15 feb. 2014

CARTOFI TIGANESTI .


***

Ingrediente:
- cartofi
- condimente
- 1 rosie mare
- cascaval
- branza telemea
- 6 oua
- sunca afumata
- salam uscat sau piept de pui


Preparare:

Se foloseste o " cratita tiganeasca " (cratita din aluminiu/fonta , cumparata de la tiganii care vand asa ceva) .
Cartofii se taie cubulete . Se arunca in cratita si se amesteca cu condimente (putina sare, piper, cimbru, etc.) . Peste ei se arunca cateva cubulete de sunca taraneasca (afumata in podul casei sau la butoi cu rumegus) si cateva cubulete de salam uscat sau piept de pui . Se amesteca bine cu mana goala .
Se toarna pe deasupra cateva linguri de ulei . Se adauga apa astfel incat sa nu depaseasca nivelul cartofilor/amestecului din cratita.
Se da la cuptorul incins in prealabil.
Se lasa la foc potrivit pana cand cartofii sunt moi si faramiciosi. Apoi se scoate cratita din cuptor .
Se scurge tot uleiul din cratita.
Deasupra se adauga rosia taiata rondele si cateva feliute subtiri de cascaval (afumat sau simplu).
Deasupra , peste toate acestea , se adauga cele 6 oua batute cu branza telemea rasa (se bat ouale cu branza pana cand devin omogene) .
Se baga din nou la cuptor , la foc mare , timp de 5-10 minute , pana cand se rumeneste putin deasupra .

Se serveste cu ... POFTA MARE ! :))))








0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: