26 apr. 2008

Chiftele din carne de miel ,cu sos de iaurt şi lămâie (reţetă originară din Liban)




Ingrediente:
Pentru chiftele -
. 1kg carne de miel tocată
. 1 ceapă mare roşie (200g) , tăiată mărunt
. 1 ou
.1/4 cană mentă verde mărunţită
.2 linguriţe de pătrunjel tocat
.2 linguriţe coajă rasă lămâie
.1,1/2 linguriţă chimen
.3 căţei usturoi
.1 linguriţă sare
.1 linguriţă piper negru măcinat

Pentru sosul de iaurt cu lămâie (200 ml iaurt) -
.2 linguriţe mentă verde mărunţită
.1, 1/2 linguriţe suc lămâie
.1/2 linguriţă zahăr

Folosind mâinile, amestecaţi ingredientele pt chiftele într-un castron.
Faceţi chiftele folosind pt o chiftea cantitatea unei linguri.
Plasaţi chiftelele pe o tavă, introduceţi tava la frigider pt 30 min.

Prăjiţi chiftelele într-o tigaie cu ulei, bine încinsa, sau la grătar, până când devin maronii.

Pt sos puneţi ingredientele într-un blender şi amestecaţi.

POFTĂ BUNĂ !




.

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: