.
OREZ
- Pentru ca budinca de orez sa fie mai pufoasa, adaugati doua linguri de gris la un pahar de orez.
- Dulciurile din orez sau gris nu se vor lipi de forma la cuptor, daca veti unge forma cu zahar ars inainte de a turna compozitia in ea. Dupa ce s-a copt, asteptati sa se raceasca complet, apoi scufundati forma intr-un vas mai mare cu apa clocotita. Rasturnati-o pe platoul pe care o veti servi la masa.
PASARE
- Cand pasarea pe care o puneti la cuptor e cam slaba, ungeti-o, mai inainte, din plin cu ulei vegetal.
PESTE
- Solzii se curata mai lesne daca tinem pestii, inainte de aceasta operatie, timp de 20-30 secunde intr-un vas cu apa fierbinte.
- Curatati solzii sub apa. Evitati astfel sa sara in toate directiile si sa murdareasca masa si bucataria.
- Pastravii vor ramane intregi daca in apa in care fierb adaugam o lingura de otet de vin. Ei vor fi pusi sa fiarba numai in momentul cand apa a inceput sa clocoteasca. Lasati-i apoi in apa, timp de zece minute, la marginea masinii de gatit.
- Izul specific care ramane pe maini dupa ce curatam pestele dispare daca in apa calda in care ne spalam mainile adaugam o lingurita de apa oxigenata sau cinci-sase picaturi de amoniac. Acelasi procedeu il vom folosi pentru indepartarea izului de ceapa.
0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:
Trimiteți un comentariu