7 feb. 2020

Piept de gâscă bio , la vas roman , in cuptor .

Piept ghie gânsac vălemărean, pe pat de ceapă , invelit in legume, stropit cu vin alb, la oală de lut , copt in ler.

*** Piept ghie gânsac tăiet felioare, ciocănele ghie gânsac, ciapă, thiparuse, morcod, hiribe, ai, vin alb, cioante ghie aripe, mirodenii.
*** gâsca/gâștele is bio, din curtea unui gospodar vălemărean din Valea Mare de Criș, Bihor , Romania .

     După vreo 3 ore de stat la foc domol, in cuptoriu, am ridicat capacul, am adăugat o cană cu vin alb și câteva hiribe fierte înainte. Apoi am băgat din nou la cuptor. A mai stat acolo, la foc mic, încă vreo oră.
O ieșit atât de faină că n-am cuvinte ... Carniea pieptului îi atât de frajedă și cum trebe de bine făcută încât nu șade in furculiță, ci se desprinde fâșiuțe și o scăpi din mână.



Doamnie dă binie și ajută-vă !
































#barbatlacratita
#eugatesc
#cutelefonul
#foodporn

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: