cu premeditare in Ploiesti .



   Orașul Ploiesti a devenit de nelocuit , din cauza poluării. A locui aici înseamnă să îți scurtezi viața cu multi ani și să sfârșești in chinuri , ros de diverse forme de cancer. Problema este că, în același timp, îți condamni și copiii la aceasi viața și la aceleași chinuri .

    In Ploiesti pute a cancer aproape in fiecare zi (noapte) .
Aerul este irespirabil.
Despre deschis fereastra , nici nu mai vorbesc...

    Din nou PUNCTEZ FAPTUL CA SPER CA TOTI CEI RESPONSABILI SA ISI VADA MORTI DE CEL MAI CHINUITOR CANCER COPIII SI TOT CEEA CE AU EI MAI DRAG !!!!!!

***

In ultimii trei ani , a fost din ce in ce mai rau.
Politicienii doar simulează că le pasa , insa își înfundă buzunarele lor și ale partidului cu diverse ....
Cei de la Garda de Mediu o dau in diverse susținând că este doar disconfort olfactiv și că nu sunt depășite cotele ... Sau , atunci când lumea tipa prea tare, se duc și dau cate o amendă simbolică și insignifiantă pentru cei care ne otrăvesc viețile și copiii . Evident , buzunarele lor și ale familiilor lor , ia la fel de doldora cu "cofeturi" de la vinovați .
Nimeni nu face nimic concret și toți tratează subiectul cu superficialitate.
De promisiuni suntem sătui .


          Încă de pe vremea când lucram in interiorul LUKOIL am văzut ce se întâmplă , cum se trag sforile , cine ia banii , care este circuitul , cum se falsifica acte și documente . Nu, nu am tăcut ... Însă , după putina valva și agitație printre autorități(la diferite niveluri ale aparatului de stat, inclusiv in randul serviciilor ) , totul s-a stins și toate actiunile s-au mușamalizat.
Deci , despre ce vorbim ????

  • Abia aștept să mă car din rahatul ăsta de țară și din jegul asta de oraș .

Plecați , oameni buni !
Plecați cu toții și să rămână doar ei . Este singura soluție "pașnică".


     Alternativa ar fi cea pe care am mai spus-o ... Gabjiti toți cei care au trecut pe la putere din 1989 până astăzi (ei și ai lor) , scoși în piața publică și jupuiți de vii , uciși incet și in chinuri . Apoi reformat totul de la zero , prin munca asiduă si prin oameni cu adevărat competenți .
Ceea ce nu cred că se va întâmpla vreodată .


¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬

         Fotografiile sunt din data de 5 octombrie 2019 (aprox ora 7:00 AM) , in Brazi , iar gazele canceroase ce se vad provin de la instalația de acid sulfuric . Insă cei de la Brazi nu sunt singurii poluatori masivi ai orasului. Mai avem Lukoil . Mai avem statiile de epurare din jur . Mai sunt multi altii care sunt protejati de gruparile mafiote , de grupurile de interese politice si de coruptii de la Garda De Mediu .







Invatati , invatati , invatati .

*** sursa foto ***


Claudiu Bellu - un bivol fără explicații . " ACUM 7 ORE . "



" ACUM 7 ORE "

    Ce face omul dobitoc , trecut de 45 ani, imbătrânit degeaba, cand se plictiseste la beutură   ?
Se apucă să fută ZEN-ul altora si să se joace pe Google MAPS .
Asa e cand esti plin de fumuri , impresii si aere de bombardier liberal la Rosal ...
Stiu , desigur, sunt invidios .
Deh , eu nu ma pot lăuda peste tot ca altii ... că-s nepotul lui Octavian Bellu .

Dacă ar fi făcut fra-su isprava (adică Gabi , zis si Șarpe) , aș fi zis că e fumat sau pastilat (ca doar știu prea bine ce făcea la OTNL pe vremuri) . Insă , de la bivolul acesta mare, aș fi avut pretenții de om matur ...

Eu , când las undeva un review negativ/pozitiv , las inclusiv explicația și imi scriu nemulțumirile / multumirile sub acel review . In plus , nu las evaluari la băutură sau cand mă plictisesc și nu las evaluări pentru locuri si afaceri despre care nu cunosc nimic . Ar fi absurd .
Chiar dacă aș fi pus/plătit de concurență , inainte m-aș documenta ...

*** SI CA EL MAI SUNT MULȚI / MULTE . Precum spunea cineva , multora le-ar trebui reguli ca in Coreea de Nord si acces la internet cu restricție și rație .

#OctavianBellu
#maresiprost
#ClaudiuBellu
#basinos
#betivanratat
#Rosal
#piscotarpolitic
#PPDD
#PNL
#fratelealteipodoabeporeclitSarpe










OAIE DE LA ȚARĂ . Saci Kavurma ( Tigaie picantă precum in Turcia ) .

Saci Kavurma de oaie .
Un fel de pomana porcului , dar din oaie , precum la turcii musulmani .

    Carnea de oaie (musai din cea împănată ) se taie cubulețe mici sau potrivite . Apoi se aruncă într-o cratiță / tuci / ceaun de fonta sau din aliaj cu aluminiu (cratiță rromales) . Fără niciun adaos in afara de sare. Fără ulei , totul așa , in suc propriu.
Se pune la foc mic (minim) , se acoperă cratița cu un capac și se lasă așa timp de o ora - o ora și jumătate. Restul vezi in reteta de mai jos !


  • INGREDIENTE (ptr. o cantitate de aprox 3 kg carne oaie) :

- carne de oaie (sa aibe si ceva grasime) .
- 4 ardei usturati .
- 2 ardei kapia medii.
- 2 ardei grasi medii .
- ceapa verde/ceapa uscata (2 legaturi ceapa verde sau 1 ceapa mare uscata).
- 4 rosii potrivite .
- putin piper .
- o lingurita de sare .
- 1 lingurita PUL BIBER .
- patrunjel verde pentru ornat .



  • PREPARARE :

Se taie carnea de oaie cubulete (asa impanata cu grasime). Turcii le taie cubulete mai mici , dar eu le prefer putin mai maricele.
Se pun intr-o cratita de inox cu capac de sticla . Eu folosesc cratita din aluminiu/fonta tiganeasca. Nu se adauga nimic altceva la inceput . Nu se foloseste ulei . Se pune cratita cu cuburile de carne (acoperita cu capac) pe aragaz , la foc mic . Se lasa asa , la foc mic, in suc propriu , pana cand se topeste seul/grasimea (60 - 90 min) . Cand s-au micsorat cubuletele (adica s-a topit seul) , se da focul mare , se ridica capacul si se amesteca continuu in carnea ramasa . Se procedeaza astfel pana cand tot sucul se va duce si carnea de oaie se va rumeni , prinzand o usoara crusta (5-10 min.).
Atunci se pot adauga toate celelalte ingrediente (tocate marunt) , mai putin patrunjelul. Se amesteca bine cu carnea si se inabusesc/calesc impreuna (10 min.) .
Se orneaza cu patrunjel tocat grosolan .
Daca veti respecta intocmai indicatiile de mai sus , carnea va avea un gust grozav si va fi atat de frageda incat se va topi in gura .

Se serveste fierbinte !
In familiile si comunitatile turcesti , se serveste cu orez turcesc (orez cu bob lung , calit in unt , cu putina sare si apoi fiert cu capac , la foc mic), pide si alaturi se bea iaurt ayran .


AFIET OLSUN !

POFTA BUNA !

























*** sursa retetei - Trenul Vietii Blog ***

8 oct. 2019

OAIE DE LA ȚARĂ . Impărțeala .

        Pentru că aceasta este perioada in care ovinele au cea mai bună carne si este perioada propice pentru sacrificarea lor , am cumpărat o oaie . Direct de la stână , oi frumoase , cărnoase si cu grăsime foarte puțină . Direct de la stână de oameni serioși , cu oi multe - frumoase - bine hrănite .
Sacrificată in această dimineață .

Impărțeala am făcut-o in felul următor :

  •  Pulpele din față le-am pus separat , pentru fripturi la tavă . 
  • Gatul (cu putina carne pe el) feliat , coada, șira spinării feliată și coastele bine porționate , le-am impărțit in porții de ciorbă . De vreo 5 ciorbe mari mi-a rămas . 
  • Organele și cu puținul seu ales de pe carcasă, le-am separat in două părți . Le voi introduce la tocat , cu carnea de vită  crudă și cu legumele , atunci când ii voi prepara Evei următoarele porții din dieta ketogenică .
  • Carnea de pe pulpele din spate , de pe piept , muschii de pe gât si șiră , am scos-o frumos , am condimentat-o și am pus-o la baiț pentru pastramă . Aprox. 9 kg de carne macră a ieșit. Probabil , după ce va sta in baiț vreo 5 zile , va ajunge aproape de 10 kg (cu zeama trasă) .
  • Vreo 3 kg de carne impănată cu grăsime am oprit pentru a prepara SACI KAVURMA turcească .


*** Pastrama de oaie homemade ***

     Carnea scoasă de pe oaie pentru pastrama am portionat-o in fleici subtiri , am frecat-o cu sare grunjoasă , cimbru, boia dulce și iute, pul biber , piper și alte ingrediente "secrete" . Apoi am asezat-o in straturi într-o găleată , am pus o jumătate de frunza de dafin , o căpățână de usturoi românesc de gradina (zdrobită), cateva rondele de ceapă și apoi a venit zama de bait ... Adică 500 ml vin alb sec și 500 ml bere .
Am închis galeata ermetic și am pus-o la rece . Timp de 5 zile așa va sta , întoarsă zilnic de pe o parte pe alta . Apoi o voi lăsa la scurs si vreo doua zile la vant . După care ... la lada frigorifică .











OAIE DE LA ȚARĂ . Chestii generale .


  Pentru că aceasta este perioada in care ovinele au cea mai bună carne si este perioada propice pentru sacrificarea lor , am cumpărat o oaie . Direct de la stână , oi frumoase , cărnoase si cu grăsime foarte puțină . Direct de la stână de oameni serioși , cu oi multe - frumoase - bine hrănite .
Sacrificată in această dimineață .

   Inițial am vrut să iau doar o jumătate ( cealaltă jumătate să o dau altcuiva ) , insă ... până la urmă am luat o oaie intreagă . Am spatiu destul de depozitare , avand lada frigorifica mare.

După sacrificare , jupuire , decapitare si scos matele , oaia a rămas de 25 kg .
La cântărire a intrat doar carcasa , fără cap si fara mațe . 
M-a costat 15 lei/kg . 

O nebunie de oaie , la pretul acesta. Extraordinar de frumoasă , aproape fără pic de grăsime si cu foarte multă carne .

Am aruncat din ea doar 4 oase . Oasele pulpelor din spate , după ce am scos carnea de pe ele .

Imparteala oii :

* O parte va fi pastramă .
* O parte va fi pentru ciorbe .
* O parte va fi pentru fripturi .
* O parte va deveni saci kavurmi (o rețetă turceasca , extraordinară) .
* Organele le păstrez pentru a le adăuga în alimentația Evei.





*** asta este tot ceea ce am aruncat din oaie ***

7 oct. 2019

AllView X5 Soul Pro FAIL .



    Mă trezesc dimineață ...
Telefonul rula ceva ... Rula in admin mod, in varianta de boot cu configurările de admin / resetare / remediere erori / etc. Modul de pornire care normal nu se activează decat prin apăsarea simultană a butonului de pornire si a celui de volum + / săgeată sus . Android fail.

WTF ?!?!
Il repornesc .
După care constat ...

YOK AGENDA TELEFON / CONTACTE !
YOK FOTOGRAFII !
YOK CONTURI DE MAIL SI DE PE RETELELE DE SOCIALIZARE !
YOK NOTIȚE !
YOK PAROLE !
YOK MULTE ALTELE ...
GOOGLE FAIL ...

     Acu, stai neicusorule să recuperezi date , parole , backup-uri , agenda telefon și să iți bagi PULA in el de Android si de Allview .

¬¬¬


Android 8.1.0

Am făcut unlock la bootloader ...
Am făcut toate setările necesare ...
Instalat Kingo Root + conectat rasnita de telefon la PC ...
Yok root cu Kingo Root ...


Totul decurge bine pană ajunge la 79 - 80 % . Apoi "FAIL" .

WTF ?!?!
Fuck AllView X5 Soul Pro ! De cand il am numai probleme mi-a făcut . Păcat de fotografiile pe care le face ! Nu m-a costat decât 1300 lei , in urmă cu un an ...

6 oct. 2019

Trăim ca să murim .




   In această viață și în lupta absurdă pe care o ducem în drumul nostru spre moarte ... nu există învingători .
Există doar supraviețuitori aparenți .



5 oct. 2019

Caini abandonati .



       Cum ieși din Vălenii de Munte (Prahova) spre Ploiesti, imediat după ce treci de Lidl , faci dreapta spre Vărbilău (Slănic). Treci calea ferată și începi să urci dealul ,pe sosea , până aproape de vârf (până în stația de lansare a rachetelor antigrindină) .
Acolo , în pădure , oamenii mizerabili , pe lângă gunoaiele și deșeurile pe care le aruncă în zona , s-au obișnuit să aducă și să abandoneze câinii din curți sau case .
Sunt vreo 15 - 20 periodic acolo .
Mulți mor dupa cateva zile sau saptamani. Unii de foame , alții de sete , de diverse boli, alții călcați de mașini sau se ucid între ei . Insa tot timpul apar altii noi .
Duhnește a cadavru de la kilometri ....
De fiecare dată când trec prin zona văd mutre noi . Foarte multi pui abandonați , chiar si foarte mici. Însă aceștia nu rezistă acolo mai mult de două - trei săptămâni.
Vara mai vin localnicii la grătar și "iarbă verde" . Atunci , in perioada gratarelor, au și cățeii abandonați ce manca . Însă , începând de acum și până la primăvară viitoare , este dezastru acolo. Carnagiu , duhoare de cadavre , infecție , deșeuri , etc. Ajung sa manance din cadavrele celor ce mor.

In afara de asta , autoritățile și localnicii din împrejurimi le-au pus gând rău ...
Cu toate că vina pentru ceea ce se întâmplă le aparține tot lor. Deh, e mai ușor să abandoneze cățelele gestante sau cu pui , in loc să facă un minim de efort și să își sterilizeze câinii din curți .

In data de 30.09.2019, in jurul orei 20:30 , am trecut din nou prin zona. Ca de obicei, am oprit sa le las crochete și apă proaspătă .

Poate , cineva ...cumva ..., se îndură macar de femelele din zonă și le ia la sterilizat (pe ele și pe pui) , înainte de a se înmulți din nou necontrolat. :( Și astfel poate au șansa și la o soartă mai bună .
Macar pe cele de talie mica... :(

Ca de fiecare dată, nu am lăsat nimic în urmă , niciun plastic și nicio hârtie. Nu las gunoaie in urma mea și nu procedez precum alții . Am strâns toate deșeurile personale intr-un sac si le-am luat in portbagajul masinii .



.