LAPTE
- Laptele nu va da in foc daca veti pune pe fundul oalei in care fierbe o lingurita de argint (sau metal nichelat) .
- Pentru ca laptele sa nu se lipeasca de cratita cand il puneti la incalzit, asezati pe fundul cratitei farfurioara rasturnata.
MAIONEZA
- Pentru a reusi maioneza e nevoie ca toate ingredientele sa aiba aceeasi temperatura. De aceea, asezati-le pe masa cu o ora inainte de a incepe sa o preparati.
- Adaugati de la inceput o lingurita de apa pentru fiecare galbenus.
- Mustarul, sarea, piperul se pun pe galbenus de la inceput.
- Nu puneti maioneza direct pe paine ; aceasta din urma se va inmuia. Ungeti mai intai cu unt painea.
- Primejdia de a se taia maioneza poate fi inlaturata, daca in timpul prepararii se adauga din cand in cand cateva picaturi de apa sau de otet.
- Pentru a drege maioneza taiata, se freaca separat intr-un vas un galbenus de ou crud; se toarna apoi putin cate putin din maioneza, pana cand se incorporeaza in intregime. Oul poate fi inlocuit cu un cartof fiert.
MERE
- Merele care se pun la copt nu se vor increti daca le veti unge cu ulei inainte de a le da la cuptor.
0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:
Trimiteți un comentariu