20 apr. 2019

Despre mersul la piață sau despre CUM SĂ NU FIȚI ÎNȘELAȚI (aditional) .



      Peste 70% dintre cei cu certificate de "producător" din piețele agroalimentare , de fapt își cumpără marfa ce o au pe tarabe (sau in aprozare) din același loc cu comercianții / societățile comerciale ...
Este îndeajuns să mergi o dată (dimineața devreme) în marile/cunoscutele piețe agroalimentare de en gros și îi vei vedea negociind și cumpărând la greu baxuri/saci cu marfă , marfă pe care apoi o vând în piață sub masca smerită și înșelătoare a unui "biet producător".
Vorba personajului jucat de maestru Dinică în "Filantropica" : " Vă este milă ? V-am luat banii !!!"
Certificatele de producător se obtin relativ usor .

***

Se pare că, de cele mai multe ori, toate acestea se intamplă sub umbrela de protecție a unor indivizi din rândurile autorităților și chiar a unora dintre cei care ar trebui sa îi stârpească pe șarlatani /evazioniști / tâlhari .
Relații și cumetrii cu nume din Politie , cu funcționari și inspectori ANAF, cu polițiști de la Poliția Economică.
Atenții, chefuri, taxe de protecție (in bani sau în produse) , interlopi, încrengături cu procurori și oameni importanți din lumea politică , etc.
Unii se vând pe o ciorbă , câteva kg de cartofi , o sticlă de alcool sau alte astfel de foloase . Alții se lasă cumpărați doar cu bani grei . Indiferent din care stofă sunt croiți , există foarte multi functionari corupti . Nu sunt toți așa , insă sistemul este plin de uscături.

POATE CĂ ... VA URMA !

¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬




0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: