14 aug. 2018

Mancare din padure .


Creasta Cocosului (Ramaria Botritys)

Trași in ulei incins , cu ceapa , sare de mare si mărar .
Se servesc calzi , cu mămăliguță .










Tocana de Gălbiori / Urechea Babei (Cantharellus cibarius)

  • 500 g galbiori
  • 200 ml smantana (poate fi si acrisoara, fermentata dar si dulce, pentru gatit)
  • 50 g unt
  • sare, piper
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legătură de patrunjel
  • 1 lingura de făină
Se spala repede sub jet de apa rece. Cei mai mari se taie cubulețe , iar cei mici se lasă intregi.
Se trag/prăjesc in unt incins , se adauga sare , piper , patrunjel , o lingură de făină , usturoiul si smântână pentru gătit (smântâna se adaugă la urmă) .
Se servesc calzi , cu mămăliguță .








POFTĂ BUNĂ !

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: