11 ian. 2011

Pui pe sticla .


Se face rost de un pui potrivit de la magazin (nu din cotetul vecinului).
Se curata de tuleie , cioturi (de la aripi) si  la interior.
Apoi se ia o sticla (de bere) si se umple cu apa . Puiul se infige pe aceasta sticla (se trage in teapa , precum proceda Vlad Tepes cu diferiti indivizi care nu-i erau pe plac). Acest ansamblu se va pune intr-o cratita de aluminiu (din aceea fabricata manual de catre cetatenii de etnie rroma) .
Evident, sticla si cu puiul trebuiesc sa aiba pozitia de drepti. Adica puneti sticla in pozitie verticala , bha (sa nu cumva sa curga apa din ea). =)))
Se ia un cutit si se injunghie puiul in diferite zone (va descarcati nervii acumulati in ultima vreme). In plagile injunghiate se introduc niscaiva catei de usturoi (adica se impaneaza).
Dupa ce ati terminat de plantat usturoiul, se ia un cub de unt cu care se unge bine tot puiul (pentru a se bronza uniform). Apoi luati un pumn de delikat si masati-l bine prin toate partile . Presarati si putin piper.
In cratita,  imprejurul puiul montat pe sticla, puneti felii de cartofi si ciuperci intregi . Presarati-le cu foarte putina sare si ceva piper. Adaugati un paharut de apa si doua linguri de ulei.
Se pune in cuptorul incins si se lasa la foc potrivit mai bine de 60 minute (incercati-l si voi prin intepare cu furculita).
Cand va fi gata nu va mai ramane decat sa ............................... IL HALITI CU NESAT !!!!

POFTA BUNA, BRE !


L.E.: 
Da , in imagine, langa puiul bronzat pe sticla, se afla o sticla de Robby Bubble (bautura fara alcool). Avea aroma de caise. Mi-am permis sa fac o excceptie de la regula  "fara bauturi carbogazoase" .  In rest tot cu ceaiuri, apa minerala plata si sucuri naturale ma delectez...

5 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:

ivoire said...

mie imi cam place blogu' tau...

Brutacu Hector said...

:))))
Ma bucur ...

Fetita Junglei13 said...

Bre,puiul din cotetul propriu e si mai bun (asta,ca sa te oftic,desi n-am sa reusesc)si delikatul facut prin uscarea la soare,tot din ograda proprie ii da un gust si mai minunat.
Plus ca n-ai zis nimic despre ce se intampla cu sticla in timp ce halim puiul,nu de alta,dar din cauza nesatului s anu halim si sticla. :)

Brutacu Hector said...

Eu , in cotetul propriu, nu am decat vreo doi caini si vreo doua pisici. Eventual pot sa incerc cu cioara de pe gard... :D

Nu te contrazic la chestia cu delikatul homemade .

Inainte de a ne infige coltii in puiul bine rumenit , acestuia i se va scoate sticla din anus (impropriu spus, deoarece anusul l-a mancat pisica inca dinainte de a-l trage-n teapa) . :)) Altfel, precum ai spus si matale, risti sa iti ramana proteza in farfurie sau chiar sa mananci puiul cu garnitura de cioburi.

Fetita Junglei13 said...

Bine ca ai venit cu L.E-ul,ca mi-am stors tot ce mai aveam din minte,pentru a-mi da seama,ce bautura e.
Mi-era ata de cunoscuta farama aia de eticheta :)