15 iun. 2009

Tocanita de pui a la Emirate .



  • INGREDIENTE

* un pui taiat in 8 bucati
* 8 cepe taiate
* 1-2 cani ulei de porumb
* 1 1/2 lingurite supa bezar
* 2 usturoi zdrobiti
* sare pt gust
* 2 cartofi taiati bucati mari
* 1 morcov taiat
* 6-8 cani apa
* 1 lingurita turmeric
* 1 lingurita cardamon zdrobit sau pudra
* 2 lingurite lamie
* 1 lingura paste tomate
* coriandru

~~~~~~~~~~

MOD DE PREPARARE


Uleiul pus intr-o oala si adaugat puiul , ceapa si sarea pt prajit.
Prajiti puiul pina devine maroniu. Intoarceti-l frecvent,si adaugati condimentele usturoiul, lamia si bezar.
Prajiti 5 min la foc mic si adugati toate ingredientele ramasecu exceptia coriandrului.
Fierbeti usor pina ce puiul si zarzavaturile devin moi. Presarati coriandru deasupra si serviti cald cu orez.
Este de asemenea un fel de mancare care se poate servi cu peste sau oricare alt fel principal. In timpul Ramadhanului(postul islamic obligatoriu) se serveste doar cu paine si este numita fareed. Zarzavaturile si condimentele se pot alege dupa gusturile fiecaruia.


*** Bezarul este un amestec din urmatoarele condimente (se gaseste gata preparat la orice magazin turcesc sau arabesc din Bucuresti - la fel si uleiul de porumb) :

chimion ; negurica ; bete scortiosoare ; coriandru boabe ; piper ; chilli rosu lasat la uscat ;
turmeric pudra .

POFTA BUNA !

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: