24 apr. 2008

articolul 109, alineat 1, din Legea 67/ 2004













Ieri seară , în acelaşi orăşel de provincie despre care era vorba în articolul precedent, câţiva tineri de la PSD făceau "fapte bune". Aceştia împărţeau sacoşe, pe stradă, şi îi înscriau pe nişte liste pe cei cărora le înmânau respectivele sacoşe.
Sacosele conţineau : 1 bidon de bere Azuga (2 litri) ; 1-2 pungi covrigei CROCO ; materiale promoţionale şi biletul pentru tombolă.
Tombola va avea loc imediat după alegerile locale. Vei putea participa la respectiva tombolă doar dacă te vei prezenta cu cuponul, buletinul şi dovada că ai votat cu candidatul PSD (astfel de amănunte erau date trecătorilor care "puneau botul" ) ...

De ce am ales titlul de mai sus?
Pentru că acolo se încadrează această infracţiune .

De ce se încadrează la acel articol de lege şi de ce este infracţiune ?
Pentru că cei ce împărţeau sacosele se LEGITIMAU ca fiind de la PSD ... ,pentru că sacosele purtau însemnele partidului respectiv... şi pentru condiţia impusă celor ce doreau să participe la acea tombolă ...


"promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar sau de consilier, precum si primirea acestora de catre alegatori constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la sase luni la cinci ani"


.

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: