25 ian. 2011

SECRETE MICI EFECTE MARI -4-

.



CONOPIDA

  • Totdeauna, in apa in care fierbe conopida, adaugati o jumatate pahar de lapte crud. Conopida va ramane alba.
  • Mirosul greu al conopidei care fierbe poate fi inlaturat, daca punem in apa respectiva un saculet din tifon, in care asezam miez de paine.


DEBRETINI/CARNATI

  • Pentru a evita ca debretinii sa se crape in timp ce se frig, opariti-i in prealabil cu apa clocotita. 
  • Pentru a-i pastra mai mult timp in camara, fara a fi primejduiti sa mucegaiasca, ungeti-i cu saramura. Ii desarati atunci cand vreti sa ii gatiti.


FASOLE

  • Fasolea uscata se inmoaie in ajunul zilei in care o gatiti. Daca apa e calcaroasa fierbeti-o in apa de ploaie sau in apa minerala.
  • Fasolea va fi mai usor digerata, daca dupa cateva clocote se arunca prima apa de fiert si se adauga, in cea de-a doua apa, doua-trei linguri de ulei.
  • Daca se dizolva o lingurita de bicarbonat in apa in care fierbe fasolea verde, se mentine nuanta "cruda" , proaspata a legumei.


FICAT

  • Pentru ca ficatul sa nu se intareasca la fript, se sareaza la sfarsit.


FRUCTE

  • Fructele uscate se hidrateaza mai rapid daca adaugati in apa o lingurita plina cu drojdie de bere.
  • Petele lasate de sucul fructelor pe maini se scot stergand pielea patata cu un tampon de vata inmuiat in otet.


GRIS

  • Daca vreti ca galustele de gris sa dobandeasca o culoare de un galben mai intens, amestecati in gris doua lingurite de malai cernut.

2 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:

Fetita Junglei13 said...

Eu vreau sa citesc si despre secretele din curatenie (bicarbonatul cu otet, etc).

Brutacu Hector said...

Rabdare... Rabdare... :) Mai avem pana ajungem la acele capitole. Toate la timpul lor. Nu imi place sa le iau pe sarite. :)))