3 dec. 2008

Restanţe de vară . LITORAL ROMÂNESC 2008 - FIRELE DE NISIP DIN TOMBERONUL CU GUNOAIE (2).


Brrrr. Cât de frig este afară ! Mi-a îngheţat adulmecătoru' .
...Că tot a venit vorba de frig , hai să ne aducem aminte de vara ce abia a trecut!
Am rămas dator cu o încheiere, la un articol pe tema litoralului mioritic. Am tot amânat să îi scriu continuarea . Apoi m-am luat cu neşte alte trebi şi neşte alte chestiuni ce ne mănâncă viaţa zi de zi ...încât am uitat complet.
Eeee uite că acum mi-am adus aminte şi o să termin ce era de terminat. Nu mai las pe mâine.
Dacă aş fi scris atunci poate că ar fi fost un articol lung, cu un conţinut învălmaşit, cu frustrări, nervi şi alte stări nelalocul lor aruncate cu furie printre taste... Acum nu prea îşi mai au rostul , aşadar voi fi mai scurt şi mă voi rezuma doar la prezentarea minunilor ce nu le poţi întâlni altundeva decât pe al nostru drag litoral strămoşesc. AICI ŞI DOAR AICI ŞI NICĂIERI ÎN ALTĂ PARTE !!!


1.
În afară de răsăritul soarelui , la plajă, te mai poţi delecta şi cu un altfel de răsărit ... RĂSĂRITUL ŢÂŢELOR. Ale dracu' muieri de Romania se depănuşează de portţâţare imediat ce văd nisipul. RĂSAR ŢÂŢELE, pe plajă, mai dese chiar decât mătărângile de pe ogorul ţăranului din povestea poveştilor (scrisă de Creangă).
Chestia negativă este aceea că cele ce se expun astfel au şanse 80% ca mai târzior, în viaţă, să se procopsească cu un frumos cancer la sâni ...
Alt aspect negativ ar mai fi şi durerea din testicolele umflate ale voyeurilor de pe plajă... dar asta este vindecabilă :)))) .








2.
Cocalarii de Bucureşti, ţăranii de asfalt, piţipoanca in poziţie de hi6 şi piţipoanca cu zdrăngănele... Specii care în fiecare an poluează cu prezenţa lor litoralul (după ce în prealabil s-au împrumutat de bani, ca să aibă cu ce să se dea mari la mare, halind la greu porumb fiert,clătite spălăcite , gaură cu gogoaşă şi şhaorma cu resturi de la mesele altora... ) .
Aceasta este rasa de român al secolului XXI, cu ale ei subramuri regionale.
Spărgătorul de seminţe ; plantatorul de chiştoace în nisip; sugătorul din pahare de bere la dozator; băşinosul care etaleaza ochelarii Di&Gi şi şapca Viersaice (nu le dădea jos nici măcar atunci când intra în apă), dar care nu îşi permite un şezlong şi atârnă cu alţi 6 semeni pe un singur cearceaf - chiflari fiţoşi ; paraşutele coclite care-şi pierd tampoanele prin apă; printzesele cu înfăţişare de muci călcaţi cu şenila de tanc ...ce se cred mumoase; duduiţe trecute de prima tinereţe, ce încă mai speră la găsirea unui Făt Frumos posesor de Q8; jumulitori-buruienişti proaspăt întorşi din Spania(unde au dormit prin parcuri şi pe sub poduri,dar aici au nasul pe sus de zici ca sunt directori de Bancă)... ş. a. m. d.



(pe duduie o imortaliza pretenaru 'mneaei si mi-am permis sa 0 trag si eu ... in poza)

3.
Am avut nefericita ocazie să particip la salvarea unui teribilist, care a confundat butoiul de rachiu cu Marea Neagră. Salvamarul era plecat (în 'zda mă-sii) . Chiar dacă ar fi fost prin preajmă, la cum arăta, bravul salvator, nu cred ca era în stare să salveze nici măcar o meduză.
Când era prezent nu făcea altceva decât să stea cu fluierul în bot şi să fluiere ca un disperat.
... Ăia de la 112 au răspuns abia la vreo 10 minute de încercări disperate ... şi în loc să trimită salvarea au trimis poliţia.
Ce să mai vorbim despre cele aproximativ 100 de persoane(vite) ce se strânseseră ca la circ , dar nu dădea unul telefon la salvare ... ci stăteau să facă poze.



4.
Personalul restaurantelor şi localurilor era sub orice critică.
De exemplu, la Antik (Neptun) niciun angajat nu cunoştea limba italiană(engleza sau franceza), iar când au avut ghinionul să li se aşeze la masă un cuplu de bătrânei mâncători de spaghete ...abia dacă s-au înţeles prin semne.
La localul Rosemarie(Neptun) m-am dus, într-o seară, cu intenţia să îmi umflu maţu'. Iar mie când îmi este foame mănânc mult şi nu mă uit la bani(dacă îi am).
Dau să mă aşez la o masă, când... mă trezesc cu o picoliţă că vine repede şi îmi spune că e rezervată(masa nu avea 'carton' cu REZERVAT) şi că mă roagă să mă mut la altă masă.
M-am aşezat la o altă masă liberă. La nici un minut, foarte 'amabil', un ospătar cu înfăţişare de agricultor absolvent de grădiniţă (rămas repetent la grupa mare), vine grăbit şi ne spune că aceea este o masă pentru mai mult de două persoane... şi că dacă fac consumaţie mare nu ar fi o problemă. Hummm... Pornirile-mi strămoşeşti îmi dădeau ghes să mă ridic, să îi ard o flegmă între ochi lu' juma' de buletin şi să îi dau vreo două perechi de palme... Însă mi-a fost ruşine de persoana ce îmi era alături. M-am uitat la el , m-am uitat la masă... şi m-am ridicat. Am plecat în altă parte. Nu am vrut să imi stric concediul cu scandaluri, sesizări si alte căi , spre a-i trage de urechi...
Eram două persoane . Am fi mâncat cel puţin câte o ciorbiţă, câte o pastramă de berbecuţ cu garnitură şi cine ştie câte alte delicatese (că doar nu mă aflam în concediu pentru a mă zgârci la mâncare precum cocalarii)... Plus ca intotdeauna am fost atent cu ospătarii care au ştiut să se poarte (10-15 % din valoarea consumaţiei) .
În ciuda faptului că cei de la Antik nu le au cu limbile străine :)))... servirea şi calitatea localului este de lăudat (raportat la puţinele opţiuni rămase pentru a-mi potoli foamea). Din acea seară nu am mai făcut prostia de a încerca şi mâncărurile altor localuri. M-am mulţumit la a fi client fidel celor de la Antik.
Avea dreptate cine spunea (pe la TV) că în România nu mai există, în turism, personal şcolit şi pregătit adecvat. Toţi cei care obţin o diplomă, într'ale serviciilor şi turismului, pleacă să muncească prin străinătăţuri , pe vapoare, etc. La noi rămân toţi repetenţii şi toţi boschetarii care îţi scuipă în cafea, doar aşa, că ei n'avuseră noroc în viaţă şi au ajuns să te servească pe tine la masă.






5.
O biserică .
O biserică care este deschisă non-stop.
De câţiva ani buni se chinuie taica popa să finalizeze construcţia acestei biserici. Nu poate săracu'. N'are bani... :))))) Pesemne că de aceea este deschisă non-stop.
Da' nu vă faceţi griji! E descurcăreţ popa. În spatele bisericii are o ditamai casa parohială. Casă în care oferă chiar şi cazare turiştilor evlavioşi(că doar aşa a lăsat Iisus vorbă). Să-i vezi cum umblă în chiloţi prin curtea casei preoţeşti! Deh... E litoral.
De când se tot chinuie cu sărăcia şi cu construcţia bisericii , i-au apărut în curte preascuviosului mai multe minuni (semn că Dumnezeu il iubeşte)... un Mercedes ; un BMW şi un Hyundai(ştiu sigur că erau ale lui; am sursele mele). Dehhh . Christos există sau nu există, da' popa tre' să halească şi el, nu?! Copchilaşii lui doar nu or să conducă Dacia 1310 pi la cluburile de pe litoral , nu?





... Seminţe,chiştoace, pahare de bere, tampoane, pungi, gunoaie ...pe când tomberoanele suspinau goale pe plajă.
Cocalarii de Bucharest intraţi în valurile mării cu ochelarii de soare pe nas.
Ţăranii de asfalt îngrămădiţi câte 10 într-o cameră de 2 persoane.
Chiflari fiţoşi .
Minori exploataţi de catre Apele Romane .
Kitsch, fudulie, aroganţă, negocieri pentru cearceafuri şi şezlong (ca la români ,cu pumni şi picioare)...
Consumul de alcool interzis pe plajă ... cu toate că se consuma în draci.
Un Pepe fără Oana Zavoranu, ce se ferea de privirile turiştilor, întâlnit undeva mai în larg, printre valuri .
Un Emil Constantinescu, alături de a lui familie, întâlnit la o masa de seară(incă îl mai respectă oamenii şi îl salută admirativ) ...

... Şi cam atât!








Concluzii:

    • TURISTII ROMANI IN ROMANIA >>> O adunătură de ciobani retarzi cărora ar trebui să li se închidă graniţele şi să trăiască precum într-o rezervaţie de erori genetice .
    • La anul voi pleca oriunde, cât mai departe de ceea ce înseamnă SERVICII ŞI TURISM ROMÂNESC.

    0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: