* inventie proprie*
INGREDIENTE
- 1 pui ciobanit (fara spinare si gat)
- 1/2 gutuie potrivita (taiata felii subtiri)
- cimbru
- usturoi
- sare/delikat
- piper negru
- pasta de tomate
- zahar
- mustar
Se aranjeaza bucatile de pui si feliile de gutui intr-o tava din sticla termorezistenta . Se pun cateva linguri de ulei si 1 pahar de apa . Se presara cu sare/vegeta/delikat . Se da la cuptor la foc potrivit .
Cand puiul este rumenit bine , se scoate din cuptor, se adauga sosul si se da din nou la cuptor (15 min) la foc mic .
PREPARARE SOS
Se amesteca bine o lingurita zahar , o lingurita mustar, patru linguri pasta de tomate, 1/2 lingurita cimbru , 1/2 lingurita piper negru macinat , 1/2 lingurita sare . Se adauga 4-5 catei de usturoi , taiati feliute . Se adauga apa pana devine ca o smantana mai subtire .
Se poate servi cu smantana si garnitura de cous-cous.
0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:
Trimiteți un comentariu