14 apr. 2009

Ipocrizia lupului imbracat in blana de oaie.

Mi-a fost dat sa intalnesc in ultima vreme fel si fel de oameni, posesori ai unor caractere variate. Insa ceea ce mi-a atras atentia in mod deosebit a fost placa "faptelor bune" pe care o pun unii , de fiecare data, atunci cand cineva indrazneste sa ridice unul din colturile covorului sub care se ascunde jegul ... Si uite asa cand prinzi hotul cu gainile in sac striga in gura mare aceeasi (deja invechita) poezie "Pai cum sa fiu eu omul rau pe care TOATE DOVEZILE SI TOATE SURSELE IL INDICA CU O MARE SAGEATA ROSIE ... cand uite, eu am facut multe fapte bune !"
Era o vreme cand credeam in basme si ma lasam pacalit sa inghit o pastila amara daca era pusa intr-o lingurita cu miere, dar pe atunci inca mai papam laptic cu biberonul si purtam sortulet albastru cu fundita rosie.
...Probabil unii nu stapanesc foarte bine notiunea de CONTRA-ARGUMENT IREFUTABIL , dar in schimb fac pe psihologii .
A propos de Psihologie, cine doreste ii pot recomanda cativa autori foarte buni si cateva Tratate de Psihologie excceptionale - mai ales in ceea ce priveste Psihologia Judiciara. Totusi pentru inceput va recomand sa incepeti cu DEX-ul !



P.S. (offtopic):
Fara nicio legatura cu destinatarii randurilor de mai sus, as putea adauga ca un caz care s-ar potrivi deasemenea pe aceleasi idei anterioare cu iz de fabula ar fi si recenta poveste a lui nea' Becali.
Bre' Becali degeaba ai facut case amaratilor si ai dat de pomana , daca aceste fapte au fost facute din bani necinstiti si cu un alt scop decat cel de a face bine (scopu' lu' matale fiind acela de a-ti crea o "oaste" de prosti care sa iti faca lobby la nevoie) .
Pomana nu se face cu bani furati!


P.P.S. :
Faptele bune
nu mai sunt bune decat pentru sheitan(diavol) atunci cand in spatele lor se ascund intentii marsave.

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: