Ingrediente :
- 2 oua
- 1 ceasca cu lapte
- 1 ceasca cu apa
- faina
~
- nuci faramate "grosolan"
- Sirop (1/2 kg zahar , 1/2 kg zahar - se amesteca , se incalzeste la foc mic si se raceste /se poate adauga miere in loc de zahar).
Mod de preparare:
Se amesteca apa, laptele si ouale.
Se adauga faina si se amesteca pana cand iese un aluat de foietaj normal.
Aluatul(dupa ce se bate de cateva ori) se imparte in 8-10 parti/bile .
Fiecare bila/bucata in parte se va intinde cu facaletul in forma de foaie.
Se unge o tava (de preferat tava turceasca de forma rotunda din aluminiu) cu unt . Se intinde prima foaie si se adauga un strat de nuci. Cu a doua foaie se procedeaza la fel. Se taie in romburi sau in patrate mici ( inainte de coacere) ... Dupa toate aceste operatiuni se va baga in cuptor la foc moderat. Se lasa 10-15 minute(timpul de coacere depinde de cuptorul fiecaruia) .
Cand este gata se toarna tot siropul peste baklava.
La fel se procedeaza si in cazul celorlalte bucati de coca ramase, luandu-se doua cate doua.
Se mai poate prepara si din 4 foi odata (dupa acelasi procedeu).
Dupa ce se raceste este numai buna de servit. :D
0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:
Trimiteți un comentariu