Inimi de rață (proveniență Ungaria) cu hribi/pitoance/mânătărci.
La cratiță țigănească (doar pentru cunoscători).
500 g inimi de rață
300 g hribi
4 cepe mari
4 linguri ulei manastiresc de floarea soarelui (bio, obținut prin presare la rece)
2 legături marar
1 legătură pătrunjel
Sare și piper după gust
1 linguriță poprikă ungureasca iute
3 linguri bulion/suc roșii de casă
5 linguri de smântână de casă
Se călește/înăbușă ceapa tocata grosolan (se adaugă sarea in timp ce se călește ceapa), la foc mare. Când devine sticloasa și moale, se adaugă inimile de rață (întregi). Tot la foc mare, se amesteca continuu. La cel mult 10 minute după adăugarea inimilor, se adaugă hribii și poprika. Eu am folosit o jumătate de punga de hribi congelati cuburi (îi am din toamna). Am mai adăugat și o cana de apa caldă. Apoi se acoperă și se da focul la mediu. Vreo 30 minute.
După cele 30 minute se adaugă bulionul și piperul. Se acoperă din nou și se lasă încă vreo 10-15 minute la foc mediu.
După ce se stinge focul se adaugă smântâna (se amesteca bine) și verdeață tocată. Se lasă vreo 10-20 minute la odihna, acoperit.
Poftă bună!
0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:
Trimiteți un comentariu