- o caserola de gnocchi (paste din fulgi de cartofi si gris)
- 1 legatura ceapa verde
- 1 ceapa uscata
- 1 ardei gras
- 1 legatura de patrunjel
- bulion (pasta de tomate)
- 1 piept de pui dezosat
- 5 ciuperci mari
- piper
- cimbru
PREPARARE
Pieptul de pui se trage repede la tava (in cuptor) , cu putin ulei si putina apa.
Ciupercile se trag la tigaie (Tefal) cu putin ulei.
Gnocchi se pun la fiert cu putina sare. Cand se ridica la suprafata apei se stinge focul si se strecoara.
Se toaca marunt ceapa verde, ceapa uscata si ardeiul gras. Apoi se calesc in putin ulei. Se adauga pasta de tomate si putin delikat. Se lasa vreo 5-10 minute la foc potrivit. Apoi se de sosul deoparte si se adauga piper si cimbru dupa gust.
Sosul se toarna fierbinte peste gnocchi. Se presara patrunjelul verde, maruntit.
Toate cele de mai sus se aranjeaza cu pricepere in farfurie si se infuleca cu deosebita placere...
6 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:
Aseara eram satula,dar acum,imi vine sa musc din monitor.
Am dat like pe fb,chiar vorba lui FJ13, "vrei sa musc din monitor"!
:))
Va multumesc pentru ca imi apreciati calitatile de bucatar (fie chiar doar din fotografii)!
Si sa stiti ca este o cina relativ rapida si ieftina.
Gnocchi - aprox. 3 RON/caserola (la Penny)
Piept de pui dezosat - 12 RON/tava (la Kaufland)
5 ciuperci - aprox. 2 RON (la piata)
patrunjel, ceapa verde - ceva maruntis
Uite ca vreau sa te enervez: patrunjel,ceapa verde= ceva munca :)
In curtea tatalui meu abia acum, dupa ploaie, au inceput sa rasara verdeturile. I-am dus cam tarziu semintele.
Avem salata creata , salata dreapta, ridichii negre, rosii, castraveti cornichon, loboda rosie, dovleci de copt, marar, patrunjel, leustean, cimbru, fasole, cartofi, ceapa usturoi s.a.m.d.
Nu prea reusesc sa il conving sa imi tina ceva zburatoare(este foarte milos) , dar gasesc eu o cale.
:P
Trimiteți un comentariu