21 ian. 2010

CODEX ALIMENTARIUS SHIT. VOR SA NE INTERZICA USTUROIUL SI MENTA ?!

Atunci cand raceam, in perioada copilariei, bunica ma punea sa inghit (intregi) cate 2 catei de usturoi, zilnic. Pentru a-mi alunga febra ma freca la talpi cu usturoi zdrobit si imi inmuia sosetele in otet.
Nicio mancare serioasa nu are gust daca nu ii pui si putin usturoi. Oare cum va fi pestele la gratar fara a-l imbaia, inainte de servire, intr-o baie de mujdei de usturoi.
... Oricum piata a fost invadata de catre usturoiul modificat genetic , mare, aspectuos... dar fara gustul pe care il avea candva. Cu greu mai gasesti astazi (poate doar in gradina proprie) usturoi clasic romanesc (mic,catranit, dar parfumat) . Acum vor sa ni-l interzica?!

Atunci cand mancam prea multe prune, mere, pere... necoapte si ma lovea treaba aceea molcie , mama imi facea un ceai de menta si ma lecuia ca prin minune. Si astazi procedez la fel (ba mai folosesc chiar si orez crud-2,3 lingurite- sau samburi de masline) . Acum vor a ne obliga sa ne indopam cu medicamentele lor cancerigene si cu chimicalele lor ucigatoare? Vor sa ne interzica tot ceea ce este natural si bun? Vor sa ne ia dreptul la viata libera? Vor sa ne ia dreptul la sanatate si imunitate naturala, obtinuta printr-o alimentatie sanatoasa! Vor sa ne oblige a manca chimicalele lor! Oare nu cumva ceea ce fac ei se numeste GENOCID?



***
Codex Alimentarius(link) este numele unei comisii a Organizatiei Mondiale a Sanatatii ce a elaborat un asa zis cod universal al alimentelor.In spatele acestei comisii ce pretinde ca se ocupa de sanatatea noastra stau Natiunile Unite ,Organizatia Mondiala a Sanatatii si Marile Carteluri Farmaceutice plus Bancile Internationale. (...)Adevarata menire a acestui Cod este pur si simplu sa scoata in afara legii produsele naturale promovand organismele modificate genetic sau ale caror moduri de preparare sunt practic necunoscute si sa scoata de pe piata sau sa faca inacesibila procurarea vitaminelor cu exceptia cele produse sub stricta lor supraveghere.(...)

# suplimentele alimentare nu se vor mai comercializa nici in scop preventiv nici terapeutic

# vor fi necesare retete pentru toate medicamentele peste o doza extrem de mica (inclusiv aspirina).

# usturioul sau menta , alaturi de alte produse comune, vor fi considerate droguri de categoria a 3-a care pot fi comercializate doar de catre marile corporatii farmaceutice.

# toate suplimentele alimentare ce vor aparea vor fi interzise pana ce nu vor trece anumite teste prevazute in noul cod.

# produsele modificate genetic vor fi comercializate fara avertizarea consumatorilor niciun fel de eticheta nefiind necesara.

Codex Alimentarius intenţionează să pună în afara legii orice metodă alternativă în domeniul sănătăţii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare şi a vitaminelor şi tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai puţin un potenţial concurent pentru industria chimiei farmaceutice.
Această industrie foloseşte orice mijloc pentru a-şi păstra locul pe piaţă în ceea ce priveşte tratamentul cancerului, al SIDA, al maladiilor cardio-vasculare etc. De zeci de ani este posibilă tratarea şi vindecarea în majoritatea cazurilor a acestor maladii prin terapii naturiste alternative, dar sunt aplicate procedee de dezinformare în forţă pentru a se ascunde publicului aceste adevăruri. (...)
Scoaterea în afara legii a oricărei informaţii referitoare la medicina alternativă va bloca eradicarea anumitor maladii, asigurând astfel profituri şi mai mari acestei industrii mondiale care tratează doar simptomele bolilor, fără a se îngriji de cauze.(...)
Romanii ar putea fi obligati in curand sa prezinte reteta pentru ceaiuri medicinale si condimente, iar terapiile alternative vor fi interzise. ***[via Urban Iulian, Ecomagazin, Cancan]

4 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:

Fetita Junglei13 said...

Intr-o vreme parintii nostrii faceau tuica ascunsi prin tot felul de cotloane,de frica autoritatilor,acum o sa ajungem sa plantam pe unde putem,stand mereu cu frica,de a nu ne pari vreun vecin binevoitor.Asta-i valabil pentru oamenii de la tara,dar cei de la oras?Ei unde?Pe bloc?Nu cred.
La vreo saptamana dupa ce am ajuns intr-o tara civilizata,am zis sa-mi fac ardei umplut,mi-am cumparat carnea si-apoi am plecat dupa ardei intr-o alta parte.Am gasit ardei uriasi,un ardei era cat capul unui copil de vreo 10 ani,nu stiam cum sta treaba si-am gandit"dar toate-s uriase aici?".Apoi,in locul,unde lucram, am vazut,azi plantau semintele,in 3zile erau deja rasad,de marimea unui deget si culoare albastra de la "tratament" si-apoi in maxim 10zile rasadul facea legume,de la acelasi "tratament".Rupeau legumele,le aruncau si vindeau rasadul,pentru ca ei cu asta se ocupau.Nimic n-avea gust,nici fructele,nici legumele,nimic.
Or sa scoata,daca nu au facut-o deja,parfumuri cu aroma de usturoi si alte ingrediente,dar pentru ce?Ma amuza vorba cu "pe vremea mea", o foloseam doar pentru amuzament,dar se pare ca o sa vina vremea cand o sa spun "pe vremea mea nu mancam plastic".
Cat despre partea a doua,da randament si ceaiul din frunze de salcam,poate p-asta n-or sa-l interzica.
Scuze pentru comentariul prea lung.

Fetita Junglei13 said...

si comentariul asta e din partea a doua persoane,ce anul asta fac(daca ajung acolo) 64 si 70 de ani:
"o sa urmeze floarea de tei,ai vazut ce miros are"

Brutacu Hector said...

@Fetita Junglei,

Multumesc pentru sfatul in legatura cu frunzele de salcam. Cand va fi nevoie (si o sa am asa ceva la indemana) o sa pun in practica... :) Sunt curios de eficienta lor.

Floarea de tei va urma cu siguranta aceasta directie. Din cate stiu , ceaiul din flori de tei are efect calmant. In concluzie... face parte din categoria narcoticelor usoare. :)) Oricum pentru barbati nu este recomandat (o stiu de la bunica).

Pentru cele doua persoane nu pot decat sa le urez MULTA MULTA MULTA SANATATE , O BATRANETE FRUMOASA SI USOARA!
Sa ai grija si respect fata de dansii ! ;) Cu siguranta noi nu vom mai apuca varsta dansilor .

Fetita Junglei13 said...

Stiu ca teiul nu-i recomandat pentru barbati,dar vine o varsta la care oricum si cu tei si fara e tot una.

MULTUMESC.SANATATE II UREZ SI MAMEI TALE SI CELOR DRAGI TIE.Nu am avut puterea sa comentez la postarea cu "Puiul".

Cat despre varsta. Stiu, foarte putini or sa ajunga.