27 feb. 2009

ISLAMUL si respectul pentru animale.


""" Musulmanilor li se permite sa vaneze animale si sa prinda peste pentru a manca, dar sa vanezi si sa ucizi animale ca sa te distrezi este interzis in Islam. Profetul Muhammed (saaws) a spus: "Daca cineva ucide o pasare fara vreun motiv intemeiat, atunci ea va plange in Ziua Judecatii in fata lui Allah, spunand marturie impotriva raului ce i s-a facut."

Avem voie sa ucidem creaturi precum serpii, paianjenii, mustele si tantarii, daca acestia fac rau oamenilor. Dar nu trebuie sa distrugem viata mai mult decat este necesar. Allah Preainaltul a creat fiecare fiinta cu un scop precis in aceasta lume si poate ca ele fac ceva folositor de care noi nici nu stim.

Profetul Muhammed (saws) era foarte bun si ii invata pe oameni sa fie buni intre ei, dar sa fie buni si cu animalele. Odata acesta a spus: " Aratati voi mila celor cu care impartiti acest pamant , caci si Allah Atotputernicul va fi Milostiv cu voi in Paradis."

Profetul Muhammed (saws) le-a spus companionilor sai o poveste despre un barbat care calatorea si care era foarte infometat si insetat. Intr-un final, barbatul a gasit un fir de apa care tasnea dintr-o stanca. S-a catarat pe stanca si a baut apa, iar cand a terminat a vazut jos un catel care lingea picaturile de apa care se scurgeau pe jos. Barbatului i s-a facut mila de catel si s-a urcat din nou pe stanca , a pus apa intr-unul din pantofii sai si i-a dat cainelui sa bea.

Allah Cel Iertator a fost multumit de fapta barbatului si i-a iertat toate pacatele. Companionii Profetului (Allah sa fie multumit de ei!) au intrebat: "O Profetule! Allah ne iarta noua pacatele daca ne comportam bine cu animalele ?" Profetul Muhammed(saws) a raspuns:

"Este o rasplata pentru orice lucru bun pe care il faceti oricarei fiinte vii'. """ [extrasa din Animalele in Islam , de Aisha Lemu]


0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: