Anșoa de Marea Neagră (hamsii calibru mic).
Am pus 2 kg de hamsii calibru mic intre straturi de sare grunjoasa neiodată. Le-am lăsat timp de 48 ore la rece.
Le-am scos, le-am curățat de sare, le-am scurs și le-am lăsat la zvantat 24 ore (pe servete de bucătărie, într-o tavă, într-un loc unde circula aerul mai bine).
Apoi le-am băgat in cuptorul bine încins (dar lăsate cu focul la minim), pe hartie de copt, timp de 4 ore.
Și iacașa ... am preparat chipsuri din anșoa. Sunt foarte gustoase. Se consuma neapărat cu bere rece sau cu un vin bun. Aduc la gust cu pestele din Delta Dunării. Pestele acela ținut la streașină caselor , sărat și pus la uscat.
***
~~~
Hamsii (anșoa) de Marea Neagra.
Cine păstrează are ...
Mai aveam 3 kg in lada frigorifica. Congelate la doar o ora după recoltare (pescuire). Încă mai miros a apa de mare.
Acestea sunt cele de calibru mai mic. Aduse în septembrie din Eforie, de la cherhana. 1 kg le-am prajit si 2 kg le-am transformat in chipsuri.
0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:
Trimiteți un comentariu