12 iul. 2025

Bucate de inspiratie turca - 2.



Ieri am preparat niste mușchi & rasol de vițel la lut, pe pat de ceapă, având la bază o rețeta orientală.

Fără pic de ulei sau grăsime adăugată.

Astăzi, in zeama rămasă (seu + gelatina naturala) , am adăugat niste cartofi tăiați cuburi. Am condimentat cu cimbru+sare+piper+un vârf de cuțit de condimente turcești. Am amestecat bine, am pus capacul și am dat la cuptor vreo 40 minute (cu focul la nivel mediu).

După 40 minute la cuptor, am scos oala ceramica, am razalit din belșug cascavea afumată peste cartofi și am băgat totul din nou la cuptor vreo 10 minute (cu focul la maxim).

La final, după ce am oprit focul, am mai adăugat o tura de cascavea afumată răzălită pe deasupra.

Am pus capacul și am lăsat la odihna.

Se servește cu carnea de vițel rămasă de aseară.

AFIET OLSUN!














0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: