15 feb. 2011

Fragmente din minunatele aventuri ale vietii la bloc...

     Imi place linistea. Ador sa ascult tacerea peretilor, citind o carte sau vizionand un film bun . Am depasit de multi ani varsta la care asculti muzica cu volumul putin mai tare decat este normal. Insa intotdeauna i-am inteles pe cei care o fac (intre niste anumite limite).
De vreo trei ani, vis a vis de apartamentul in care locuiesc (la scara vecina , perete in perete) , s-a mutat un cetatean mai bronzat (dar aparent spalat si curatel) care este "prestidigitator" (face scamatorii cu buzunarele altora) prin Hanglia , SpHania si el mai stie pe unde (vorbeste lumea).
La doua-trei luni mai trece si pe acasa... De unde stiu eu asta? Pentru ca de fiecare data cand vine se apuca de dat gauri in pereti, de petrecut cu "tovarasii" si alte tacamuri din acelasi meniu. Asculta muzica non-stop de imi zornaie oglinzile si usile din apartament. Ii place cetateanului de etnie rroma sa asculte house (fericitul de mine ! macar nu asculta manele) .
Din cand in cand, atunci cand individul este "la munca" in Hanglia, prin respectivul apartament  se mai perinda si ceva fete dubioase. Nimic important... Probabil ceva transportatori de droguri.
Nu am zis niciodata nimic. Nu am intrebat de ce darama peretii pana la h 24:00 (atunci cand s-a mutat aici) si de ce a durat tot acest santier timp de aproape un an. Nu l-am intrebat daca il dor urechile atunci cand asculta muzica (cu bass-ul la maxim) pana la ore tarzii in noapte. Nu am intrebat nici macar ce trag pe nas la suetele si ceaiurile pe care le organizeaza  S.A.M.D.
In seara aceasta am facut olecuta de galagie (timp de vreo 10 minute). Era aproximativ ora 18:00. Cine credeti ca imi bate in perete(trei batai scurte, dar destul de puternice) ?! Iubitul meu vecin... Probabil dorea sa inteleg ca el are un coi in plus si este singurul care are dreptul de a-i deranja pe altii. HuH?! Sau poate o fi fost doar unul/una dintre sagetile care se invart din cand in cand pe la el prin apartament cu diferite chestiuni dubioase ?!

Oare am gresit atunci cand i-am batut inapoi , dezbracandu-ma de caracter, bun-simt si alte cele ... urandu-i  
"Sa-mi sugi p..a, tu si cu tot neamul tau, daca mai bati o singura data! " 
Oare , daca nu a mai batut dupa aceea, o fi inteles mesajul? M-am exprimat oare corect (pe limba dansului) ? 

.....................................................................................................................................................................

Uite de aceea mi-am facut candva blog...
Cateodata ma enervez foarte repede si sunt iute la manie, neputandu-ma controla. Sunt constient de propriile-mi defecte/parti negative si imi este frica. Imi este frica de mine !
Traiesc de foarte multi ani cu aceasta teama .
Oare ar trebui sa ma mut in varf de munte? Sau la ospiciu? :)

5 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:

mihaeladr said...

In afara subiectului.
Despre ce e vorba in melodia de la "my mood"?

Fetita Junglei13 said...

"Oare ar trebui sa ma mut in varf de munte? Sau la ospiciu? :)"- eu ma intreb asta de ani de zile.N-am gasit raspuns si-s inca aici,din varii motive.
Vezi,daca nu ai rubrica pentru intrebarile legate de mood sau altele ca aceasta "ce facusi la impozit?" :)

Brutacu Hector said...

@mihaeladr,
Am raspuns intr-un nou articol.

@FetitaJunglei13,
Am facut rahatul praf... :| Sunt nervos si mi-e lene sa dezvolt acum. Srry! Pe scurt, ideea este ca nu am reusit sa fac poze.
Am schimbat melodia de la "mood" . Nu am habar unde as putea pune o astfel de rubrica , pentru intrebarile legate de "my mood" ...

Brutacu Hector said...

@FetitaJunglei,
intrebarea legata de munte si ospiciu era una foarte serioasa.
Am observat ca ma enervez din ce in ce mai repede si din ce in ce mai des. Am mai trecut prin astfel de stari cu foarte multi ani in urma (pe la pubertate) si a avut o finalitate destul de urata.
Sunt constient ca am probleme de anger management si de self control. Sunt constient ca trebuie sa imi infranez aceste iesiri. Sunt constient de consecintele ce pot aparea daca dau frau liber pornirilor de primata....
Probabil ca, daca tipul ar fi insistat , situatia ar fi degenerat in ceva urat (si nu o spun sub forma de lauda).
Am absorbit de mult prea multe ori tensiunile unor situatii asemanatoare , nepermitandu-mi iesiri exagerate , iar acum (in ultima vreme) simt ca explodez.
Am acumulat foarte multa tensiune si nu prea mai stiu cum sa ma descarc.
Ma cunosc foarte bine si imi este destul de teama.

Fetita Junglei13 said...

Si a mea e serioasa.Poate aproape la fel de serioasa ca a ta,dar repet din motive personale sunt inca aici si nu-n varful muntelui.Sunt doua persoane,ce n-ar suporta sa ma retrag in varful muntelui,tocmai d-aia am renuntat acum 17 ani la a deveni maicuta.Nu-i pic de gluma,in ceea ce am scris.
Referitor la moof,poti sa faci o pagina noua,acolo sus,langa aceea despre tine.