24 sept. 2019

Politisti, betivi , sticle sparte, scandal si ... noaptea mintii .


     Eva, amstaff-ul meu,  are 8 ani și 3 luni .
De vreo 7 ani și vreo 4 luni practicăm alergatul la bicicletă.
Exceptând perioadele caniculare sau cele geroase , o scot pe Eva la bicicletă cam o dată la două zile (in medie) si parcurgem intre 5 si 7 km la pas rapid (cu etape de sprint intre cele de pas rapid).
Pentru a nu incurca circulația rutieră sau joaca copiilor in parcurile din vecinătate, ne facem turele la bicicletă pe terenul unei scoli private din apropiere , chiar lângă gardul Secției 3 Poliție Ploiești . In zonă sunt trei scoli cu clase primare si gimnaziale + o grădiniță .
Orele la care iesim de obicei să facem bicicletă sunt foarte matinale , tocmai pentru a nu incurca elevii si copiii . Deoarece , pe terenul de sport respectiv, ies elevii scolii private să facă sport , iar dupa-amiaza si seara ies copii la joacă .


In cei 7 ani , de fiecare dată când ies dimineata pe respectivul teren , aflat la doar 5 metri de intrarea in Sectia 3 Politie Ploiesti, trebuie mai intai să pierd cateva zeci de minute pentru a aduna cioburile lăsate acolo de diverse elemente antisociale noapte de noapte ... Da , chiar lângă Secția 3 Politie , practic chiar in ușa lor .
Azi de dimineață am adunat cioburile periculoase a trei sticle (tip sticlă de bere) făcute țăndări noaptea trecută , pe pista de alergare , in dreptul usii de la intrarea in sectie (din nefericire nu am avut telefonul pentru a imortaliza momentul). Erau cioburi mari , funduri de sticlă cu vărfurile in sus , cioburi diverse , pe intreaga pistă de alergare a terenului de sport respectiv.
Acolo , pe lângă copiii si elevii care il folosesc ca teren de sport , mai vin si tineri/adulți/bătrâni la alergat dimineața sau seara ... Nici nu vreau să mă gândesc ce se poate intâmpla dacă calcă vreunul sau se impiedică și pică intr-un astfel de ciob .

CIUDAT ... CHIAR IN POARTA/GARDUL/INTRAREA SECTIEI 3 POLITIE PLOIESTI !
CIUDAT ... CUM NIMENI NU AUDE NIMIC , NU VEDE NIMIC , NU SESIZEAZA NICIUN ELEMENT ANTISOCIAL PE TIMPUL NOPTII !

       Cred că cineva aduce acele cioburi in sacoșă , dimineața , la prima oră ... și le plantează dinadins acolo , pe pista de alergare . Altfel nu imi explic cum oamenii in uniformă (sau in civil si posesori de legitimație MAI) , nu au timp să audă , să vadă sau să ia măsuri impotriva a ceea ce se intâmplă noaptea chiar lângă gardul lor .


0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: