12 ian. 2009

Regulile corectitudinii politice atunci cand vine vorba de conflictul israeliano-arab

Regula 1: In Orientul Mijlociu, arabii sunt cei carea ataca intotdeauna primii si Israelul este cel care se apara. Aceasta se numeste “retaliere“.

Regula 2: Arabii, fie ca sunt palestinieni sau libanezi, nu au voie sa omoare in conflicte militare israelieni. Asta se numeste “terorism“.

Regula 3: Israelul are dreptul de a ucide civili arabi, asta numindu-se “auto-aparare“, sau mai nou “victime colaterale“.

Regula 4: Atunci cand Israelul omoara prea multi civili, Occidentul cere niste lamuriri. Asta se numeste “reactia Comunitatii Internationale“.

Regula 5: Palestinienii si libanezii nu au dreptul de a captura militari israelieni, nici macar daca acestia au fost prinsi pe teritriul lor si preprezinta trupe de ocupatie. Asta se numeste “rapire“.

Regula 6: Israelul are dreptul de a captura cat de multi arabi doreste (palestinieni: in jur de10.000 din care peste 300 copii, libanezi: cateva mii in acest moment, retinuti fara proces). Nu exista nici o limita si nici nevoie de a demonstra vinovatia lor. Se sare si peste procese. Asta se numeste “razboi contra terorismului“.

Regula 7: Daca spui “Hezbollah”/"Hamas" fii sigur sa mentionezi: “ajutati de Siria si Iran”. Asta se numeste “Axa Raului“.

Regula 8: Cand spui “Israel” sa nu adaugi niciodata “ajutati de SUA, Marea Britanie si alte tari europene”, pentru ca oamenii ar putea sa creada ca acesta nu este un conflict corect. Asta se numeste “a ne ajuta prietenii“.

Regula 9: Cand vine vorba de Israel, sa nu spui cuvintele “teritorii ocupate”, “rezolutii ONU”, “conventiile de la Geneva”. Asta ar putea sa induca in eroare lumea si se numeste “anti-semitism“.

Regula 10: Israelienii vorbesc engleza mai bine decat arabii. Din acest motiv ii lasam sa vorbeasca cat mai mult posibil, pentru a putea sa ne explice regulile 1-9. Asta se numeste “jurnalism neutru“.

Regula 11: Daca nu esti de acord cu aceste reguli sau tii partea arabilor in defavoarea israelienilor, atunci trebuie sa fii un anti-semit foarte periculos. S-ar putea sa trebuiasca sa-ti ceri iertare in public daca iti exprimi liber parerea. Asta se numeste “democratie“.


*** sursa: primita pe e-mail de la un om de bine (inmagazinata ulterior in arhiva personala)
























*** Fotografiile redau imagini din anii trecuti. Sunt fotografii din timpul atacului israelian asupra civililor din Liban(2006) si fotografii cu dovezi ale crimelor israelului asupra populatiei din teritoriile palestiniene(inclusiv fotografia cadavrului lui Rachel Corrie , militanta pentru pace , ucisa CU INTENTIE de catre un buldozer israelian).

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: