16 oct. 2022

Organe de oaie in sos dobrogean.



[cină târzie]

Organe de oaie in sos dobrogean (tătaro-turcesc).

Ficatul și inima de la oaia sacrificata recent la stână.

Le-am tăiat bucățele potrivite și le-am pus într-o marinată (amidon + ulei de măsline +poprikă dulce+1 căpățână de usturoi strivită+ sare). Au stat așa, la rece, timp de 30 minute.
Apoi le-am tras 7 -8 minute in tigaia încinsa. După ce s-au rumenit, am adăugat 2 cepe tăiate semirondele. După 10 minute la foc potrivit (cu capac), când ceapa s-a înăbușit , am adăugat un sos din bulion de roșii + sos de soia + 1 lingura de miere + apa fierbinte (pentru dizolvarea mierii).
Am mai lăsat 15 minute la foc potrivit, cu capacul pus.
Apoi am dat deoparte și am adăugat pătrunjel verde tocat.

Se servește cu o lingura de smântână și garnitura din orez turcesc sau piure din cartofi.

















0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: