4 ian. 2014

[la cererea cititorilor] RETETA CHEC DE CIOCOLATA .



3 pahare zahar tos
1/2 pahar lapte
60 g cacao

Cele de mai sus se fierb impreuna . Se dau deoparte si se adauga 250 g unt. Apoi se amesteca pana se raceste. Dupa ce se raceste, se adauga 4 galbenusuri . 
Din aceasta compozitie se opresc 4-5 linguri intr-o cana . Restul compozitiei se amesteca cu un pahar si un sfert cu faina ,  1/2 praf de copt , vanilie, rom, albusurile batute spuma . 
Se toarna totul intr-o forma unsa si captusita cu pergament. Se coace o ora la foc mic spre mediu (se incearca cu andreaua) .  Imediat cum a fost scos din cuptor , se unge cu cele 4-5 lingurite de compozitie oprita separat.

Pofta buna !














* Reteta a fost copiata din carnetelul cu retetele casei (arhiva personala) .

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: