3 pahare zahar tos
1/2 pahar lapte
60 g cacao
Cele de mai sus se fierb impreuna . Se dau deoparte si se adauga 250 g unt. Apoi se amesteca pana se raceste. Dupa ce se raceste, se adauga 4 galbenusuri .
Din aceasta compozitie se opresc 4-5 linguri intr-o cana . Restul compozitiei se amesteca cu un pahar si un sfert cu faina , 1/2 praf de copt , vanilie, rom, albusurile batute spuma .
Se toarna totul intr-o forma unsa si captusita cu pergament. Se coace o ora la foc mic spre mediu (se incearca cu andreaua) . Imediat cum a fost scos din cuptor , se unge cu cele 4-5 lingurite de compozitie oprita separat.
Pofta buna !
* Reteta a fost copiata din carnetelul cu retetele casei (arhiva personala) .
0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:
Trimiteți un comentariu