23 ian. 2009

Campania Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti de strângere a fondurilor pentru refugiaţii din Fâşia Gaza „Ajută-i să supravieţuiască”




SSMB iniţiază proiectul „Ajută-i să supravieţuiască” – de strângere a fondurilor (bani, haine groase şi pături) – pentru refugiaţii din Fâşia Gaza. Prima şedinţă are loc sâmbătă, 24 ianuarie 2009, ora 16.00, la Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Proiectul se va desfăşura în perioada 26 – 30 ianuarie 2009 în aceeaşi locaţie şi va fi coordonat de SSMB.

„Ajută-i să supravieţuiască pe aceşti oameni care au reuşit să treacă peste un război sângeros şi acum mor de frig, foame sau lipsă de medicamente”.

Persoane de contact:

Micky Radu – 0727 342 141, E-mail: mickyrd@yahoo.com

Mutasem Maher – 0761 365 017, E-mail: mu3tasm@yahoo.com


Mesaj - de aici - de la reprezentatul IFMSA din Fasia Gaza (tradus din limba engleza) si trimis catre Andreea Rosca NORP Ass, coordonator SCORP Bucuresti la SSMB:

„Draga mea, imi pare ca nu am putut sa iti raspund mai devreme, dar nu am avut curent electric si pot doar sa folosesc acest computer din spital, cateodata. Situatia este foarte proasta si sunt sigura ca voi vedeti asta la TV. Nu pot pleca din acest loc in care ma aflu (un spital). Toate drumurile dintre orase sunt inchise si nimeni nu este in siguranta, chiar daca se deplaseaza cu o ambulanta sau cu un autocar al UNRWA. Cateva persoane din IFMSA m-au rugat sa fac un interviu, dar nu pot aduna medicii sau studentii la medicina, deoarece le-as pune viata in pericol. Mi-as dori ca, vorbind cu mine si cu ceilalti medici, sa puteti sa prezentati criza in care ne aflam in acest moment. In ceea ce priveste strangerea de fonduri, am contact deja reprezentantii IFMSA din mai multe tari si cu totii se straduiesc sa ne ajute. Acesta este contul bancar in care puteti sa trimiteti banii, daca reusiti sa strangeti ceva: 604714 contul Gaza IFMSA la Palestine Islamic Bank. Am primit deja de la FQMS si toti banii sunt folositi pentru a-i ajuta pe oamenii ramasi fara casa si pe cei raniti. Iarna aceasta este grea si este foarte frig, de aceea oamenii mor pentru ca nu au unde sa se incalzeasca. Asa ca incercam sa cautam tot ajutorul pe care l-am putea primi de la oameni sau de la organizatii dinafara. Ne dorim ca acest razboi sa se termine cat mai repede, la fel ca si suferinta noastra. Ma rog in fiecare zi pentru voi, toti cei care ne asculta, ne inteleg suferinta si ne dau o mana de ajutor. Sper ca toate eforturile voastre sa fie rasplatite. Sa aveti grija de voi, Maha B. Temraz”.

SURSA: www.isabellelorelai.wordpress.com


0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: