15 dec. 2019

Inapoi in timp . La Obor .

Back in time . 
Senzatii tari românești. 
Old School.

Clasic ...
" La Carmen " . In Oborul Ploieștean .
Mititei (cum erau o dată pe la Păulești ) , vin fiert , mustar vrac , pâine cât cuprinde.
Gust de neuitat.
2,5 lei / mititelul




 




Anchoa in pane tempura .



*by Groenlanda Fish & Seafood

Anchoa in pane tempura , pe foi de salata . Asezonate cu zeama de lime , sare de mare, piper negru și pul biber .
Aș mânca până aș plesni și tot nu m-aș opri ... Atât îs de bune .







14 dec. 2019

Măi , milițică !



Chiar daca uneori pare că stau degeaba , că nu observ , că-s fraier de bun ... s-au dus de mult vremurile acelea.
Acum rumeg totul în liniște și adun , strâng, pun cap la cap .
Nu rămân dator niciodată . Niciodată !

Mai ales că în vârf este instabilitate , canibalism profesional și majoritatea celor ajunși pe acolo acum sunt extrem de dornici de afirmare ...



#numazic
#batemfierulcatecald
#coruptie
#blaturilenutrecneobservate
#totulseplateste
#niciodatadator
#militienipericolsocial
#sectia3militie
#sastarpimcoruptiasiprostia

Idee de mic dejun sanatos .



* by Groenlanda Fish & Seafood .

    Aș încerca să scriu ceva aici despre gust , aromă , textură ... Nu îmi găsesc cuvintele potrivite .
Tentaculele sunt printre delicatesele mele preferate din categoria fructelor de mare.
Până acum eram îndrăgostit de cele preparate la grătar/grill .
De astăzi am făcut o nouă pasiune ...
Deci , ceea ce am servit astăzi la micul dejun, a fost mult peste așteptări.
O cu totul altă textură față de ceea ce cunoșteam . Gustul de te lingi pe degete , uitând orice urmă de bune maniere , este exploziv și intens. Textură este fragedă , plăcută , unică.

Le-am servit stropite cu puțină zeamă de lime și cu bruschete cu ierburi mediteraneene.
Un mic dejun delicios .






13 dec. 2019

File de peste-spadă in sos de roșii și ouzo .



File de peste-spadă in sos de roșii și ouzo .
     Se perpelește pe ambele părți pestele (condimentat doar cu sare și piper) , in ulei de măsline .
Apoi se scalda puțin în vreo 60 - 70 ml Ouzo (turnat peste el in tigaie) . După aceea se scot bucățile de pește și în tigaie se va adăuga o roșie rasă (sau o conserva mica de roșii în bulion) . Când dă ușor în clocot se adaugă și un cub mare de unt + câteva măsline .
După formarea unui sos omogen se adaugă din nou pestele-spadă și se lasă la foc 2 minute.

Poftă bună !

Mulțumesc , Groenlanda Fish & Seafood !

*** Bucățile de file din peste-spadă sunt ambalate individual in pachete de cate trei , pentru a putea fi dezghețate separat .
*** Și-au lăsat foarte foarte putina apă , după topirea glazurii de gheata . (deci clar, problema cu medalioanele de rechin a fost una izolată și nedorită) .









12 dec. 2019

Icre roșii de Lumpfish (Lumpfish Caviar by Groenlanda Fish & Seafood ). Snack time .

1.

       Icre roșii de Lumpfish (Lumpfish Caviar by Groenlanda Fish & Seafood ), cu bruschete aromate și caș frământat de casă (păstrat la borcan) .

