14 sept. 2019

Romania - o țară fără speranță (2) / Despre falsii producatori din pietele de legume - fructe .



        In data de 3 august 2019 scriam articolul din link-ul acesta [ https://patriahotilor.blogspot.com/2019/08/romania-o-tara-fara-speranta-1-despre.html ]  , având ca subiect falșii producători de legume-fructe din piețe .
Cei care s-au simțit cu musca pe căciulă au luat foc și au inceput cu amenințări mai mult sau mai puțin directe , sunt agitați, incearcă să iși acopere cumva urmele și bubele pe care le au in cap ... Cam târziu , in opinia mea.
  Sunt toți foarte agitați , furioși , porniți pe scandal , deoarece a sosit toamna ... și cam acum incepe sezonul mare la legumele de contrabanda sub acoperirea unor certificate de producător abuzive (fără susținere in teren , la locul agricol de productie declarat) și sezonul in care aceștia au vânzări grele la alcool artizanal .
     Ideea este că sunt implicați și câțiva neni in uniformă sau in haine apretate (mai de pe la Primării, mai de pe la Locală , mai de pe la Natională, mai de pe la alte structuri si organe de stat, etc. ).

      A sosit momentul să pregătim continuarea subiectului  + sesizările de rigoare către Consiliile Județene de care aceștia aparțin, către Camera Agricolă , către Ministerul Agriculturii , către toate autoritățile competente in speță și către presa centrală . Trebuiesc inăsprite controalele in piețe și extinse prin controale in teren , la locul de producție agricolă , conform CERTIFICATELOR DE PRODUCĂTOR .

     Precum am scris și in articolul anterior , nu toți cei prezenți in piețe sunt FALȘI PRODUCĂTORI AGRICOLI , insă cei ADEVĂRAȚI sunt din ce in ce mai puțini .


Există trei tipuri de persoane cu CERTIFICATE DE PRODUCĂTORI identificați in schema principală :

1. FALȘII PRODUCĂTORI
- aceștia sunt cei care au obținut certificate false de producători prin relații in Primării , pe bani sau prin diverse alte metode ilegale .
- majoritatea nu au susținere in teren , neavând nici măcar un produs cultivat pe terenurile declarate in acte .
- o parte dintre aceștia nu au nici măcar teren agricol sau teren pe care ar putea fi cultivat ceva .
- toate produsele lor sunt achizitionate en gros din piețele de gros sau direct de la adevărații producători locali .
- aceștia sunt cei mai mari speculanți (nu comercianții din piețe) , pentru că eludează Statul Român și comit un concurs de ilegalitâți care aduce prejudicii mari Statului .


2. PARȚIAL FALȘII PRODCĂTORI
- aceștia sunt cei care au un produs sau două (reale ) trecute pe certificatele de producători , insă profită de respectivul certificat și pe lângă produsele oficiale din certificat (pe care le produc sau nu in teren) mai vând incă 10 -15 alte produse pe care nu le-au produs vreodată in viața lor și pe care le obțin precum cei din categoria 1 .


3. ADEVĂRAȚII PRODUCĂTORI
- aceștia sunt oamenii care muncesc cu adevărat din greu, au certificate de producător agricol pe bună dreptate și se chinuie să iși vândă produsele in piețe printre cei din cele două categorii anterioare .
- aceștia sunt din ce in ce mai puțini și , de cele mai multe ori , FALȘII PRODUCĂTORI incearcă să ii inlăture sau să ii "saboteze" in fel și chip .

*****

    Cei din primele două categorii (1 si 2) sunt cei mai mari speculanți și evazioniști (nu comercianții din piețe, așa cum multă lume crede) , pentru că aceștia eludează Statul Român și comit un concurs de ilegalitâți care aduce prejudicii mari Statului , sub acoperirea unor fapte de corupție inimaginabile .
In plus , aceștia profită de naivitatea și lipsa de cunoaștere in domeniu a cumpărătorilor de bună credință , aruncând cu noroi in direcția comercianților cu societăți și in direcția adevăraților producători de legume și fructe .
Multora dintre cei care se regăsesc in primele două categorii , nu le ajung "veniturile" obținute ilegal sub acoperirea unor CERTIFICATE DE PRODUCĂTORI (obtinute prin diverse tertipuri ), ci produc și comercializează abuziv inclusiv alcool artizanal din diverse nenorociri și amestecuri dubioase , pe care il vând oamenilor străzii și altor amatori de senzații tari . Nu mai pomenesc de "lactate" preparate din orice altceva , numai din lapte nu (aduse din Bulgaria sau Ungaria) și comercializate "pe sub tarabe" sau din autoturisme fantomă (unde sunt păstrate in condiții insalubre și foarte periculoase pentru sănătatea consumatorilor) .

* VA URMA *

¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬

* Din articolul anterior - 3 august 2019 :
""" (...) In sectorul acela de piață (cel al producătorilor) dacă aprinzi un chibrit ... sare piața in aer. Nu mai vorbesc de dubele mascate in parcarea din spatele pieței . Tarabele si masinile lor sunt pline de recipiente cu alcool artizanal . Mai ales toamna si iarna .
Asta pe langa produse lactate (lapte, branza , oua, etc. tinute in conditii improprii , in soare , in remorci si dube iesite din uz , fara frig si fara autorizatie de comercializare) .
Aproximativ 80% dintre ei vand alcool artizanal făcut din fructe si alte chestii dubioase . Incepand de la boschetari si pana la oameni serioși , vin acolo zi de zi pentru a cumpăra ALCOOL ARTIZANAL FABRICAT SI COMERCIALIZAT ILEGAL .
Toamna si iarna este teroare in zona .
De exemplu , beau boschetarii in piata respectiva fara nicio jenă . Vin si beau chiar langa taraba celui de la care cumpără . (...)
"""



0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: