12 aug. 2012

CIMITIRUL MIHAI BRAVU PLOIESTI .

Foarte multe zic din gura (si din taste) ... dar , de cele mai multe ori , sufletul nu ma lasa sa fac ceea ce mi-as dori sa pot face cu sange rece. 


       De dimineata am fost la cimitirul atat de mult pomenit in cateva articole de pe acest blog.
Dumniezo mi-a scos in cale una dintre babele infractoare . Mi-a fost mila de ea si din nou am atentionat-o doar verbal (cu toate ca merita un mare sut in cur pentru ca era tare in clanta).

Tin sa zic ca ceea ce am vazut astazi la cimitirul Mihai Bravu Ploiesti mi-a mai linistit revolta si furia .
Am numarat 5 paznici. Cel putin doi dintre ei , se plimbau pe aleile din zona parcelei nr.7 inspre spatele cimitirului (prin ploaie).
Asa ar trebui sa fie tot timpul (evident, ar trebui sa fie dotati cu pelerine de ploaie) .
Nu am vazut picior de boschetar sau cersetori . De obicei , chiar si pe ploaie , erau o multime de dubiosi(mai ales Duminica dimineata , in timpul slujbei).
Cei de la Administratia Cimitirelor (SGU Ploiesti Mihai Bravu) au plantat, in doua ghivece, flori din serele proprii . Doar acele doua ghivece goale le-au lasat hotii in urma lor. Au plantat ceea ce au crezut ei de cuviinta.

Restul prejudiciilor le-am reparat singur. Am achizitionat o alta vaza interioara, o alta icoana , alte rasaduri pentru zona cu material floricol , alte ghivece atarnatoare , etc.
Cei care administreaza cimitirul Mihai Bravu Ploiesti ,  mi-au transmis scuzele lor.


Nu suntem o familie instarita. Suntem oameni normali, cetateni de rand ai acestei tari. Vrem doar sa ne vedem de durerea si suferinta noastra...
Totusi , precum am mai spus, nu inlocuirea florilor era o problema si nici restul prejudiciilor !!!! Nu !!! 

"""" (...) Multumesc pentru oferta legata de refacerea "materialului floricol"! Nu asta am cerut eu. Nu doresc decat ca munca depusa sa-mi fie respectata , iar linistea mamei mele sa nu mai fie tulburata ! (...)
Suntem cetateni europeni . Ne ridicam cu pretentii de tara civilizata si cerem anumite facilitati europene. Insa ne intrebam de ce toata Europa si intreg Occidentul ne atribuie etichete precum TIGANI , HOTI , OAMENI DE NIMIC , SCURSURI DIN LUMEA A 3-A ... si cand pronunta cuvantul "roman" o fac cu o oarecare amaraciune/scarba amestecata cu teama !!!!
De ce ne este greu sa aplicam legile acestei tari si sa luam masuri pentru a inaltura aceste etichete?
De ce ne este greu sa prindem niste hoti , profanatori de morminte ? Din comoditate? Pai atunci ce sa mai discutam despre infractiuni mult mai grave ....
  
(...) 
Noi dorim doar sa luati masuri de interzicere a accesului persoanelor care se fac vinovate de astfel de fapte , persoanelor care au antecedente cu astfel de fapte si a persoanelor impotriva carora exista martori ca ar comite astfel de fapte (bocitoare, cersetori, etc.). Noi dorim sa asigurati o mai buna paza a incintei cimitirului Mihai Bravu si sa luati toate masurile necesare de prevenire a furturilor si a altor fapte de natura infractionala (incluzand aici si floraresele de la poarta cimitirului - care nu au autorizatie pentru a desfasura o astfel de activitate) .
Noi dorim civilizatie si respect.
Noi dorim asigurarea climatului potrivit unui astfel de loc , pentru ca ramasitele pamantesti ale celor ce ne-au dat viata sa se odihneasca in pace .
Nu suntem rau intentionati , dar trebuie sa intelegeti mahnirea si durerea din sufletele noastre ! Si dumneavoastra aveti parinti ...
""""   [intreg raspunsul meu - AICI]






1 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:

alexandra said...

Cel putin in cimitirul Mihai Bravu sunt paznici, este curat si nu ti- frica sa te prinda seara pe acolo cand mergi sa ingrijesti mormantul. Intr-adevar se fura plantele fara rusine. Mie mi-au golit mormantul o data. Dar in comparatie cu Bolovani, partea mica, separata, unde nu sunt paznici si tiganii isi fac de cap, e lux. Acolo mi-e frica sa intru in mijlocul zilei de cati colorati se prelinda.