Brânza la borcan este obținută prin frământarea cașului proaspăt ardelenesc cu sare. Cașul a fost adus în vară din Valea Mare De Cris, Salaj, Romania , primit în dar de la cea mai faină bihoreancă autentică , prietena noastră minunată , Aura Simut .
De frământarea lui s-a ocupat Geamina Matei (eu doar l-am pus la borcane) . :D


Gustul acestei combinații intre exotic , modern și tradițional ?
D E L I C I O S !!!! Te lingi pe degete.

~~~~

2.

    Icre rosii naturale de Lumpfish , pe bruschete cu ierburi aromate și unt .
Sunt de departe cele mai bune icre pe care le-am mâncat în ultimii doi ani .
Aromă puternică , gust senzațional și persistent o perioadă după degustare. Rămâne în gură un gust minunat care persistă câteva minute bune și dă o senzație extrem de plăcută.
Senzaționale !

Mulțumesc frumos , Groenlanda Fish & Seafood !

https://www.groenlanda.com.ro/ro/greenland-ape-reci/











Pesta porcina a ucis Romania .



    Vrei să protestezi cu adevărat impotriva guvernului sau să comiți un "atentat" la siguranta nationala ?
Vrei să fii un adevărat jihadist creștin-traditional?
Care bombe, gloanțe sau avioane kamikaze ...

Bagi in buzunare 3 sarmale și 5 chiftele făcute de mă-ta mare din carnea porcului crescut in curte și ataci Casa Popoului (sau Palatul Victolia) cu ele !!!!
Te apropii cât mai mult și le arunci in primii politicieni care iți ies in cale ... Să vezi atunci act de teroare și spaimă internatională.
Dacă reușești să plantezi și câte un caltaboș sau o piftie pe sub unitățile serviciilor sau ale armatei , să vezi atunci martiriu și 40 de fecioare crestin-traditionale (nu musulmane) .


#numazic
#pestaporcina
#pestaporcinaafricana
#carnedeporc
#supermarket
#hypermarket

11 dec. 2019

Groenlanda Fish & SeaFood Romania sunt cei mai seriosi de pe piata romaneasca de profil .



    La doar câteva ore după ce mi-am făcut publice frustrările legate de un produs cumpărat de la Selgros Ploiesti , am fost contactat atât de către Selgros Romania cât și de către firma care comercializează acel produs aici , in România.
Reprezentantul firmei Groenlanda Fish & Seafood și-a cerut scuze pentru problema apărută.
M-au rugat sa mai acord o șansă produselor Groenlanda România și să accept niste mostre pentru a mă convinge că ceea ce s-a întâmplat cu medalioanele de rechin a fost doar un accident .

Au fost foarte ok în privința comunicării și asumării .
In plus , au renunțat la medalioanele de rechin . Nu vor mai aduce (așa am înțeles).

Intradevăr recunosc că m-am pripit (probabil datorită obișnuinței de a mă lovi de țepe la tot pasul) .
Acum pot spune că totul este la superlativ.
Produsele sunt de cea mai buna calitate .
Comunicarea, atitudinea, respectul față de client sunt cu mult peste nivelul standard .

M-au fermecat și m-au câștigat drept client fidel .


~~~~~~



[ un mic fragment al dialogului purtat cu reprezentantul firmei Groenlanda Fish & Seafood , in legătură cu medalioanele de rechin achiziționate zilele trecute de la Selgros Ploiesti - Selgros Romania ]

*** """ (...) Continutul de apa din carnea de rechin este mult mai mare decat la alti pesti. Se spune ca rechinul urineaza prin piele, cantitatea de uree fiind mare, de aceea unele specii de rechin nu sunt comestibile. Rechinii nu au nici oase, au doar niste cartilagii, care prin fierbere se transforma intr-un gel. Prin preparare termica, carnea de rechin pierde multa apa. Se intampla la fel ca si cu, caracatita, care pierde pana la 70% din greutate prin fierbere !! Suntem dezamagiti ca nu v-a placut produsul nostru, dar nu exista/nu a existat niciun momement intentia sa pacalim pe cineva. Medalionul de rechin este produs de compania Maravilla , un producator renumit in Spania pentru rechin, peste spada si ton. Exista sigla lor si pe ambalaj. Daca doriti, va pun in legatura directa cu ei, este produsul lor si garanteaza pentru el. In plus este controlat inainte de importul in Romania. Apoi si de catre Selgros la anumite intervale de timp, asa face Selgros cu produsele congelate din peste. Inca o data, ne pare rau ca nu va placut acest produs (...) Referitor la medalionul de rechin, inteleg frustrarea d-voastra, dar contine 70-80% apa. Fiind decongelat la temperatura camerei, fibra pestelui se deterioreaza si elimina o mare parte din apa. Oricum intelegem problema acestui produs si vom evita sa-l mai aducem in Romania. Probabil alti multi clienti, vor avea aceeasi problema si astfel va avea de suferit si imaginea noastra, ca distribuitor al acestui produs. (...) """ ***


~~~~~
~~~~~

    Este prima oară , in RO , când intâlnesc la o firmă privată o asemenea orientare către client și către rezolvarea oricăror nemulțumiri / neplăceri apărute . Foarte amabili și foarte OK !
Mi-aș dori ca toate problemele din societate să se rezolve atât de rapid si cu asemenea profesionalism in ceea ce priveste comunicarea directă cu clienții .

#Selgros
#GroenlandaRomania
#GroenlandaFishSeaFood
#pișcoturi
#SelgrosRomania
#SelgrosPloiesti

Pesta Porcina Africana ne ucide foamea .



A fost boala vacii nebune ...
A fost gripa aviara ...
A fost gripa porcină ...
A fost febra caprină ...
Acum ... PESTA PORCINĂ AFRICANĂ (reactivată in prag de Crăciun) .


Voi nu ințelegeți , bă popor de consumatori ?
NU MAI AVEȚI VOIE SĂ VĂ GOSPODĂRIȚI SINGURI . Ei , ăia de sus, din ce să facă averi și trai de lux ?
AVEȚI DOAR DREPTUL DE A CUMPĂRA DIN SUPERMARKETURILE SI HYPERMARKETURILE LOR . ATAT !!!

A făcut mă-ta mare cârnați și caltaboș ?
Ai grijă ! Iți recomand să le mănânci pe ascuns și repede . Nu cumva să te trezești cu milițienii și cu alte autorități la poartă , pentru că mă-ta mare a devenit o adevărată teroristă in calea progresului .
Dacă mai ai cumva si ceva piftie sau ceva sarmale prin beci , ai grijă să le dosești bine ! Acelea deja sunt atentat la siguranța națională .

Au apărut fel si fel de noi boli , noi virusi , noi si misterioase epidemii .
Culturilor agricole li se impun de catre organizatii europene sau mondiale anumite substanțe chimice (chipurile , pentru protectie impotriva dăunătorilor si pentru o mai bună productivitate) .
NU MAI AVEȚI VOIE SĂ TRĂIȚI DE CAPUL VOSTRU . Nici măcar in padure, in pustinicie ... Pentru că, in curând, nu veți mai avea pădure.

Am ajuns doar niste cifre, unelte, sclavi ai unei societăți de consum .

Ei numesc asta EVOLUTIE SI PROGRES .

#numazic
#chestiunievidente
#evolutie
#umilameaparere
#pestaporcina
#pestaporcinaafricana
#carnedeporc
#supermarket
#hypermarket

10 dec. 2019

Am imbătrânit . In curând voi fi doar un moș. :)



Dacă ai mâncat vreodată ostropel compus din salam prăjit , roșii în coajă la borcan (luate de la alimentară ) și usturoi adevarat ... ești deja bătrân.

Să vă spun și despre desertul format din biscuiți populari înmuiați în apă și presărați cu zahar ?


#numazic
#amintirilemele

9 dec. 2019

Comerțul românesc evoluează . Chestii pozitive .



     Speța cu Selgros Romania și Groenlanda Fish & Seafood este in curs de rezolvare .
Foarte prompți și rapizi in a oferi feedback unei situații neplăcute ...

Uimitor ! M-au surprins plăcut prin diplomația abordării .

Săptămâna aceasta voi reveni cu un articol mai amplu pe acest subiect și cu păreri .


#selgros
#selgrosromania
#selgrosploiesti
#groenlandafishseafood