5 oct. 2013

[culinare de weekend] PUIGUTUI .



* inventie proprie*


INGREDIENTE 







  • 1 pui ciobanit (fara spinare si gat) 
  • 1/2 gutuie potrivita (taiata felii subtiri)
  • cimbru
  • usturoi
  • sare/delikat
  • piper negru
  • pasta de tomate
  • zahar
  • mustar




Se aranjeaza bucatile de pui si feliile de gutui intr-o tava din sticla termorezistenta . Se pun cateva linguri de ulei si 1 pahar de apa . Se presara cu sare/vegeta/delikat . Se da la cuptor la foc potrivit .
Cand puiul este rumenit bine , se scoate din cuptor, se adauga sosul si se da din nou la cuptor (15 min) la foc mic .







PREPARARE SOS

Se amesteca bine o lingurita zahar , o lingurita mustar, patru linguri pasta de tomate, 1/2 lingurita cimbru , 1/2 lingurita piper negru macinat , 1/2 lingurita sare . Se adauga 4-5 catei de usturoi , taiati feliute .  Se adauga apa pana devine ca o smantana mai subtire .

Se poate servi cu smantana si garnitura de cous-cous.









POFTA BUNA !







ATENTIE! USTUROIUL CREEAZA DEPENDENTA .

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: