30 mar. 2009

Mancare turceasca din carne tocata si oua .


Reteta de mai jos este "furata" de la o moschee turceasca.
Se spune ca mancarea iese foarte gustoasa daca inainte de a incepe sa o gatesti spui "Bismillah!"(In numele lui Allah/Dumnezeu) sau "Bismillahi fi euelihiakhirihi!" (Incepem si terminam in numele lui Allah/Dumnezeu).

  • Ingrediente :

- 1kg carne tocata (de berbec sau de vita)
- 4 cepe taiate fideluta
- piper negru(vreo 3 lingurite)
- 3 oua (batute bine)
- ulei de masline
- paprika turcesc ( un fel de ardei iute tocat marunt, marunt de tot ~ se gaseste in magazinele de profil oriental) sau boia iute.



  • Mod de preparare:

Se incinge uleiul si apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca continuu pana cand carnea se rumeneste(aveti grija sa nu fie nici prea rumenita) - 15 minute. Apoi se adauga ceapa.
Se continua cu amestecatul pana cand se caleste/inabusa si ceapa.
Se adauga condimentele (piperul , sare - dupa gust, ardeiul iute/boia iute).
Se adauga ouale batute bine si se amesteca continuu (timp de 5 minute) .
Se orneaza cu frunze de coriandru(sau patrunjel verde) si felii subtiri de lamaie.

*** Se serveste cu garnitura de orez turcesc . ***

POFTA BUNA !

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: