8 ian. 2008

Martorii lui Yehova - "O secta a spalarii creierelor" , ce prezinta un adevarat pericol ascuns pentru sanatatea mintala a societatii.



Datorita blogpost-urilor de AICI , AICI si de AICI , am ajuns la concluzia ca ar fi bine sa mai adaug un nou articol pe aceasta tema(spre a aduce si mai multa lumina asupra unor aspecte negative si chestiuni religioase ce afecteaza intreaga umanitate ).
Martorii lui Yehova -scurt istoric


""" Începuturile sectei sunt legate de sfârsitul secolului al XIX-lea, când adeptii se defineau ca “studenti în Biblie”. Numele actual a fost adoptat în 1931. Cu timpul, numarul adeptilor s-a marit, lucrarea de predicare (sau misionara) ducîndu-i pe Martori în toate colturile lumii.

În 1997 Martorii se laudau cu peste 14 milioane de adepti, în 230 de tari, din care cca. 2,5 milioane în Europa. Watch Tower Society are filiale în întreaga lume.

În România Martorii sunt prezenti din 1911, fiind înregistrati legal la Cluj în 1919. Activitatea lor a fost interzisa în 1949 de regimul comunist. La 9 aprilie 1990, s-au inregistrat la noi ca organizatie neguvernamentala definita insa drept cult crestin. Acum are peste 90.000 membri si simpatizanti.(...)

Doctrina

Martorii se considera crestini, singura religie adevarata, închinatori la adevaratul Dumnezeu, “caruia îi place sa i se spuna pe nume: Iehova”. Dar, ca toti neoprotestantii, ei nu accepta tainele crestine si neaga traditia crestina. Ei anunta “vestea cea buna a Regatului ceresc al lui Iehova”.

Ideea este sa te faca urcat în “arca simbolica”, adica membru botezat în rândurile Martorilor, altfel nu te slabesc de loc. Adica, asa cum Noe, ascultându-l pe Dumnezeu, s-a urcat în arca si astfel s-a salvat de la distrugere, în vremea Potopului, tot asa, poporul lui Iehova trebuie sa se salveze de la pieire, intrând în congregatia iehovista (arca simbolica). Lucrurile sunt simple: sistemul actual de lucruri este nedrept si oamenii nu-l pot îndrepta; doar Dumnezeu o va face, la momentul potrivit, când cei morti (nu adormiti - nota bene) vor fi recreati si vor popula noul paradis terestru. Cei astfel înviati sunt doar cei care au fost botezati ca Martori - doar ei se vor salva. Astfel, 144.000 de Martori si alesi, vor conduce Regatul lui Iehova alaturi de acesta si de Fiu, în timp ce alti guvernatori vor fi numiti pentru a executa poruncile lor, pe pamânt, devenit noul Paradis.

Martorii neaga nemurirea sufletului .... Nu tin zilele de nastere si onomasticile, ..., afara de comemorarea mortii lui Iisus. Martorii neaga ca Iisus ar fi murit pe cruce; ei spun ca a murit pe un…stâlp! Ei spun ca semnul crucii provine de la “religiile false, antice”, si ca primii crestini nu foloseau si nu venerau crucea. Din aceste motive, ei acuza religiile crestine de ipocrizie.

Martorii refuza transfuziile de sânge, ceea ce face ca doctrina lor sa fie cu adevarat periculoasa.

Martorii folosesc termeni masonici: Iehova este numit si Suveran Suprem, Înalta Autoritate, Arhitect si Fiinta Suprema, ceea ce ne aduce aminte de 1789 si de teribila Revolutie Franceza. “Fiul lucreaza în atelier pentru a produce ceea ce Tatal Sau a proiectat” (de remarcat ca textele Martorilor nu folosesc întotdeauna majuscule, în referirile la Dumnezeu), “cum ar fi cererile materiale si Pamântul, ca si multe creaturi spirituale. Fiul este Mesterul, iar Tatal este Maestrul!”

Punctul forte al Martorilor (pe lânga orgoliul de a apartine unui grup privilegiat, de “alesi”) este promisiunea ca “Regatul”, nu doar este foarte aproape, dar a fost deja instaurat în 1914, de Iisus, care l-a aruncat pe Satan jos, în prejma Pamântului. Acesta mai are putin timp sa conduca lumea, caci se apropie “Batalia Armaghedonului", dupa care Paradisul va fi restabilit pe pamânt, iar acest lucru va fi vazut, conform profetiei, de câtiva oameni, care erau în viata în 1914. Spuneam ca este un punct forte pentru Martori, caci promisiunea pare palpabila, apropiata. De aceea, “efectivele” lor au crescut de la 3 milioane în 1986, la peste 14 milioane în prezent. Pe de alta parte, aceasta “tarie” include si slabiciunea lor: Orgoliosii si imaginativii Martori vor trebui curând sa faca dovada spuselor lor. Martorii sunt cei care nu mai au mult timp, caci banuiesc ca cel mai târziu pe la 2030, nimeni nu va mai da pe ei o para chioara. Dar pâna atunci vor continua sa prosteasca milioane de oameni, pe care-i vor lasa apoi într-o stare mai proasta decât la început.

Acum însa se poarta ca anumiti “alesi”: dur cu cei slabi, dar defensiv fata de puternicii timpului (autoritati), pe care se straduie sa nu îi provoace.

Interesant este faptul ca Martorii nu au reusit sa-si adapteze suficient mesajul la lumea ortodoxa, principalele lor critici fiind îndreptate împotriva Bisericii catolice, putin catre protestanti si aproape deloc asupra altor neoprotestanti."""

(Radu Fiume )

~~~***~~~

"""

(...)

Organizatia Turnului de Veghere si Societatea Tractatului pretinde cu indrazneala sa fie singura organizatie pe care Dumnezeu o foloseste in zilele noastre pentru a invata adevarul Lui si a vorbi in Numele Lui1. Conform Organizatiei Turnului de Veghere toti ne-Martorii lui Iehova vor fi distrusi la Armaghedon, un eveniment al judecatii divine cu a carui iminenta ameninta tot timpul. Societatea Turnului de Veghere tipareste saptamanal peste 15 milioane de copii ale revistelor ei in 120 de limbi iar peste 5 milioane de Martori ai lui Iehova (cunoscuti sub numele de "pionieri/vestitori") ii raspandesc doctrinele in 230 de tari. In cele ce urmeaza vom reda cateva lucruri elementare pe care fiecare om ar trebui sa le cunoasca despre trecutul si crezurile Martorilor lui Iehova.

Crezuri si doctrine imprumutate. Charles T. Russell (1852-1916) este cel a pus bazele miscarii Martorilor lui Iehova. In adolescenta acesta si-a negat traditia prezbiteriana de care apartinea alaturandu-se putin mai liberalei Biserici Congregationale, grup pe care de asemenea l-a parasit2. A negat dumnezeirea Domnului Isus Hristos si invataturile biblice ale iadului si pedepsei vesnice. Fara a poseda vreo pregatire biblica formala, Russell doar a imprumutat si a adaptat diversele invataturi ce erau populare in vremea lui. De pilda, Adventismul este cel ce l-a influentat in negarea iadului, iar un grup dizident al Adventismului ce era condus de N.H. Barbour i-a starnit interesul in studierea profetiilor vremurilor sfarsitului. Astfel de la Barbour, Russell a imprumutat crezul ca Hristos urma sa se intoarca invizibil pe Pamant in anul 1874, si ca anul 1914 era anul in care lumea trebuia sa fie distrusa dupa care se inaugura Mileniul (deci, cei 1000 de ani de domnie literara a lui Hristos pe pamant; n.tr.).

Pretentii aberante. In anul 1879 Russell si-a publicat propria sa revista denumita Zion's Watchtower and Herald of Christ's Presence (deci, "Turnul de Veghere si Vestitorul Prezentei lui Hristos") in care si-a promovat propriile invataturi. Fiindca oamenii au fost atrasi de prezicerile senzationaliste ale sfarsitului, organizatia a crescut in numar.

In pofida lipsei sale de pregatire formala in teologie si de cunoastere a limbilor originale Russell a pretins ca el era singurul care cunostea adevarul condamnand in mod viguros toate celelalte religii crestine. In consecinta, pastorii mai multor bisericii au inceput sa demaste invataturile false ale lui Russell si caracterul sau indoielnic.

Un caracter dubios. Reverendul J.J. Ross este cel ce intai a publicat o brosura in care dezvaluia pretentiile si invataturile false ale lui Russell. Astfel, Ross evidentia ca Russell, "nu a frecventat niciodata scolile superioare, nu stie aproape nimic despre filozofie, despre teologia istorica sau sistematica si este complet ignorant in ce priveste limbile biblice (greaca si ebraica)3." Fara succes, Russell a incercat sa opreasca raspandirea acestor informatii demascatoare prin a-i intenta proces pentru calomnie reverendului Ross. Insa, Russell nu doar ca a pierdut procesul, dar s-a si facut vinovat de sperjur in tribunal, mintind sub depunere de juramant ca poseda cunostinte ale limbii grecesti pentru ca la urma sa recunoasca ca afirmatiile privitoare la el facute in brosura erau adevarate4.

In anul 1913, din nou fara succes, Russell a dat in judecata ziarul "The Brookly Daily Eagle" pentru calomnie fiindca a fost demascat pentru incercarile frauduloase de a vinde un grau obisnuit la pretul exorbitant de 60 de dolari sacul (35,24 litri) sustinand ca este un "grau miraculos"5.

Profetii neimplinite. In ciuda acestor piedici Russell a continuat sa-i atraga pe oameni cu fantasticele sale interpretari profetice si avertismente dramatice ale unui Armaghedon ce urma sa aibe loc in 1914. Cand anul 1914 a venit si a trecut, acesta a schimbat data la 1915. Insa in anul 1916 Russell a murit lasandu-si urmasii deziluzionati si stupefiati de prezicerile sale neimplinite. Atunci Joseph Franklin Rutherford a preluat controlul organizatiei.

Profetie contra cost. Rutherford (1869-1942) a folosit la randul sau amenintarea Armaghedonului pentru a-i intimida pe Martorii lui Iehova. Astfel, el a publicat Misterul Incheiat (The Finished Mystery), o carte in care a prezis ca in 1918 Dumnezeu va nimici bisericile si milioanele lor de membrii, dupa care in anul 1920 toate regatele lumii vor fi cuprinse de anarhie6. Rutherford sustinea ca singura modalitate de a scapa de judecata iminenta si de nimicire era de a se intra in randurile organizatiei Turnului de Veghere.

Teama de Armaghedon i-a motivat pe Martori sa se straduiasca exemplar in a vinde cartile lui Rutherford si restul de literatura a Turnului de Veghere. Cand au esuat prezicerile din 1918 si 1920 Rutherford a stabilit o noua data intr-o alta carte intitulata Milioane ce traiesc acum nu vor muri niciodata (Millions Now Living Will Never Die), tiparita in 1920. In aceasta se invata ca mileniul urma sa se inaugureze in 1925 si ca sfinti ai Vechiului Testament ca, Avraam, Isaac, Iacov si David trebuiau sa invieze. Ca prin urmare Societatea Turnului de Veghere a trecut la construirea unei luxuriante resedinte de tip spaniol botezate Beth-Sarim (adica, "Casa Printilor"), chipurile in scopul gazduirii patriarhilor. Printilor"), chipurile in scopul gazduirii patriarhilor. Intre timp Rutherford s-a mutat dupa bunul plac in aceasta uriasa vila. De asemenea in timpul marii crize din 1930 Rutherford a condus o foarte scumpa masina noua in timp ce Martorii lui Iehova de rand vindeau brosuri si reviste din usa-n usa si lucrau pe terenurile Bethelului pentru 10-15 dolari pe luna7. La sase ani dupa moartea lui Rutherford survenita in 1942 sfintii Vechiului Testament inca nu se intorsesera astfel ca Societatea a vandut in taina "Beth Sarim"-ul, incheind astfel un capitol jenant din istoria ei profetica8.

Falsificarea Bibliei. Sub conducerea lui Nathan H. Knorr (1905-1977) Societatea Turnului de Veghere a renuntat pentru o vreme la stabilirea/prezicerea de date si a apelat la o strategie diferita. Fiindca multe dintre invataturile lor erau infirmate cu usurinta de versete cheie ale Bibliei Versiunea King James, Knorr si-a propus sa publice o Biblie diferita pe care Martorii sa o utilizeze. Astfel, Biblia Societatii Turnului de Veghere numita The New World Translation (NWT) (Traducerea Lumii Noi), modifica brutal multe din versetele care demonstrau erorile doctrinei Turnului de Veghere. Cel mai notoriu exemplu al acestor falsificari este Ioan 1:1, care in Versiunea King James (atat a Bibliei de limba engleza cat si orice alta limba) declara cu claritate dumnezeirea lui Isus. "Cuvantul era Dumnezeu", insa fiindca Turnul de Veghere neaga dumnezeirea lui Hristos Traducerea Lumii Noi reda acelasi verset sub forma, "Cuvantul era un dumnezeu".

Un alt exemplu se gaseste in cartea Vechiului Testament, Zaharia, la capitolul 12, versetul 10. Iehova Dumnezeu vorbeste aici si spune "isi vor intoarce privirile spre Mine, pe care L-au strapuns", o referire profetica evidenta la crucificare. Fiindca implinirea de catre Isus a acestei profetii arata ca El este Iehova Dumnezeu, Societatea Turnului de Veghere a schimbat acest verset in Traducerea Lumii Noi pentru a reda, "ei vor privi la Acela pe care l-au strapuns", eliminand in felul acesta o alta referire la dumnezeirea lui Isus Hristos. Societatea a mai operat schimbari similare la multe alte versete care privesc dumnezeirea lui Hristos (vezi, Coloseni 1:16-20, Tit 2:13, Evrei 1:8). De asemenea, au mai fost modificate versetele care demasca invataturile false ale Societatii Turnului de Veghere asupra unor subiecte ca, realitatea pedepsei vesnice (Matei 25:46) si personalitatea Duhului Sfant (1Corinteni 14:14-16; 1Timotei 4:1; Iuda 19). In felul acesta Societatea Turnului de Veghere ofera Martorilor lui Iehova si potentialilor ei convertiti impresia ca Biblia sprijina invataturile ei eronate.

In acelasi timp, comitetul de traducere a versiunii Lumii Noi a fost tinut la adapostul anonimatului, fara indoiala cu scopul de a-i acoperi lipsa completa a creditelor teologice. Nici unul din oamenii care au lucrat la acest proiect nu a avut o pregatire oficiala in limbile biblice, cu exceptia lui Frederick Franz. Acesta a fost presedintele comitetului si a studiat timp de doi ani greaca la Universitatea din Cincinnati fara totusi a absolvi, iar in ebraica a fost doar un autodidact9. Dupa moartea lui Knorr, Franz a devenit noul presedinte al Turnului de Veghere.

Intimidarea si lipsa de integritate. Din anul 1960 pana in 1966 rata de crestere a organizatiei a incetinit considerabil. In momentul respectiv Societatea a introdus in circulatie o noua carte si a stabilit o noua data pentru sfarsitul lumii. In Viata vesnica in libertatea Fiilor lui Dumnezeu (1966), de Vicepresedintele Franz (1894-1992), se concluziona ca toamna anului 1975 va marca inceputul celei de-a saptea perioade a istoriei omenirii. Societatea a avut grija de aceasta data sa evite publicarea unei preziceri clare insa mesajul pe care-l transmitea era destul de clar pentru Martorii lui Iehova de pretutindeni -- Armaghedonul trebuia sa vina curand. In consecinta, au fost dintre aceia care in anul 1974 si-au vandut casele si proprietatile si au primit laude din partea liderilor pentru initiativa lor10.

Numarul membrilor a crescut cu miile pana ce a venit anul 1975 si a trecut. Atunci multi Martori au inteles ca Dumnezeu nu conducea Societatea Turnului de Veghere si au parasit-o. Liderii Societatii au refuzat sa recunoasca ca au gresit in privinta anului 1975 si in schimb au comunicat membrilor deziluzionati pur si simplu, "sa-si ajusteze punctul de vedere"11.

Demascarea prezicerilor false ale Societatii Turnului de Veghere a creat indoieli si preocupari fata de organizatie. Societatea a raspuns atunci publicand articole si carti in care se admitea ca s-au facut greseli in prezicerile istorice si invataturile doctrinare ale organizatiei. Insa au scuzat aceste erori atribuindu-le failibilitatii omenesti si subliniind ca Societatea n-a pretins niciodata ca este inspirata de Dumnezeu12. Aceasta constituie o nerusinata inselaciune devreme ce numerele din trecut ale revistelor Turnului de Veghere sunt denumite "mesajul lui Dumnezeu", redand indrumarile lui Iehova intre ghilimele. Un numar recent al Turnului de Veghere din 1 August 1995 afirma ca, "Iehova isi invata poporul Sau indeosebi prin intermediul unui studiu saptamanal al Bibliei pentru care se foloseste Turnul de Veghere ca si ajutor"13.

In anul 1943 Presedintele Turnului de Veghere Frederick Franz impreuna cu Presedintele Nathan H. Knorr au depus in tribunal urmatoarea marturie sub prestare de juramant privitoare la provenienta directa de la Dumnezeu a continutului Turnului de Veghere.

Depozitia lui Frederick W. Franz din cazul "Olin Moyle contra Watchtower Bible and Tract Society", din 1943, sectiunile nr. 2596-2597, pag.866, reda urmatoarele:

Intrebare: Totusi Iehova Dumnezeu este acum editorul publicatiei (este vorba de revista "Turnul de Veghe"), nu?
Raspuns: Astazi El este editorul publicatiei.

Intrebare: De cat timp El este editorul publicatiei?
Raspuns: De la inceputul ei, el a calauzit-o.

Depozitia lui Nathan Homer Knorr din cazul "Olin Moyle contra Watchtower Bible and Tract Society", din 1943, sectiunea nr.4421, pag.1474, continua:

Intrebare: In realitate, ea (publicatia "Turnul de Veghere") este prezentata in mod fatis drept Cuvantul lui Dumnezeu, nu?
Raspuns: Da, ca si Cuvant al Sau.

Intrebare: Fara nici un fel de credite?
Raspuns: Asa este.

Din nefericire multi oameni sunt inconstienti de aceste realitati daunatoare iar Martorii continua sa creasca in numar distribuind cantitati masive de literatura inselatoare. In ciuda esecurilor din trecut si a declaratilor recente ca nu ar fi inspirata, Societatea Turnului de Veghere inca pretinde o loialitate desavarsita si continua sa prezica ca Armaghedonul este iminent aducand anihilarea certa a tuturor celor ce nu se alatura organizatiei, ori ii parasesc randurile. Chiar avand o istorie denaturata de manipulari si profetii false, Societatea Turnului de Veghere continua sa pretinda ca este singura "organizatie" care invata adevarul.

Crezuri doctrinare

Cand o organizatie ca "Watchtower Bible and Tract Society" pretinde ca este singura religie adevarata si singura sursa de invatatura biblica corecta noi trebuie sa-i examinam crezurile cu mare grija. Daca doctrinele ei sunt adevarate, atunci acestea se vor regasi in Biblie, iar invataturile ei sunt consecvente si nu se schimba an dupa an. Cu toate acestea Martorii de Iehova neaga sau deformeaza multe dintre invataturile fundamentale ale Bibliei, crezurile acestora intra in conflict cu cele ale crestinilor ortodocsi din toate veacurile. Priviti la urmatoarele comparatii. (...)

Contradictii si schimbari spectaculoase de crez

Societatea Turnului de Veghere pretinde ca este organizatia lui Iehova si singurul canal al lui Dumnezeu de indrumare spirituala pentru zilele noastre21. In acelasi timp se subliniaza ca Biblia este o "carte organizationala" care nu poate fi inteleasa de indivizi izolati indiferent de cat de sinceri sunt. Insa, cum am putea oare sa ne incredintam destinul nostru etern unei organizatii care in scurta ei existenta a acumulat un trecut atat de rusinos de contradictii si schimbari doctrinare bruste? Pentru edificare, priviti la urmatoarele exemple ale vesnic schimbatoarei teologii a Turnului de Veghere.

In anul 1975 Societatea Turnului de Veghere a invatat ca omul din pilda semintei de mustar care seamana samanta (Matei 13), nu este altul decat Satana. Mai tarziu, in cursul aceluiasi an Societatea Turnului de Veghere a invatat ca semanatorul era Isus22.

O intamplare similara s-a petrecut in 1978 cand Societatea Turnului de Veghere identifica pe "Alfa si Omega" din Apocalipsa 22:12-13 ca fiind Iehova (adica, Dumnezeu Tatal), iar dupa aceea, cinci saptamani mai tarziu a sustinut ca aceste versete se refera la Isus23.

Incapacitatea Societatii Turnului de Veghere de a interpreta corect Biblia se vede cel mai clar in schimbarile ei spectaculoase de crez. Adica, putem vedea organizatia Martorilor lui Iehova invatand, odata, pozitia A apoi pozitia B si sustinand ca Dumnezeu le-a dat o "lumina noua". Cu toate acestea, mai tarziu organizatia revine la vechile invataturi (pozitia A), iar in unele cazuri trece din nou la pozitia B. Iata cateva exemple. Avem intai subiectele asupra caruia au oscilat in crezuri, apoi mai jos, anii in care s-au observat schimbarile.

Invierea oamenilor Sodomei

1879 -- Vor fi inviati.
1952 -- Nu vor fi inviati.
1965 -- Vor fi inviati.
1988 -- Nu vor fi inviati. (!?)24

"Domnul" din Romani 10:12-16
1903 -- "Domnul" se refera la Isus.
1940 -- "Domnul" se refera la Iehova.
1978 -- "Domnul" se refera la Isus.
1980 -- "Domnul" se refera la Iehova25.

"Stapanirile cele mai inalte" (sau, "dregatoriile"; n.tr.) din Romani 13:1
1916 - "Stapanirile cele mai inalte" se refera la guvernele lumii.
1943 - "Stapanirile cele mai inalte" se refera la Iehova Dumnezeu si la Isus Hristos.
1964 - "Stapanirile cele mai inalte" se refera la guvernele lumii26.

Despartirea "oilor" de "capre" (Matei 25:31-46)
1919 -- se va petrece dupa vremea necazului.
1923 -- se petrece acum, inainte de vremea necazului.
1995 -- se va petrece dupa vremea necazului27.
"""
[ Joel B. Groat/traducere- Teodor Macavei]


_____


Asadar... Cine cunoaste cat de cat scrierile mozaice si ceva elemente masonice va constata multe asemanari intre acesti Martori ai lui Yehova si religia mozaica. Mai pe shleau ,ar insemna ca acesti Martori ai lui yehova nu sunt decat o unealta zionista ce slujeste cu "credinta" talpile celor ce vor raul intregii umanitati (in ciuda a ceea ce sustin ei-martorii - vrand sa demonstreze ca ei isi "iubesc aproapele" si sunt impotriva violentei.)...

Unii dintre cei mai respectati oameni ai religiei ortodoxe au sesizat si ei aceste "asemanari" :

""" (...) Ecumenism, piata comuna, un stat mare, o religie dupa masurile lor. Acesta este planul diavolilor. Sionistii pregatesc pe cineva de Mesia. Pentru ei Mesia este imparat, adica va stapani aici pe pamant. Martorii lui Iehova si ei viseaza la un imparat pamantesc. Sionistii vor prezenta unul si martorii lui Iehova il vor primi. Vor spune "Acesta este". Se va face mare zapaceala. In mijlocul acestei zapaceli toti vor cere un Mesia, ca sa-i mantuiasca. Si atunci vor prezenta pe unul care va spune: "Eu sunt Imam, eu sunt al cincilea Buda, eu sunt Hristos pe care-l asteapta crestinii, eu sunt acela pe care-l asteapta Martorii lui Iehova, eu sunt Mesia evreilor". Va avea cinci "eu"-uri ! (...)

- Parinte, sionistii cred cele despre Antihrist?

- Acestia vor sa stapaneasca toata lumea. Ca sa le reuseasca scopul, folosesc vrajitoria si satanismul. Satanolatria o vad ca pe o putere, care ii va ajuta in planurile lor. Adica vor sa stapaneasca lumea cu putere satanica. Pe Dumnezeu nu-L pun in socoteala lor. Se vor binecuvanta asadar de Dumnezeu? Din asta Dumnezeu va scoate multe lucruri bune. Celelalte teorii satanice au tinut cel putin 70 de ani; ale acestora nici 7 ani nu vor tine.(...) """

[ 'Semnele timpului' de cuv. Paisie Aghioritul ]



La randul lor evreii(in cartile lor "sfinte") spun despre toti ceilalti "neevrei"(goyimi) urmatoarele :

*** poate parea putin off-topic ,dar concluziile puse de mine la sfarsit vor inlatura aceasta banuiala a unora.

" Mesia va da evreilor sceptrul adevărat al lumii; toate popoarele le vor sluji şi toate ţările lumii le vor fi supuse." - [TALMUD/tratatul Sanhedrin,fila 88b,coloana 2 şi filele 89 şi 99a,coloana1.] " În vremea lui Mesia,fiecare evreu va avea două mii opt sute de slujitori." -[ Jalqut Smeoni,fila 56.] Tratatul Pesachim,fila 118 b,din Talmud spune că la venirea lui Mesia: " Evreii vor fi imens de bogaţi,toate bogăţiile lumii vor fi în mâinile lor." " Mesia le va da evreilor dominaţia întregii lumi.Şi toate popoarele îi vor fi supuse." - [Talmudul din Babilon,tratatul Shabb,fila 120,coloana 1] " Un suflet evreu este mai valoros şi place mai mult lui Dumnezeu decât toate sufletele celorlalte popoare de pe pământ,care vin de la satana şi se aseamănă cu sufletele animalelor." -[ Sefa Tal,fila 4; Sela,fila 1c]



Despre Iisus:"A murit ca o bestie si a fost inmormantat intr-o groapa cu murdarie animala."(zoharIII/282)/"Incearca sa dovedesti greseala crestinilor cand se inchina lui IIsus"(AbhodahZarah,6a)/Referiri la Sfanta Nastere cu dispret de nereprodus ,tot in talmud :Sanhedrin,67a;Kalah,ib(18b)Nelegitim si conceput in timpul menstruatiei etc..Despre crestini:"AbhobahZarah(22a);suspecteaza-i pe crestini ca au relatii sexuale cu animale"Kerithuth(6b p.78);Evreii sunt oameni,crestinii nu sunt oameni"Makkopth(7b);"Nevinovat de crima daca intentia a fost sa omoare un crestin."Orach Chaim(225,10):"Crestinii si animalele comparativ sunt in acelasi grup."/Midrasch Talpioth(225):"Crestinii sunt creati pentru a-islujii pe evrei."Orach Chaiim57,6a:"DEcrestini sa-ti fie mila la fel ca de porcii bolnavi."Zohar II,64b:"Nativitatea crestinilor trebuie scazuta materialiceste."/"Vinul atins de un crestin trebuie aruncat."Este interzis sa il inveti pe un crestin o meserie."EVREUL POATE MINTI SI COMITE SPERJUR PENTRU A FI CONDAMNAT UN CRESTIN". "CEL MAI BUN DINTRE CRESTINI TREBUIE OMORAT"/Codul lui Maimonide: " De asemeni, Isus din Nazaret si discipolii sai, Sada si Baitos si discipolii lor, sa putrezeasca numele ticalosilor" . /" Dumnezeu a masurat pamantu si a dat evreilor pe goimi (neevreii)cu tot ceea ce poseda ei" , " Este permis sa despui un goim " (Tratatul Baba-Metzia, f3, c2), " proprietatea unui neevreu(goim)e ca lucrul parasit, ca un desert, ca nisipul marii: adevaratul proprietar legitim este primul evreu care pune mana pe ea" , " cel ce da unui goi (goim) obiectul pierdut, nu va gasi iertarea lui Dumnezeu" (Talmud Babli, Traite Souhedrin). /Rugaciunea de dimineata din Talmud, citez: " O, Doamne, dezradacineaza, surpa, darama si nimiceste pe toti neevreii" la care adauga Rabbi Salman, citez: " Celui mai bland dintre serpi scoate-i ochii, pe cel mai bun dintre crestini ucide-l"



N.E. GOYIM = strain ; neevreu ; alte natii ( In viziunea evreilor ultra-religiosi goyimii sunt vazuti ca "suboameni;"animale";"neevreii sunt sub-oameni buni doar de exploatat ca si animalele";scursuri;vietati inferioare evreilor dpdv genetic ,fizic ,intelectual...)



IN CONCLUZIE ,COMENTARIUL MEU DE PE BLOG-ul LUI ARHI CONTINE UN MARE ADEVAR... :

""" Religiile lumii si “administratorii” acestora sunt simple moduri/unelte (destul de bine gandite si foarte puternice uneori) de manipulare a maselor de prosti. Religiile lumii nu au adus nimic bun in lume. RELIGIA a adus doar varsare de sange, razboaie, crime si ura intre oameni. Si cu siguranta aici nu este MANA LUI DUMNEZEU ! DUMNEZEU PROBABIL SI-A INTORS DE FOARTE MULT TIMP CHIPUL DE LA NOI ! """

8 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:

kosmin said...

Bun articol! Ca observatie generala, am vazut ca ei doresc foarte-foarte mult sa fi BAGATI IN SEAMA si intra in vorba neintrebati.

Brutacu Hector said...

Multumesc kosmin.
Ai dreptate in ceea ce priveste "bagatul in seama"... O foarte mare greseala de "management" si "PR" din partea coordonatorilor acestei secte . :)))
Nu de putine ori am inteles ca s-au ales cu oase rupte si capete sparte datorita acestui mod de abordare agasant,"agresiv" si foarte enervant (pentru unii mai putin rabdatori).

Anonim said...

foarte bun articol. am avut in familie un jeg de matusa care era martor si "propovaduia adevarul", dar ca si om era ultimul gunoi, nerespectand nici macar cele mai elementare reguli de convietuire. de remarcat ca astia sunt atat de indoctrinati de parca ar fi spalati pe creier.

Anonim said...

mai sa stii ca eu am fost la martorii lui Iehova.la inceput credeam ca e adevarat ce spun, in timp am vazut unele interpretari care nu erau logice si nici asa biblice cum ziceau.dupa ce nu m-am mai dus au devenit f insistenti si mi-au facut tot felul de acuzatii si amenintari si m-am enervat f tare.incercau sa-mi manipuleze viata si gandurile si ma priveau ca pe o ciudata pt ca am indraznit sa gandesc si chiar ce-i care pe fata pareau prietenosi ma judecau si barfeau. in afara de faptul ca, cred ca pe dumnezeu il cheama Iahve asa cum am vazut si din alte surse independente nu mai vreau sa am legatura cu ei. acum am o parere proasta despre toata religia toti sunt la fel, iti impun doctrinele lor,si cate rele au rezultat din cauza religiei de-alungul timpului incredibil...

clow said...

Am citit tot blogul taw si intradevar au aparut destul de multe intrebari..insa, ceea ce nu inteleg este.. daka nu asta e religia adevarata atunci care e? Religia ortodoxa cat si cea catolica sa implicat in razboaie si politica binecuvantand si aproband luarea armei in mana si uciderea unor semeni de dragul unui desen pe hartie... in acest caz care este adevarul? Ce inseamna in realitate adevarul? Ca sa fi intro religie trebuie sa ai mereu un ochi deschis si unul inchis?

Brutacu Hector said...

@clow,

Daca as fi detinut eu adevarul absolut , nu mi-as mai fi pus atat de multe intrebari si poate ca acum as fi fost o fiinta desavarsita...
In acest Univers sunt chestiuni/lucruri/fenomene care depasesc capacitatea noastra de a le explica sau a le accepta ca fiind reale. Asta nu inseamna neaparat ca ele sunt rodul imaginatiei noastre...
Religiile acestei lumi au fost create pentru a subjuga. In niciun caz ele nu ofera o solutie , o rezolvare ... sau salvarea. Religia mai rau te condamna si te afunda in necunoscut. Religia te indeparteaza de adevar pentru a te folosi in interes propriu.
[in opinia mea] Adevarata "religie" este credinta !!!

Brutacu Hector said...

Fiecare trebuie sa se descopera mai intai pe sine , iar mai apoi calea ce il poarta cat mai aproape de Divinitate/Arhitect .
Religia este doar o piedica in calea acestor cautari . Este un inhibator al drumului urmat catre desavarsire.

Anonim said...

Lucrurile sunt simple dupa parerea mea. Intr-adevar Mantuitorul reuseste sa ne explice esenta, metoda de identificare clara a binelui si a raului din viata.
Egoismul e rau, iar altruismul e bun.
Altruismul ne poate oferi impacarea cu universul pentru momentul mortii noastre pamantesti.
Sfatul meu e sa sortam mesajele in functie de acest fapt si sa ne autoanalizam in functie de acest fapt.

P.S. Daca suficient de multi oameni cred intr-un zeu(luceafarul), acesta se va transforma in dumnezeu.
Mersi de primirea calduroasa.