3 aug. 2019

Romania - o țară fără speranță (1) / Despre falsii producatori din pietele de legume - fructe .



      Astăzi , 3 august 2019, Poliția Ploiești a avut o acțiune intr-o piață din zona Ploiești Vest.
Dacă o privim din afară putem spune că a fost o actiune normală , una dintre multele din ultimul an .
...Normală , insă complet inutilă și superficială.

Astăzi au controlat foarte mulți așa ziși producători care vand la tarabe.
Aproape că mă bufnea rasul ... urmărind cu cată atenție studiază dumnealor certificatele si caietele tipizate ale așa-zișilor producători de legume-fructe controlați in actiune .
Băi ,oamenilor in uniformă ! Verificați mai bine direct la sursă (la primăria si in localitatea unde sustin acestia ca produc acele legume) , dacă vreți cu adevărat să faceți ceva !!!!!!
Aproape niciun cartof si nicio legumă din cele vandute pe tarabele din piața respectivă nu apartin si nu sunt produse de către cei care le vând acolo si susțin că le produc . Majoritatea au certificate de producători false sau obținute pe pile și relații in primării  .
Verificați direct in localitatile de unde provin certificatele si caietele respective ! Faceti verificari in teren !

 De exemplu, zi de zi vad acolo cum UN SINGUR engrosist le aduce cartofi (este unul care are stand in Piața Cocoș Ploiești și mașini cu marfă in Piața de gros de la Pucheni din zona DN1 Ploiesti - Bucuresti) . El le aduce cartofi tuturor celor din piața respectivă. Tone pe saptamana . 
Aproape toți cei care astăzi au fost controlati au CERTIFICATE DE PRODUCĂTORI FALSE (fără susținere in teren) sau CAIETE DE PRODUCĂTOR CUMPĂRATE DE PE PIAȚA NEAGRĂ . Un caiet de producător pe piața neagră costă intre 50 si 100 lei . Asta dacă nu cumva sunt prieteni cu primarul din comuna unde unii dintre ei au case de vacanță (si le obtin gratuit) .

Doar "bălencele" (femeile de la Băleni Sarbi) sunt producătoare in adevăratul sens al cuvantului si au marfă 100% din producție proprie . Mai sunt vreo doi băieți, vreo două fete/femei și cam atât .
Restul asa-zisilor producători iși iau produsele en-gros din aceleași locuri precum toți ceilalți comercianți normali . Zi de zi .  


...Și incă ceva . In sectorul acela de piață (cel al producătorilor) dacă aprinzi un chibrit ... sare piața in aer. Nu mai vorbesc de dubele mascate in parcarea din spatele pieței . Tarabele si masinile lor sunt pline de recipiente cu alcool artizanal . Mai ales toamna si iarna .
Asta pe langa produse lactate (lapte, branza , oua, etc. tinute in conditii improprii , in soare , in remorci si dube iesite din uz , fara frig si fara autorizatie de comercializare) .

Aproximativ 80% dintre ei vand alcool artizanal făcut din fructe si alte chestii dubioase . Incepand de la boschetari si pana la oameni serioși , vin acolo zi de zi pentru a cumpăra ALCOOL ARTIZANAL FABRICAT SI COMERCIALIZAT ILEGAL .
Toamna si iarna este teroare in zona .
De exemplu , beau boschetarii in piata respectiva fara nicio jenă . Vin si beau chiar langa taraba celui de la care cumpără . Undeva , pe la iesirea din spate , la jumatatea pietei respective (in dreptul magazinului tip PetShop).


De ce niciodată nu au fost sancționați cei mai sus pomeniți  ?
Oare nu cumva pentru faptul că am văzut cumpărand de la ei (produse lactate comercializate neigienic direct din autoturismele din parcare, alcool si altele ) oameni care , de fapt , ar trebui să ii sanctioneze si sa ii starpească ?! Intreb si eu ...

NOTA:
Nu este o situatie izolată . Este o situație ce poate fi intalnită in toate piețele din Ploiești , inclusiv in Piața de la Halele Centrale . 


P.S.
Da, voi incepe a treia serie de dezvăluiri in ceea ce privește "Cum si de cine să vă feriți când mergeți la piață "


*VA URMA*

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: