13 mai 2018

Cel mai bun medic veterinar din Ploiesti .




Este obligatorie microciparea?
  • Microciparea constă în introducerea printr-o manoperă de injectare a unei capsule sub pielea animalului de preferabil în partea stângă a gâtului.
  • Da, conform noului cadru legal al tarii noastre, toti cainii trebuiesc microcipati si inregistrati in RECS .



Ce este vaccinarea?

  • Vaccinarea reprezintă o manoperă medicală de imunizare a animalului împotriva unor boli pentru care a fost vaccinat. Astfel în urma vaccinării animalul crează anticorpi, celule care îl pot apăra de atacul patogen al virușilor sau bacterilor.




Când se deparazitează intern căţeii?

  • Se recomandă să se deparaziteze căţeii la vârsta de 4 săptămâni cu Drontal Puppy, mai apoi se va continua cu o deparazitare la 6 săptămâni folosind Drontal Puppy sau Milbemax după care se va continua deparazitarea lunară pâna la vârsta de 4-6 luni ca după această vârsta deparazitarea să se facă din 3 în 3 luni.O altă recomandare valabilă pentru căţeii de peste 1 an este de a face periodic un examen coproparazitologic care să ne comfirme starea de sănătate a animalului. Nu uitaţi faptul că anumiţi paraziti pot fi transmisibili şi la om de aceea o deparazitare atentă a animalului menţine sănătatea acestuia dar şi pe a dumneavoastră.





Când se deparazitează pisicile?

  • Se va începe deparazitarea pisicii la 4 săptămini de viaţă şi se va continua lunar cu deparazitarea până la vârsta de 6 luni ca mai apoi deparazitarea să se facă din 3 în 3 luni. Recomandăm deparazitarea pisicii periodic şi atent deoarece acestea pot transmite parazitoze oamenilor unele din ele având efecte şi consecinţe grave. Una din bolile parazitare grave care poate afecta un proprietar de pisică ce nu are un animal corespunzător deparazitat este Toxoplasmoza.









SURSA :
CEL MAI TARE CABINET VETERINAR DIN PLOIESTI

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: