28 iun. 2018

Hrana din petshopuri ucide.



...Pentru că , de la o vreme, Eva are probleme cu stomăcelul (se balonează, are crampe , gâfâie si respiră greu, flatulențe dese și urât mirositoare) , voi pune in aplicare ceea ce tot pregătesc de multă vreme .
In următoarele 60 zile o voi trece treptat , exclusiv , pe hrană naturală și voi elimina tot ceea ce inseamnă hrană din petshop - cabinet veterinar - procesată special pentru animale de companie. Voi renunța inclusiv la suplimente și așa zisele "delicatese" speciale (carne liofilizată, oase presate, biscuiți sau batoane pentru câini).
Dacă până acum i-am tot alternat alimentația intre o dietă semi barf (hrană gătită special, oase garf de vită, lactate permise, crudități, carne, fructe) , crochete superpremium și conserve de calitate superioară ... acum o voi trece exclusiv pe hrană gătită special pentru ea + crudități (carne, oase, fructe, legume) + lactate permise + recompense naturale + suplimente naturale (miere, polen, propolis, etc.)


   Inițial , de la probleme similare cu cele de zilele acestea, am inceput să mă gândesc la sterilizarea Evei, urmând sfatul medicului nostru veterinar (acela de a o steriliza).
Se pare că , totuși, Eva are in continuare aproximativ aceleași probleme ca inainte de sterilizare.
De vreo 5 zile o țin pe Ranitidină + Carbocit (de două ori pe zi).
Evident , nimeni nu știe de ce și de la ce ...
Probabil , medicul nostru veterinar s-a plictisit / săturat și el de intrebările mele și problemele necuvântătoarelor noastre .
Il ințeleg.

Oricum, cu orice risc, voi elimina complet din dieta Evei hrana industrială dedicată necuvântătoarelor.
Hrana din petshopuri sau cabinete veterinare ucide. Da, chiar și dietele medicale (dedicate anumitor afecțiuni) . Indiferent că vorbim despre hrana uscată (cauzatoare de boli renale și boli hepatice), despre conservele (pline de rumeguș, cenușa, nisip și alte minunății) sau despre hrana semiumedă ... vă ucideti necuvântătoarele incetul cu incetul și mai și plătiți prețuri exorbitante pe astfel de mâncare.
Nu aveți idee ce conțin toate mizeriile acestea (fie ele light, premium, superpremium, de dietă, medicale, scumpe sau ieftine). Sunt adevărate otrăvuri și bombe cu ceas pentru bietele ființe.
Nu este indeajuns că plătiți prețuri exorbitante pentru o astfel de hrană , dar veți ajunge să plătiți mici averi pe tratamentele ulterioare ale necuvântătoarelor voastre (dacă aveți de unde)...




  • Micul dejun al Evei mele :
     Nu arată grozav , dar pentru Eva este o delicatesă super hrănitoare. Mult mai potrivită decât orice nație/marcă/categorie de crochete industriale sau conserve superpremium.
O mixtură fiartă bine, pentru 4-5 zile de hrană. Fără sare sau condimente.
OALĂ DE 7 litri : 1,5 kg carne de pasăre + morcov ras + țelină rasă + păstârnac ras + orez/arpacaș + spanac + pătrunjel + ardei gras






  • Cina Evei mele :
3 lingurițe de polen crud ecologic + 2 linguri de miere + 100 grame crochete Advance gastro mărunțite + 300 g brânzică dulce de vaci + 2 gălbenușuri din ouă ecologice de țară.



0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: