A sosit și a doua rundă din noua rezerva strategică de familie. Unul din sortimentele preferate ale lui Petru. Carne de oaie.
O oaie carcasa.
Carcasa dezosata special pentru pastrama.
20 kg curate de carne.
20 kg curate de carne.
Pentru că, in urma cu câteva saptamani, când am vrut sa iau pastrama afumată de la argeșeni , aceștia au încercat să mă ințepe cu o pastramă care avea peste 50% seu ..., am luat hotărârea să îmi fac singur pastrama.
Am folosit rețeta tradițională munteneasca. Cu aproximație ... Deoarece am improvizat și am adăugat în plus poprikă ungureasca (boia) și foarte puțin rozmarin (la straturile de jos).
In rest am folosit doar sare neiodată(de Slănic Prahova), piper de cumpărat, cimbru de grădină, usturoi de gradina. Atât .
O las trei zile la caserola, in loc rece. Apoi o las 24 ore la aer / vant.
Teoretic nu prea i-aș da fum la urma, însă mă mai gândesc ... As baga-o direct la lada frigorifica.
0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:
Trimiteți un comentariu