6 ian. 2011

Boboteaza


Astazi , crestinii ortodocsi de rit nou (deoarece mai sunt si cei de rit vechi si poate vor mai aparea si altii) sarbatoresc botezul lui Iisus .
Cu siguranta crestinii evlaviosi se vor ingramadi pentru a lua aghiasma (o apa cu ceva urme de busuioc si in care isi baga un popa burtos mana cu care s-a sters la cur sau a mangaiat nurii vreunei enoriase - in altar... sau chiar mana cu care a mangaiat boasele vreunui tanar credincios) , isi vor trage pumni, coate , genunchi, blesteme, ocari ... doar doar or prinde si ei macar o sticluta.
Dupa aceea... batranicile se vor intoarce la barfa lor zilnica, barbatii se vor duce acasa la tescovina si apoi isi vor bate din nou nevestele (precum niste crestini constiinciosi), preaburtosii preoti se vor ascunde in altare pentru a-si numara banii din cutia milei, femeile se vor reintoarce la curvasareala si preocuparile lor cotidiene s.a.m.d.


L.E. (o intrebare la care nu doresc niciun raspuns):
Daca Iisus a fost botezat cand deja ajunsese la maturitate, ortodocsii de ce isi chinuie copiii , botezandu-i din frageda pruncie si punandu-le viata in pericol(prin scufundarea in cazanul de botez) , nelasandu-le dreptul de a alege atunci cand vor fi maturi ???

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: