25 feb. 2015

CHEC DE CIOCOLATA (ca pe vremea bunicii) .






INGREDIENTE :

200 g unt
3 oua
1 si 1/3 pahar faina
2 pahare zahar
1 praf de copt
esenta rom
50 g cacao (un pachet)
1/2 pahar de lapte



MOD DE PREPARARE :

Se pun la foc laptele , zaharul si cacao.
Cand incepe sa clocoteasca , se ia de pe foc si se adauga untul.
Se amesteca pana se raceste (se scoate la fereastra).
Apoi se adauga 3 galbenusuri.
Se opresc 6 linguri din compozitie. Restul compozitiei se amesteca cu faina , praful de copt si albusurile batute spuma.
Se unge forma si se da compozitia la cuptor, la foc mediu.
Se incearca cu andreaua . Dureaza intre 20 - 30 minute (in functie de cuptor).
Se scoate din cuptor si se unge cu compozitia pastrata.

Se lasa vreo doua ore sa isi traga din compozitie si sa faca crusta deasupra.

Pofta buna !

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: