27 sept. 2014

MAGIUN ADEVARAT (nu comert si marci inregistrate).

Reteta este cea a bunicii mele din partea tatalui ,
 care o are de la bunica ei ... si tot asa.


INGREDIENTE:

- prune grase



PREPARARE :

Se spala prunele bine si se curata de codite. Se pun intr-un tuci mare , la foc moderat (din lemne) si intretinut continuu. Se amesteca continuu pana cand se desprind samburii de carnea prunelor (cateva ore bune).  Se da tuciul deoparte , se strecoara samburii de carnea prunelor (printr-o strecuratoare speciala pentru magiun) si apoi se pune din nou la foc. Se amesteca continuu (cateva ore) pana cand se ingroasa magiunul (pana cand mestecaul din lemn sta drept pret de cateva secunde macar) .
Cand este gata , se lasa putin sa se odihneasca si apoi se pune la borcane (fierbinte) . 
Borcanele se baga la cuptor pana se capseaza . 












0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: