Hamsii (anchois) de Marea Neagra.
Cine păstrează are .
Mai aveam 3 kg in lada frigorifica (din cele 7 kg ce au fost). Congelate la doar o ora după recoltare (pescuire). Încă mai miros a apa de mare.
Acestea sunt cele de calibru mai mic. Aduse în septembrie din Eforie, de la cherhana.
Incerc o improvizație cu hamsii.
Nu prea am unde sa le înșir acum pe sfoară. Mi-ar fi incomod sa le înșir pe sfoară și să le las la tata in curte, la șopron , nesupravegheate. Păsări, pisici, căței, soricei ... Nu prea merge.
Drept urmare, le las 48 ore la sare (sare grunjoasa, neiodata). Puse in straturi, la frigider. Apoi le scot, le clătesc bine, le scurg in servete de bucătărie și le dau câteva ore la cuptor (pe minim) , puse pe hârtie de copt.
Ar trebui sa rezulte "chipsuri" din hamsii (anchois chips).
Vedem noi ce va ieși ....
~~~~
Evident , nu am pus 3 kg la sare.
O parte le voi praji clasic (prin faina si malai) si le voi servi cu mujdei si bere rece.
0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:
Trimiteți un comentariu