INGREDIENTE:
- carne (rasol de vită sau carne de miel)
- 1-2 gutui mari
- bulion(pastă de tomate)
- mentă
- usturoi
- sare
- debis rumen (sirop de granada/grenadine sau sirop de zahăr caramelizat precum la mâncarea de gutui românească)
Preparare:
Se pune carnea(cu os) la fiert.Când dă în clocot se schimbă apa şi se pune din nou la fiert.
Se spumează(se inlătură spuma). Când carnea este pe jumătate fiartă(se înlătură surplusul de apă astfel încât sa rămână de 1 palmă deasupra cărnii), se adaugă sarea(după gust), usturoiul pisat, menta(crudă-tocată mărunt sau uscată fărâmată),pasta de roşii(bulionul) şi debis rumen.Se mai lasă la fiert puţin după care se adaugă gutuile tăiate cubuleţe. După alte 30 de minute(sau când au fiert gutuile) se stinge focul.
Poftă Bună !
0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:
Trimiteți un comentariu