21 feb. 2009
Cum se repara tuica afumata ?
Eu nu consum deloc alcool . Insa familia mea, fiind munteni din judetul Prahova, sunt obisnuiti ca din cand in cand sa mai consume( la masa) cate un pahar de tuica(productie proprie).
Odata cu terenul pe care si-au construit casa de vacanta , ai mei parinti, au achizitionat si ceva teren extravilan cu pomi fructiferi - pruni si meri. Productia anuala de prune este destul de mare , iar ei transforma surplusul de fructe in tuica.
Anul acesta, angajatul povarnei (unde duc ai mei prunele fermentate pentru a le transforma in tuica) a cam afumat licoarea traditionala romaneasca...
Drept urmare m-am gandit ca este bine sa scriu un mic articol de blog pentru cei care cauta in online remedii pentru tuica afumata .
Cum se repara tuica afumata?
1. Daca este cruda alegeti o ceapa pe masura gurii recipientului in care pastrati licoarea si intepeniti-o acolo - in loc de dop. Se va lasa asa o perioada mai lunga(ceapa se schimba daca se va inmuia si nu va mai sta intepenita in gura recipientului) - 6 saptamani. Sansele de reusita a acestei operatiuni sunt in proportie de 75 %.
2. Daca dispuneti de o cantitate mai mare de tuica afumata ... se dilueaza cu apa in proportie de 1/9, se adauga samburi de pruna pisati(de la borhotul anterior sau chiar cruzi) si apoi se distileaza din nou. Sansele de reusita sunt in proportie de 90% .
3. Daca cantitatea de tuica afumata este mai mica, singura solutie recomandata pentru a nu se mai simtii gustul afumat este SA BETI DIN EA PANA CAND NU VETI MAI SIMTI ACEL GUST... :))))))))
*** Eu personal nu va recomand consumul de alcool , sub nicio forma.
Viata este mult mai frumoasa fara alcool .
Alcoolul o poate face sa treaca pe langa tine mai repede decat ti-ai putea inchipui.
tags:
blegosfera,
blogosfera,
bucatarie,
Carte de Bucate,
dependenţă,
Foto,
fotoblog,
gura lumii,
intrebari,
oameni,
raspunsuri,
Romania
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
25 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:
Ceapa se pune curatata sau nu ?
Ceapa merge pusa si curatata si necuratata.
In cazul in care o puneti necuratata, aveti grija sa ii taiati mustatile !
multumesc mult !
Cu placere !
salut, ai probat vreo reparare de afumatura a tuicii??
ai probat vreo reteta de reparare??
Nu eu. Eu nu consum alcool.
Tatal meu a probat aceste metode. Procentele sanselor de reusita le gasesti, mai sus, in articol.
De la tata le stiu... El le stie de la bunicu' ... Bunicu' le stie de la strabunicu... Exact ca in reclama aceea... :)))
aham ms muult, am sa incerc si eu sa vad ce iesa. ms muult oricum, dupa ce o fac iti las un commentariu cu raspunsul
Succes!
Astept rezultatul.
Samburi de pruna pisati in cantitate mare sunt toxici deci la un litru de tuica afumata cati samburi ar trebui???
10 samburi sunt indeajuns (per litru) . Taninul continut intr-o cantitate mica de samburi , nu poate afecta in niciun fel. Mai ales ca, ulterior, se redistileaza .
Multumesc mult pt. sfat. Sa fii iubit.
am primit un pont, se pun in sticla cateva boabe de orez! Incerc acum
Posibil sa mearga si asa (cu orez) .
Nu stiam varianta asta.
Numai sa nu iasa sake ... :))))
Varianta cu orez cade.am pus un kg de orez la o sticla de 2l gustul de afumat la fel.
Ismail Alexandru,
depinde si cat de afumata este tuica ...
Salutari,
am o intrebare:
la 1 litru de tuica se pun 9 litrii de apa sau la 9 litrii de tuica un litru de apa?
Multumesc si multe salutari.
salutari,
am o intrebare:
la 1 litru de tuica se pun 9 litrii de apa sau la 9 litrii de tuica se pune un litru de apa?
Multumesc si multe salutari?
Cat zahăr sa pun la 200 kg de prune
Numai un om nesabuit pune zahar la la fermentat si mai ales la prune. Zahar sau melasa se mai foloseste la cereale cand faci alcool rafinat, etc.
Nu e prea mult 10 sâmburi pe litru,eu am 20 litri,trebuie sa pun 200 sâmburi??și sâmburii pisati trebuie cu tot cu miez pisati??
Varianta 3 pare cea mai simplă...
Am făcut tuica și este Amara se mai poate face ceva?
Da. Frectie galenica...
Mulțumesc pt. informații
Trimiteți un comentariu