2 dec. 2018

Drogatii din Ploiesti .



     Stiti cazul recent , inca fierbinte, cu plasatorul de droguri din Ploiesti care aproape si-a omorat consoarta intr-un episod de sevraj ?
Acela cu individul de 20 ani si tanara de (abia impliniti) 18 ani . Cei doi drogati ...

Toată lumea se dă lovită acum . Inclusiv presa.
În condițiile în care de ani buni se vând droguri la fiecare colt de strada , ziua în amiaza mare , iar Poliția nu face nimic .... VOR APAREA CAZURI DIN CE IN CE MAI GRAVE.

Polițiștii știu unde își țin dealerii drogurile, ii știu și pe consumatori si pe traficanti , dar invoca lacunele legislative și faptul că se tem pentru familiile lor. Nu vorbesc din auzite , ci dețin probe ale spuselor mele.
Sunt consumatori din ce in ce mai mici ca vârsta și din ce in ce mai multi.

Iar ca zvon, se aude că ar fi consumatori chiar și în rândurile celor cu uniforma ...

Cert este faptul că fenomenul , in Ploiesti, a luat amploare în ultimii ani și nimeni nu face nimic concret pentru a stopa acest flagel .
In Ploiesti drogurile se vand ziua in amiaza mare , la colt de strada.
Vad tineri cu varste din ce in ce mai fragede cumparand droguri sau drogandu-se fara jena , ziua in parcuri , pe la scari de bloc . Copii de la 13 pana la 17 ani . Incet , incet, acestia devin sageti si plasatori la randul lor .
Vad zi de zi prietenii intre interlopi , traficanti de droguri , infractori si politisti mai mici sau mai mari in sistem .
Vad zi de zi cum panza de paianjen se intinde peste intreg sistemul .
Deci ? Despre ce vorbim ?
De aici atata violenta , crime si tineri scapati de sub control.
     Necunoscătorii fenomenului se grăbesc să invinuiască părinții ...
Uneori ... părinții chiar nu au nicio putere . Mai ales atunci când copilul este prins in anturaje dubioase (începând de la școală sau de la prietenii din cartier) . Odată înșfăcat și prins in panza unui anturaj de consumatori , foarte greu îl mai pot scoate părinții de acolo .
Am asistat (in urma cu cateva luni) la o discuție între o mamă și fiul ei drogat , la UPU Județean Ploiesti . Mai avea puțin și o lua la bătaie . Toate acestea se intamplau cu doi polițiști de față (cei care il aduseseră pe drogat la spital ) . Politistii il aduseseră de undeva din cartierul 9 Mai (zona de Vest a Ploiestiului) . Stateau și se uitau . Erau incepatori si tineri . Nu prea aveau pornire spre a face ceva sau poate chiar nu aveau nicio altă pârghie legală ca și politiști de secție ...
Am tras-o deoparte , i-am explicat ce poate face și care este singura ei șansă spre a-l salva . I-am pus la dispoziție cele necesare și am indrumat-o către persoanele potrivite . Nu știu dacă a înțeles . Puțini înțeleg cu adevărat gravitatea unei astfel de situații și de cele mai multe ori mult prea târziu.

In opinia mea, vinovăția părinților este undeva pe planul doi . Mai ales la cum evoluează lucrurile în societatea actuală .

traficanti de droguri Ploiesti





P.S. :
Un mic pont pentru nenii in uniforma.
Bre, ca punct de pornire, era indeajuns să luaţi lista de prieteni feisbucisti (listă publică in speţă) a zmeului căruia i s-a făcut atât de multă publicitate şi găseaţi acolo dealeri, traficanţi, plasatori, cărăuşi, consumatori, săgeţi, ş.a.m.d. 
A mai fost unul care a ajuns vedetă şi căruia i se cam rupe de autorităţi (Benny Cash) . Presa l-a promovat , a scris despre el , a ajuns şi pe la TV , se droga şi se droghează in public , etc. 
Poliţia doarme.


***
Se aude acolo la dvs , la BCCO , domnule P. A.  ?
Stiu ca ma cititi .
Hai sa facem ceva concret , nu doar sa ne prefacem ca ne facem treaba !


0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: