12 aug. 2009

Farmacia verde si plantele miraculoase.


Insomnie

O cana de lapte caldut cu putina scortisoara si indulcit cu miere va va face somnul mult mai dulce. Sau puteti bea o cana de ceai de rozmarin sau de paducel. De asemenea, e preferabil sa va masati tamplele cu balsam de lamaie sau de lavanda inainte de culcare. Supa de ceapa si chiar ceapa simpla va linistesc si va detensioneaza.

Paduchi

Cea mai buna metoda de a scapa de paduchi este sa va frecati scalpul cu scortisoara sau cu sucul obisnuit din storcerea frunzelor proaspete de patrunjel. Daca vi se pare prea complicat, atunci amestecati in cantitati egale o parte de apa cu o parte de gaz si aplicati lotiunea pe par cu un sfert de ora inainte de spalare.


Arsuri in capul pieptului

Cele mai la indemina leacuri sunt lamaia, albusul de ou si piperul. Eficiente se dovedesc a fi si frunzele de varza aplicate direct pe piept.

Probleme cardiace

Unul dintre remediile cele mai bune pentru ameliorarea durerilor cardiace este ceaiul din frunze uscate de paducel indulcit cu miere. Daca suferiti cu inima e bine sa introduceti in meniul dumneavoastra cit mai des legume radacinoase, cum ar fi morcovii sau ceapa. De asemenea incercati sa inlocuiti treptat apa cu ceaiul si zaharul cu zaharina sau cu mierea de albine.
Hipertensiune
Exista mai multe posibilitati de a diminua presiunea sangelui in cazul in care suferiti de hipertensiune.
1. Ceai de paducel, de ghimbir, de musetel sau din frunze uscate de trifoi. Mirosul patrunjelului proaspat, al scortisoarei, al lavandei si al violetelor ajuta la prevenirea ametelilor si a starilor de lesin.
2. Ca fructe si legume va recomandam sa consumati cu precadere cartofi, mere, ceapa si praz.

Hipotensiune

Paducelul este planta cu ajutorul careia puteti echilibra presiunea sanguina a organismului dumneavoastra. Pe langa acesta mai puteti apela si la brom, lavanda, rozmarin sau papadie.
Isterie

Impotriva isteriei se recomanda administrarea de trei ori pe zi, inainte de fiecare masa, a unui ceai obsinut prin fierberea unei cantitati egale de flori de musetel, valeriana, tei si mitisori.

Indigestie

Medicina populara va propune ca leac pentru indigestie mararul, piperul, cimbrul si molura. Ca si lichide folositi sucul de la un cartof ras sau albusul de ou. Ceaiul de paralute, de lavanda, de ghimbir sau din frunze de trifoi este foarte bun in tratarea problemelor de natura digestiva.


Durere de sani

Atunci cand alaptati si va dor sanii cel mai bun remediu este sa mancati orz incoltit. O alta solutie este sa zbrobiti bine cateva frunze de patrunjel proaspat sau de alun sau o mana de flori de musetel, pe care sa le aplicati extern, direct pe zona cu probleme.

Dificultati de respiratie

Ceaiul de paducel ajuta la reglarea tulburarilor de respiratie cauzate in primul rand de disfunctionalitati cardiace. Daca vi se intimpla sa aveti palpitatii puternice, puteti sa mai incercati un alt remediu, si anume, sa beti un pahar de apa calduta indulcita cu doua lingurite de zahar.

Bronsita

Pentru tratarea brositei puteti apela la ajutorul mai multor plante cum ar fi: angelica, coada soricelului, trifoi, ghimbir, paralute, molura, usturoi, smirna, maghiran, fruzele de patrujel sau de ceapa verde, cimbru. Indiferent de tipul de ceai preparat, folositi ca indulcitor miere de albine.

Vanatai

Din vechi timpuri se obisnuieste sa se previna aparitia vanatailor prin aplicarea pe zona lovita a unei comprese imbibate cu otet. Ce alte posibilitati mai aveti:
1. aplicati de mai mult ori comprese cu apa fierbinte sau foarte rece
2. puteti folosi ca si comprese frunze de varza
3. frecati zona respectiva pana se inroseste dupa care ungeti cu ulei de masline
4. pentru a preveni marirea vinataii puneti pe rana ceara firbinte si lasati-o sa actioneze zece minute dupa care reluati procedeul
5. amestecati frunze de de patrunjel proaspat tocat cu unt. Ungeti cu crema obtinuta zona afectata.

Arsuri
Cel mai rapid mijloc de a preveni durerea provocata de arsuri sau de opariri este de a pune mina sau zona afectata in apa foarte rece. O alta modalitate recomandata in medicina traditionala este de a unge zona arsa cu miere, cu zeama de la un cartof ras sau cu un albus de ou batut spuma. Mai puteti de asemenea sa va preparati in casa o crema ce contine urmatoarele ingrediente: un morcov ras amestecat cu o lingurita de miere sau un fir de praz maruntit bine si fiert in lapte. Daca nu aveti la indemina ingredientele pe care vi le-am enumerat, atunci apelati pur si simplu la o alifie din galbenele. Dupa ce ati uns rana cu o astfel de crema, aplicati cataplasme cu frunze de urzica sau de platan.

Cataracta

O mixtura de zeama de lamaie cu scortisoara si cu putina apa calda este cel mai cunoscut leac impotriva cataractei. Infuzia de cimbru se dovedeste de asemenea eficienta. Plante cu efect terapeutic folosite in tratarea cataractei mai sunt si: ghimbirul, rozmarinul, trifoiul, trandafirul, lavanda, coada soricelului, ceapa si usturoiul. Ca ingrediente in alcatuirea diferitelor creme puteti folosi piper, otet, frunze de alun salbatic si ulei de masline.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Anemonele

Anemonele se folosesc in tratarea bolilor respiratorii in general, cum ar fi astmul, bronsita, guturaiul. Mai sunt recomandate si ca leacuri impotriva problemelor de natura digestiva sau nervoasa.

Angelica

In medicina populara frunzele de angelica erau mereu folosite datorita proprietatilor lor antiseptice si antiinflamatorii. De exemplu, in anul 1665, cand asupra londonezilor s-a abatut Marea Ciuma, pentru a preveni raspandirea molimei si infectarea celor sanatosi, fiecare om era obligat sa bea ceai din frunze de angelica sau sa mestece radacini de angelica.
Pe de alta parte, angelica ajuta la recuperarea apetitului pierdut, fie ca vorbim despre pofta de mincare sau pofta de a face dragoste.
Ceaiul de angelica e bun atat pentru reglarea sistemului digestiv, cit si pentru linistirea bronhiilor inflamate, pentru scaderea febrei, pentru neutralizarea crampelor biliare, pentru atenuarea problemelor de natura renala, precum si pentru imbunatatirea vederii si a auzului.
Din pacate acum efectele terapeutice ale acestei plante nu mai sunt la fel de apreciate ca in trecut. Astazi angelica este mai mult folosita sub forma de cristale, in bucatarie, pentru decorarea prajiturilor.

Antiseptice

Exista o serie de plante foarte apreciate in medicina populara pentru proprietatile lor antiseptice. Printre acestea se numara usturoiul, menta, stejarul si violetele.
Merele

Dintotdeauna merele au fost considerate adevarate izvoare de sanatate. Medicina moderna recunoaste calitatile antivirale deosebite ale acestui fruct, recomandand tuturor sa consumam cel putin un mar pe zi.
In medicina traditionala marul are numeroase intrebuintari, fiind un element nelipsit din majoritatea leacurilor.
Deliciul merelor a fost apreciat inca de pe vremea vechilor greci, care le comparau gustul cu cel al mierii. Iar din meniul oricarui demnitar al Imperiului Roman nu puteau lipsi aceste fructe.
Se stie ca marul poate fi consumat ca laxativ sau ca tratament impotriva diareei, dar si ca regularizator al aciditatii stomacale.
Cu ajutorul merelor circulatia fluidelor din organism se normalizeaza si orice problema de natura renala dispare.
Compotul de mere, placinta de mere sau merele in foetaj sunt atat o delicatesa a bucatariei din estul Europei, cat si un leac extraordinar pentru insomnie.
Fiind considerat un medicament universal datorita numarului bogat de vitamine pe care il contine, marul actioneaza impotriva: artritei, nevralgiei, afectiunilor cardiace, anemiei, letargiei, febrei ridicate etc.
Din coaja uscata a marului se prepara ceai, iar din pulpa se poate obtine prin amestec cu putin ulei de masline o alifie foarte buna impotriva ranilor deschise.
Atunci cand va doare urechea va puteti masa usor zona afectata cu alifie din pulpa de mar. Daca va simtiti ochii obositi taiati doua felii de mar si aplicati-le pe pleoapele inchise. Incercati sa va relaxati fizic si psihic macar 15 minute si apoi veti fi ca nou.

~via~

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: