31 ian. 2011

SECRETE MICI EFECTE MARI (5)




LAPTE

  • Laptele nu va da in foc daca veti pune pe fundul oalei in care fierbe o lingurita de argint (sau metal nichelat) .
  • Pentru ca laptele sa nu se lipeasca de cratita cand il puneti la incalzit, asezati pe fundul cratitei farfurioara rasturnata.



MAIONEZA

  • Pentru a reusi maioneza e nevoie ca toate ingredientele sa aiba aceeasi temperatura. De aceea, asezati-le pe masa cu o ora inainte de a incepe sa o preparati.
  • Adaugati de la inceput o lingurita de apa pentru fiecare galbenus. 
  • Mustarul, sarea, piperul se pun pe galbenus de la inceput.
  • Nu puneti maioneza direct pe paine ; aceasta din urma se va inmuia. Ungeti mai intai cu unt painea.
  • Primejdia de a se taia maioneza poate fi inlaturata, daca in timpul prepararii se adauga din cand in cand cateva picaturi de apa sau de otet.
  • Pentru a drege maioneza taiata, se freaca separat intr-un vas un galbenus de ou crud; se toarna apoi putin cate putin din maioneza, pana cand se incorporeaza in intregime. Oul poate fi inlocuit cu un cartof fiert.



MERE

  • Merele care se pun la copt nu se vor increti daca le veti unge cu ulei inainte de a le da la cuptor.

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: